Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Korjaamotakuu

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Niin siis tässähän ei ollut kyse siitä, että auton myynyt jobbari olisi säästömielessä päättänyt näplätä nuo korjaushommat itse henkilökohtaisesti jossain firman takapihalla. Vaan auton myynyt instanssi on myös tunnetun ketjun ihan virallinen korjaamo. Auto kaupat teki siis ihan rekisteriin merkitty liike ja remontin rekisteriin merkitty korjaamo, mutta tämä nyt käytännössä sattuu olemaan samassa osoitteessa.

    Comment


    • Yrityksen nimen voi jo varmaan paljastaa jos oikeusjuttua vireillä?

      Comment


      • Mielestäni ennen käräjäoikeuden istuntoa ei ole syytä tuoda vastapuolta julki. Tässä ketjussa kun on puhuttu yhtä sun toista (asianomistajan puolelta ei lainkaan, mistä hatunnosto) niin ei kannata ottaa sitä riskiä, että vastapuoli olisi niin pihalla nykyelämästä, etteikö pystyisi tätä keskustelua löytämään.

        Comment


        • Tänään lähti viimein varsin särmän oloinen sähköposti asianajajalta vastapuolelle. Korjausvirheistä faktoja pöytään ja lakitekstiä kuluttajansuojalaista sekä maininta todennäköisyydestä voittaa case ja millainen todistustaakka on. Saas nähdä kuuluuko sieltä järkevämpää vastausta...

          Comment


          • en tiedä että onko tämä nyt tyhmä kysymys, mutta kuvitellaan nyt tilanne että ostan auton liikeestä, ja myyjä tarjoutuu teettämään siihen jakoremontin kaikkine kilkkeineen. Teettää sen jollain ns. nyrkkipajalla, ja tulle merkinnät ja kopiot kuiteista auton huoltokirjaan.

            No mites jos se hihna porsii vaikka 40 tkm tai 2 vuoden päästä ja hihnan vaihtoväli on 120 tkm/vuosimäärä jota en tiedä, 5vuotta? Voiko sitä mennä itkemään korjaamolle joka tämän on suorittanut? katoin vaan just noita tekstejä korjaamotakuusta niin niissä oli puhe jostain 15 tkm tai puolesta vuodesta.

            Comment


            • Riippuu varmaan vian syystä. Jos hihna katkeaa materiaali- tai valmistusvian takia niin ei se työn tehneen tahon vika ole. Jos taas jakohihnan asennus on kädetetty niin vika ilmenee varmasti ennen puolen vuoden takarajan täyttymistä.

              Comment


              • Jakohihnan kohdalla korjaamo on vastuussa sen jakohihnan vaihto välin ajan.

                Käsittääkseni korjaamo joutuu aika pahasti taistelemaan hihnan valmistajan kanssa maksu hommista jos hihna on pettänyt...

                Muistikuvani mukaan on haettu käräjiltä varmistusta tuosta korjaamon vastuusta ja sieltä on tullut tuomio jossa todetaan että korjaamo on vastuussa jakohihnasta aina seuraavaan vaihto ajankohtaan.

                Comment


                  Ja tässä vastuu on siis hihnasta, ei seurannaisvaikutuksista. Eli kun kone kilahtaa, alkaa käyttöhyödyn laskeminen.

                  Comment


                  • Joo jakohihna on tietääkseni ainoita selviä poikkeuksia. Sen pitää kestää sen ajan ja kilometrit mitä sille luvataan. Eikä tuokaan 15tkm/6kk mikään apteekinhylly vastaus ole - kyllä sillä korjaajalla on vastuunsa sen jälkeenkin mutta tuon sisäpuolella asia on varsin selvä ja hyvin kuluttajansuojalaissa tuettu.

                    http://www.kuluttajavirasto.fi/autot...f-35b288827e58

                    http://www.kuluttajavirasto.fi/autot...3-b013cc8147e7

                    Jakohihnalla on valmistajan määrittämä vaihtovälisuositus. Jakohihnassa on yleensä katsottu olleen myyjän vastuulle kuuluva vika, jos jakohihna on katkennut ennen kuin autolla on ajettu vaihtovälisuosituksessa ohjeistettu ajomäärä. Toisaalta myyjän vastuuta ei synny, jos kuluttaja on esimerkiksi laiminlyönyt auton jakohihnaan vaikuttavat huollot.

                    Jakohihna on ollut niin yleinen tappelun aihe että siitä on tehty jo erikseen nuo määritelmät. :)

                    Edit: Minusta näistä asioista on kuitenkin hyvä puhua ja olla tietoinen. Se on tässä maassa surullisen yleinen tapaus kun asiakas jättää asian valittamatta ja ottaa kulut omaan piikkiinsä. Kyllä kuluttajan pitäisi olla omista oikeuksistaan tietoinen ja vastaavasti myyjän / korjaamon pitää olla tietoinen vastuustaan ja kantaa se vastuu. Muussa tapauksessahan tuo on täysin villi pelikenttä - sama miten räpellät, otat kovat tuntitaksat ja silti homma on juosten k*stu eikä hommasta ole mitään vastuuta.

                    Comment


                    • Muistikuvani mukaan on haettu käräjiltä varmistusta tuosta korjaamon vastuusta ja sieltä on tullut tuomio jossa todetaan että korjaamo on vastuussa jakohihnasta aina seuraavaan vaihto ajankohtaan.
                      eipä kannata enää ihmetellä yhtään miksi jakohihnan vaihto vois maksaa muutamankin tonnin, jos sille pitää tälläinen "takuu" antaa.
                      Mä olen kyllä aina käsittänyt, että osiin liittyvät takuut koskevat nimenomaan osia. Eivät työtä eikä mitään oheisvaikutuksia.

                      Comment


                      • Ai että korjaamo ei ole velvoitettu antamaan työlle takuuta? :D

                        Comment


                        • Yleinen korjaamotakuu on tosiaan tuo 6kk/15tkm. Korjaamokohtaisesti voi olla sitten eroja. Merkkiliike (Audin) antaa 30tkm/24kk takuun ja tietääkseni esim Autoasi ketju suunnittelee jopa 3v takuuta jollain kilometrirajalla.

                          Mutta siellä on ainakin tuon jakopään osalta poikkeus mitä sen pitää kestää. Siltä osin mm ne kiristimet kannattaa kanssa vaihtaa eikä tehdä niitä halpoja virityksiä - siis yrittäjän. Kuluttajahan voi omaa autoaan ropailla haluamallaan tavalla ilman takuun tarjoamista.

                          Comment


                          • Jos se virhe johtuu työstä, niin onkai silläkin takuu. Mutta jos esmes jakohihna katkeaa, niin eikai se korjaamon vika ole jos mr Gates tai Contitech on tehnyt heikomman osan?
                            Lisäksi jakoremmiä taitaa koskea huolloissa (ainakin jollain merkeillä) silmämääräinen tarkistus.

                            Comment


                            • Jep. Nämä jakohihnaa koskevat huollot pitää olla reilassa eikä laiminlyötynä jos riita tulee - muuten se raukeaa kuluttajan tappioksi. Ja osatakuustahan korjaamo voi sitten tapella tavarantoimittajan kanssa miten haluaa.
                              Viimeksi muokannut okkim; 16.12.2012, 10:34. Perustelu: Poistettu tarpeeton lainaus.

                              Comment


                              • Siltä osin mm ne kiristimet kannattaa kanssa vaihtaa eikä tehdä niitä halpoja virityksiä - siis yrittäjän.
                                ihmiset taitaa nyt vaan valita sen halvimman... ja sen joka sanoo ettei niitä kiristimiä ym oheiskilkkeitä tarvitse aina uusia.. Vs. se mesta, jossa laskutetaan aina jokatapauksessa kaikki kiristimet ym.

                                Comment


                                • Tuskin se kiristin tai vapaarulla rikkuu jos hihna katkeaa. Toisin sanoen jos edellämainitut ovat ehjiä, kun hihnan katkeamisen jälkeen lähdetään tutkimaan vaurioita, niin vika on ollut joko hihnassa tai asennuksessa. Jos taas esim. kiristin on selkeästi rikki niin on suuri todennäköisyys että se on ollut alunperin hihnan katkeamisen aiheuttaja jolloin väärässä paikassa säästäminen realisoituu myöhemmin siitä päättäneen tahon lompakkoon.

                                  Comment


                                  • tietääkseni joo ko. autoon vaihdettiin kaikki kilkkeet, vesipumppu ja lisäksi nokka-akselin stefat kun olivat kuulemma vuotaneet. tai no myyjä sanoi että on vaihdettu kaikki ja kuitin meinas lähettää tulemaan. ei oo vielä näkyny mutta jospa se sieltä tulis.

                                    Comment


                                    • Vastapuoli vastannut asianajajalle eilen. Kiljuu ettei ole moisia (2k) rahaa, velkojat kimpussa kokoajan, ei kiinnosta mikään ym irrelevanttia.

                                      Ei tuossa taida jäädä kuin se käräjäoikeusreitti. Jos tuo nopeasti huononeva taloustilanne pitää paikkansa siinä pitäisi sitten varautua siihen vaihtoehtoon että lafka menee nurin ja vaikka casen voittaisikin asianajokulut jää omaan piikkiin.

                                      Comment


                                      • Jos saatava on erääntynyt ennen konkurssihakemusta niin ei välttämättä jää sinun niskoillesi.

                                        Comment


                                          Pakko sanoa, että ei ole häävisti firmaa hoidettu, jos ei noiden vuosien jälkeen ole 2ke olemassa. Tietty jos kaikki on jo menossa velkojille niin sitten. Muutenhan toi on lähinnä röhönaurua aiheuttavaa firmanpyöritystä.

                                          Comment


                                          • Alkuperäinen kirjoittaja hopsis Näytä viesti
                                            Jos saatava on erääntynyt ennen konkurssihakemusta niin ei välttämättä jää sinun niskoillesi.
                                            Saatavan erääntyminen taitaa tässä tapauksessa tarkoittaa käräjäoikeuden tuomiota? Siihen menee se vuosi tai puolitoista.

                                            Comment


                                            • En ole asiantuntija mutta yhdet rahat olen kerran saanut tietystä firmasta. Erään kuun palkkoja jotka olivat maksamatta rahattomuuden vuoksi mutta konkurssihakemus jätetty vasta seuraavassa kuussa. Kyll äse lakimies varmasti osaa antaa paremman vastauksen.

                                              Comment


                                              • Tietysti tietämättä tämän vuoden talousdataa mutta jos ajatellaan että firma pyörii useiden kymmenien tuhansien eurojen kuukausittaisella (laskennallisesti) liikevaihdolla eikös se ole jo konkurssissa jos kassassa on alle 2k rahaa? Siis jos nuo väitteet pitäisi paikkansa.

                                                Comment


                                                  Ei tarvitse olla edes yrittäjä, että ymmärtää asian olevan juuri noin.

                                                  Comment


                                                  • Tilaa firman verotiedot vaikka Kauppalehdestä niin saat vähän osviittaa missä mennäään?

                                                    Comment


                                                    • Sen verran päivitystä että haaste alkaa olla valmis ja lähtee tänään tai huomenna käräjäoikeuteen.

                                                      Korjaamoketjun ketjupäälliköltä saatiin sen verran osviittaa että ko ketju menee yleisten korjaamoehtojen mukaan eli sekin asia saadaan yhtenä naulana arkkuun mukaan.

                                                      Kuluttajasuojalaki on asiassa suhteellisen armoton. Jos virhe ilmenee 6kk kuluessa luovutuksesta katsotaan että virhe on ollut luovutushetkellä ellei vastapuoli pysty todistamaan muuta. KRIL (Kuluttajariitalautakunnan) ennakkopäätöksistä tämmöisenä tapauksena löytyi mm keissi missä sähköikkuna oli rikottu murjomalla sitä väkisin auki kun tiivisteet on jäässä. Sinänsä selvä tapaus. Minun tapauksessani ei ole mitään seikkoja millä olisin vaihteiston rikkoutumista edistänyt eikä huoltoja ole laiminlyöty.

                                                      Eri juttu irtoaako vastapuolelta rahaa mutta haaste postilaatikossa katsoo ainakin kaikki bluffi-kortit asian suhteen. Jätkä-hailla ei pitkälle pelata. :)
                                                      Viimeksi muokannut LongJohn; 28.1.2013, 17:15.

                                                      Comment


                                                      • Vastapuolen vastinetta en ole vielä lukenut mutta ilmi on noussut tuomioistuin sovittelu. Onkos kellään käytännön kokemusta semmoisesta?

                                                        Käytännössä siis otetaan ei-keissiä-käsittelevä käräjätuomari jonka johdolla käydään eri kokoonpanoilla keskusteluja ja katsotaan löytyykö sovinto. Jos löytyy niin hyvä, jos ei niin keissi etenee edelleen käräjäoikeuteen.

                                                        Se on sitten toinen juttu haluaako siihen lähteä.

                                                        Comment


                                                          Sovittelu= " no kato jos sä maksaisit ton osan ja me sitte loput"?
                                                          Minusta tuo on selväpeli, asiakas ei maksa mitään. Eikö tuo nyt ole myyjäliikkeen ja korjaamon välinen asia, miksi siihen asiakas pitää sotkea?

                                                          Comment


                                                          • Äkkiseltään vielä sen syvemmälti asiaan perehtymättä tulee mieleen että vastapuoli haluaa säästää ja onhan ne täydet oikeudenkäyntikulutkin jo aika raskaat.

                                                            Edit: Jätetään nyt syvällisemmin kommentoimatta kun tämä on kuitenkin julkinen foorumi eikä pokeria ole hyvä pelata avoimella kädellä. :)

                                                            Edit2: Niin en tiedä miten tuommoinen sovitteluprosessi menee. Jos siellä on tarkoitus neuvotella pelkistä korjauskuluista miten ne jaetaan into loppui samantien - ei niitä tarvitse jakaa.
                                                            Viimeksi muokannut LongJohn; 19.3.2013, 12:12.

                                                            Comment


                                                            • Sovittelussa yritetään löytää yhdessä kompromissi johon molemmat on tyytyväisiä. Yleensä siinä aina molemmat joustavat.

                                                              Voithan sä olla siellä "joustamaton" mutta silloin katsotaan aina pitkin hampain hiukan.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X