Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Omistusasunnon hankintaan liittyvät asiat

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • #91
    Jos itse osaa jotain tehdä, niin minkä tahansa omakotitalon huoltokustannukset ovat pienemmät kuin yhtiövastikkeet. 60e/kk (20e/turpa) kerrostalon vesimaksuilla jo pitää oman -72 torpan hyvin pystyssä, varsinkin kun on oma kaivo. Neljän vuoden aikana ainut vikakohde on ollut vesipumpun väliputki, sekin maksoi 4euroa. Joka kuukausi kun vaikka laittaa kunnossapitotilille 100euroa (ja siltikin elinkustannukset ovat pienemmät kuin kerrostalokaksiossa), niin siellä makaa sen verta rahaa että uusii puoli kämppää jos jotain hajoaa.

    Käytännössähän sitä rahaa kyllä palaa, mutta se johtuu vain hifistelystä sun muusta mitä ei voi suoranaisiin elinkustannuksiin laskea. Ei sitä ole pakko ostaa lumilinkoa, traktoria, mönkijää, koko nurtsin+hyötykasvien kastelujärjestelmää yms.

    Comment


    • #92
      Itse kun asuin omakotitalossa, niin tein asunnolle oman tilin, johon laitoin joka kuukausi 500€, josta tuli maksettua, sähkö,vesi, vakuutus, ja kiinteistövero. Kyllä ihan mukavasti jäi säästön vuosien varrella, suurempia hankintoja varten. Suosittelen neliveto mönkijän hankkimista jos on vähänkin enemmän pihaa aurattavana, ja kohtuu kokoiset puutkin tulee metsästä+ hemmetin mukava harrastuslaite.

      Comment


      • #93
        En mielestäni liioitellut, mutta en kyllä vähätellytkään :D Eli paljon se on itsestä kiinni mitä laittaa ja ennen kaikkea mitkä kaikki pikkuasiat "unohtaa" laskea ylläpitokuluiksi. 10v voi olla tekemättä yhtään mitään, mutta sen jälkeen tuskin ihan tonnilla restauroidaan taloa ja pihamaita kuntoon. Takkapuut unohdin nämä naurattaa itseä jo valmiiksi. Nehän on toki jokaiselle omakotitalolaiselle ilmaisia, niitä ei haeta mistään, ne vaan ilmestyy pihaan rankoina. Jos ovat pihassa rankoina, niin sahaa ei tarvitse laskea mukaan eikä se kuluta polttoainetta, puukatoksen tekeminenkään ei mitään maksa, kaikista vähiten maksaa puiden tekemiseen ja tontille roudaamiseen käytetty aika, se on aina ilmaista. jne jne. PS minäkin saan näitä ilmaisia puita jotka ikävä kyllä maksaa erilaisten asioiden muodossa vaikka ns perusmateriaalista ei tarvitse maksaa :D Näitä asioita voi pyöritellä ihan miten haluaa ja ainakin muutaman vuoden otoksella saa aina niin pienen summan aikaiseksi kun vain haluaa. Parhaimpaan käsitykseen voisi päästä esim. selailemalla esim pienten rivitaloyhtiöiden yhtiövastikkeita. Niissä yleensä tehdään paljon talkoilla ja ei liikoja investoida ylimääräisiin hömpötyksiin, joten niistä ehkä saa vähän suuntaa antavaa lukua mitä se ylläpito voi maksaa.
        Euroakaan ei ole pakko laittaa mutta kyllä esim. Vilin ehdottama tapa kuulostaa todella hyvältä, eipä haittaa vaikka parin vuoden päästä joku isompi yllätys tulisikin kun on jo vähintäänkin pohjakassa sitä varten on olemassa.

        Comment

        Working...