Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Autoveroneuvontaa?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Autoveroneuvontaa?

    Täällä on varmaan monta tuontiasiantuntijaa, jotka ovat tuoneet auton ulkomailta. Teidän kommenttejanne autoverotuksesta kaivattaisiin nyt.

    Ruotsin Kamuxilla on tällainen Audi http://bytbil.com/bilar/audi/a6/7v8a...EXAAThMI8IYA_! Hinta siellä on 259.500 kr. Sain Suomen Kamuxilta tarjouksen, jossa he toimittaisivat bilin Suomen ja hoitaisivat verot sun muut jutut. Hinta vaan oli huimat 50 990 €.

    Eikö tuossa ole nyt muutama tuhat euroa liikaa? Ainakin omien laskelmieni mukaan.

    #2
    Auton hinta 29000e ja verot n. 16000e joten ei siinä juurikaan tyhjää ole. Siihen vielä yhden miehen päivän tai parin liksa, matkustamiset edestakaisin ja paperisodan kustannukset.

    Comment


    • #3
      Ei muuta kuin tullin sivulta pläräämään aikaisempia päätöksiä. Mitä nyt nopeasti vilkaisin niin jotain 13-18ke väliltä noista on veroja makseltu. Eipä tuossa siis aivan älyttömästi ilmaa ole, kun vaiva yms. kulut lasketaan mukaan.
      http://www.tulli.fi/fi/yksityisille/...utot/index.jsp

      Comment


      • #4
        No matkustamiset yms. tehnee tonnin pari? Onhan tuossa vähän voita leivän päälle, mutta suomen pää halunnee kanssa katetta tuosta. Halvemmalla selvinnet, jos tuotat tuon jollakin muulla, tai haet itse.

        Comment


          #5
          Aihetta lainaten...
          Olenko nyt ymmärtänyt ihan väärin?

          Nythän on jonkinlaisia puheita meneillään, että nuo ennen tätä "vihreää" autoverotusta (siis ennen 2008) olevat autot pitäisi verottaa sen aikaisilla prosenteilla, mitä ne olivat käyttöönottohetkellä. Siitä on vissiin jo jotain päätettykin jollain oikeustasolla (tämä kouvolan tapaus).
          Mutta miten se on näiden uudempien kanssa? Noita prosenttejahan kiristettiin 2012 (vai oliko se 2011) huhtikuun alussa niin, että nuo suurempipäästöiset saivat vähän lisää raippaa.

          Otetaan esimerkiksi vm. 2010 auto (A5 3.0TDIq cabi), jonka co2 päästöt ovat 179g/km. Se ilmeisestikin verotetaan nykyisten päästöperustaisten prosenttien mukaan eli 31.4%. Näin ainakin ottoauton tilastojen mukaan.
          Eikös tälläistäkin tulisi verottaa sen aikaisen (v.2010) voimassa olleen prosentin mukaan, joka oli 26.7%? Muutenhan tuossa on enemmän veroa kuin vastaavassa suomiautossa. Tuossa hintaluokassa kyse on kuitenkin lähes 2500€ erosta, joten olisi tuokin kiva tietää, jos tämä cabikuume tästä vielä pahenee.

          Itse olen koittanut netistä kaivella jotain aiheesta, mutta kaikki aiheet, joita löysin, tuntuvat vain käsittelevän ennen v. 2008 käyttöönotettuja autoja.
          Eli onko kellään mitään tietoa / mielikuvaa miten se esim. tälläisessä tapauksessa menee?

          Comment

          Working...
          X