Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Työpaikkakiusaaminen

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Työpaikkakiusaaminen

    Kertokaas mitkä asiat luokitteletta työpaikka kiusaamiseksi? Kokemuksia yms.


    Itellä meinaa mennä hermot pomon kans ku kaikki pitää tehä just eikä melekeen niinku hän haluaa ja jos ei tee niin alkaa tavarat lenteleen ja huutaaa naamapunasena. Jos tämä ei vaikuta niin hakee sitten toisen omistajan (sattuu olemaan hänen mies) paikalle huutamaan ja kirvaamaan!

    Siis sitä ei voi kuvitellakkaan että kuinka pienistä asioista ihiminen voi suuttua niinki paljon. Pomo suuttuu siitä jos radiossa on väärä kanava ja sieltä sattuu jotain musiikkia tulemaan. Ja jos autoon on jäänyt jotain pientä laitettavaa niin sen vois tehä ulkona (1 min homma) niin ei, hän haluaa väkisin auton sisälle ihan turhaan.

    Ei taho enään oikeen jaksaa kuunnella tuommosta vaikkaki olen ollu sielä vasta 4kk töisä! Mitä kannattis tehä? Lopputili vai jaksaa olla töisä?

    #2
    Aika mahdoton ulkopuolisen sanoa tuohon mitään, varsinkaan siltä osin onko kiusaamista. Ehkä kiusaamisesta voidaan puhua jos vihamielinen käytös kohdistuu lähtökohtaisesti vain valittuihin ihmisiin, olkoonkin että kaikki tekevät työnsä yhtä hyvin. Itse veikkaisin että kyse on lähinnä huonosta johtamisesta ja/tai häiriintyneestä kaverista. Raivokohtaukset eivät työelämään kuulu.

    Siitäkään on paha sanoa, onko väärin vaatia "just niinkun hän haluaa"-tyyppistä suoritusta. Ts. onko kyse siitä että lopputulos on täsmälleen sama, mutta tekotapa erilainen - ja onko tämä tekotapa esim. työturvallisuuden ja sääntöjen kannalta OK. Itsekään en paljon kehnoa työn jälkeä kattoisi, mutta eipä niitä asioita tavaroiden heittelyllä ratkota.

    Jos ei hommat suju eikä kaverin käytöstä saa muuttumaan esim. eskaloimalla ylemmälle johdolle, niin uusi paikka hakuun - ja siihen asti kun tärppää hommat mahd. hyvin hoitaen mutta turhaan itseensä ottamatta.

    Comment


    • #3
      Oli kiusaamista tai ei, niin aktiivisesti etsimään vaan uusia hommia. Kyllä töissä pitäisi pystyä jossain määrin viihtymään, kun siellä keskimäärin se 8h päivässä vietetään. Tuo kuulostaa piinalliselta.

      Comment


        #4
        Ihan tuttua on tuo että lopputulos ratkaisee mutta jos työtapa on ollut väärä niin saa kuulla naputtamista. Varsinkin jos kyseessä on joku operaatio jonka eri mies aloittaa ja toinen hoitaa loppuun. Minä olen ottanut kannakseni sanoa että sitten täytyy tehdä itse jos ei minun tekemänä kelpaa. Ainakin tähän asti se on yleensä toiminut, kai mä oon sitten työnantajalle niin tärkeä jätkä vaikka kukaan meistä ei olekaan korvaamaton.

        Loppupeleissä en laskisi kiusaamiseksi jos siellä palkollisena oot. Kannattaa ehkä ajatella se vaikka niin että saman ruumiinvuokran saat joka tunnilta vaikka lapioisit paskaa kasasta toiseen ja takaisin sen 8h päivässä. Se ratkaisee mitä näkyy palkkanauhassa viivan alla. Erinäiset ammattiylpeyteen liittymät jutut on sitten niin paljon ihmisestä kiinni, toinen ottaa nokkiinsa paljon vähemmästä kuin seuraava. Työn mielekkyys vaikuttaa elämänlaatuun aika paljon mutta aika harva sitä loppupeleissä saa tehdä sitä unelmaduunia hyvien työkavereiden kanssa hymyssä suin päivästä toiseen. Kompromisseja sitä lottovoittoa odotellessa.

        Comment


          #5
          Jotkut vaan tykkää pomottamisesta. Nojatuolipsykologi saattaisi avata sanakirjan kohdasta "narsismi", ja tehdä tunnusmerkistön perusteella hätäisen päätelmän.

          Työsopimuslaki antaa työnantajalle direktio-oikeuden, jolla työnantaja kertoo miten hänen ostamansa työaika käytetään. Kuka, mitä, milloin, missä ja miten. Hankalalta ja vaikealta joskus saattaa tuntua ajatus, että työntekijänä sitoutudun työskentelemään korvausta vastaan työnantajan ohjeiden ja valvonnan alaisena. Kuuliaisuus- ja lojaliteettivelvoite saa rengin joskus ristiriitaiseen asemaan, palkkarenkinä itsekin.

          Vaikea osoittaa työpaikakiusaamiseksi. Kannustaisin katselemaan muita hommia, säästät siinä itseäsi. Kuvauksesi perusteella tuossa yhteisössä ei kukaan terveenä pitkään pysy.
          Viimeksi muokannut marre; 9.2.2012, 07:35. Perustelu: Typo

          Comment


          • #6
            Joo tuli sitte otettua lopputili. Työhän oli fiksarin hommia ja työt tehtiin kunnolla eikä ikinä liikkeiltä tullut mitään sanomista työn jäljestä paremminki kehuja. Siis pomo valitti siitä että, kaikki asiat pitää tehä hänen tavalla eikä omalla tavalla, muuten tuli sanomista ja paljon. Työturvallisuutta tuli noudatettua joka työ vaiheessa eikä pomo siitä valittanut vaan siitä ku kaikki meni päin persettä (sen mielestä). En siis ollut ainoa jolla meni hermot pomon kans vaan työkaverikin irtisanoi itsensä samasta syystä ku itekki. Noh ei muuta kuin töitä etsimään :)


            Niin ja tuhon hopsiksen kommenttiin että, ennemmin lapioin paskaa eestaas ku menen takas siihen firmaan töihin!


            Mitenkä noitten työvaatteitten kans pitääkö ne palauttaa vai saako ne pitää ittellä? Takki,housut,turvakengät,t-paidat? Työvaatteissa ei ole mitään logoja yms.
            Viimeksi muokannut tieros; 9.2.2012, 10:22.

            Comment


              #7
              Joo, kyllä siinä on merkittävä ero, lapioitko paskaa itseksesi vai lapioitko paskaa pomon huutaessa ja vi***illessa vieressä.

              Comment


                #8
                Mä oonkin niin ahne että jos saisin huutoa kuuntelemalla vaikka euron tunti lisää niin antaa huutaa vaan :)

                Aika rohkea veto silti jos ei uutta hommaa ole tiedossa. Mitä työvaatteisiin tulee niin työnantajan maksamat työvaatteet pitää periaatteessa palauttaa mutta en minä ainakaan huolisi kenenkään käytettyjä työvaatteita eli eipä niitä yleensä takaisin pyydetä kuin vittuiluna.

                Comment


                  #9
                  Työnantajan on huolehdittava riittävästä suojavaatetuksesta. Jos muuta ei ole sovittu, niin taitaa olla työnantajan omaisuutta.

                  Rohkea veto, mutta säästyt varmasti paljolta turhalta. Oliko koeaika vielä menossa, vai onko irtisanomisajan puitteissa pari viikkoa aikaa etsiä uusi työ?

                  Comment


                    #10
                    Itäsuomesta tiedän yhden jo kuopatun matkailualan firman, jossa työntekijä pahimmillaan sanottiin irti neljä kertaa viikossa. No onnen työkkäristä ei tullut karenssia vaikka otti sieltä loparit, koska potkut/loparit olivat joka päivästä kauraa.
                    Olin kerran auttamassa ko. Firman pomoa alkoi urputtaa jostain niin kiltisti sanoin Moi ja kävelin autooni ja kohti kotio. Kerkesin ajaa noin 5 km kun puhelin soi ja pyysi kääntymään takas.

                    Comment


                    • #11
                      Eipä ole mulle soitellu takasin ainakkan vielä mutta toiselle työntekijälle oli soitettu mutta, oli vain sanonu suorat sanat ja lyöny luurin kiini!

                      Comment


                      • #12
                        Toivottavasti annoitte rehellisen ja asiallisen palautteen irtisanoutumisen syistä jota tämä työnantaja voi sitten puolisonsa kanssa pureskella. Ehkä nekin vielä oppivat ettei työntekijöitä voi kohdella kuin ajokoiria.

                        Comment


                        • #13
                          Vuosia sitten olin runsaan viikon eräässä firmassa töissä, joka tuotti laivoihin ohjainyksikköjä. Palkka oli enemmän kuin kohdallaan, mutta niin ahne en kyennyt olemaan että sinne olisin jäänyt.

                          Traumaattisin työkokemus jonka olen kokenut. Yhtiön omistaja juoksi pitkin hallia naama punaisena aamusta iltaan. Teit työt hyvin tai huonosti, niin sillä ei ollut vaikutusta huudon määrään. Perehdyttämistä työhön ei ollut ja kysyä ei saanut. Jos joku työntekijöistä erehtyi kysymään mitä tahansa, niin huutoa seurasi ja sait pyyhkiä sylkeä naamaltasi. Myös se turha huutaminen ja prässääminen oli suoraan henkilökohtaisuuksia. "Ihmekkään että edellisessä työpaikassasi on parhaillaan YT-neuvottelut kun olit kerran siellä töissä." On jäänyt hyvin muistiin.

                          Onneksi tuo on jäänyt ainoaksi huonoksi työkokemukseksi ja sen jälkeen yksikään valitus esimieheltä ei ole tuntunut miltään. Tosin huonoja esimiehiä ei ole kyllä sen jälkeen näkynytkään, hyvä niin.

                          Työpaikkaa pystyy onneksi vaihtamaan jos olot ei ole kohdallaan. Siellä kuitenkin pitää pystyä viihtymään, jotta siellä kykenee olemaan sen ajan mitä pitää ja tekemään oman työnsä hyvin.
                          Viimeksi muokannut Shakal; 9.2.2012, 11:29.

                          Comment


                          • #14
                            Joo annettiin kyllä palautetta, mutta vaikuttaako se paskaakaan ku 6kk aikana sieltä on lähteny 7 työntekijää pois juurikin tämän pomon takia.

                            Tuola työpaikassa viihty ainoastaan silloin kun pomo ei ollut paikalla.

                            Comment


                            • #15
                              ok, eli ei muuta kuin paljon onnea uuden työpaikan metsästykseen!

                              Comment


                              • #16
                                Ei kai tuommosta huutamista tarvii missään työssä kestää. Ite kyllä oon huutanu takas jos on huudettu ja kai sitä voi lähtee sit vaikka kahvitauolle jos siltä tuntuu. Viellä jos liittoon kuuluu ni kannattaahan sitäkin kautta vähän kysellä ja mahdollisesti ilmottaa omasta tilanteesta jos sattuu potkut saamaan niin voi ainakin karenssit välttää jos ei satu heti uutta työpaikkaa olemaan.

                                Comment


                                • #17
                                  Nyt vasta ex-työnantaja laitto viestiä että pitäs työvaatteet palauttaa mutta tuumailin hetken että enpäs jaksa alkaa niitä tuolta muuttotavaroista kaivelemaan. Uhkaili laskulla jos en palauttais mutta eipä nuo paljoa maksanu ku -70% alennuksessa oli kaikki työvaatteet. Liitolle laitoin viestiä tästä asiasta että miten menee ja nyt vain odotellaan mitä liitto sanoo.

                                  Comment


                                    #18
                                    Eiköhän sitä lopputiliä kirjoitettaessa luovuota avaimista, työkaluista yms työpaikan tavaroista.
                                    Kiusa se on pienikin kiusa. Helpointa kun laitat kamat pussiin ja viet työpaikan ovenkahvaan roikkumaan :D
                                    Tai tosimieshän vie pussin ex-pomolle ja kysyy että oliko tää nyt tässä vai tuonko vielä jotain.

                                    Comment


                                    • #19
                                      Tuli hankittua uuden työpaikan myötä Audi, kyllä siitä saa piilovittuilua (parilta henkilöltä vain). Edellinen auto IV golf oli kai sitten sopivan rahvaanomainen, ts. ei ollut arvokkaampi kuin pomon auto.. :D
                                      Eivät vaan taida ymmärtää että on hieman eri asia asua syrjäseudulla sorateiden takana sen kuin asvalttiväylien äärellä, että töihinkin on siis hyvä ehtiä aikonaan. :)

                                      Comment


                                        #20
                                        Niin, tositosimieshän riipasee niihin haalareihin vielä pienen varpusparven ennenku käy viemässä pomolle sen vaatepussin kouraan.. Jos siis haluaa "suoraa" palautetta antaa ;)

                                        Comment


                                        • #21
                                          Täytyy kyllä työpaikan olla perkele köyhä ku pyytää takasin alennus korista ostettuja työvaatteita! Lasku pitäs torstaina tulla työvaatteista niin katotaanpa paljonko on ylihinnotettu, vaatteethan makso: 2 housut 40e, kengät 20e ja takki oli käytetty samoin paidat, eikä ole etes mitään merkki laatua ku ihan normi whurtin vaatteet. Ainaki mitä tähän mennessä olen töissä ollu ja vaatteet mitkä olen työpaikalta saanu ovat olleet henkilökohtaiset makso mitä makso ja työsuhteen päätyttyä ne on saanut pitää itellä. Kuka nyt muka haluais piettää toisen käytettyjä vaatteita etenki kenkiä, ties mikä kuppa niissä on! Meinasin kyllä että palautteena vien työvaatteet takaisin öljyttynä mutta enpä jaksa.

                                          Comment


                                          • #22
                                            Ääni varpusparvelle ja vaatteiden palauttamiselle :)

                                            Comment


                                              #23
                                              Juuri tämän varpusparviefektin vuoksi en itse huolisi käytettyjä työvaatteita. Eräskin paikallinen toimija oli vaatinut vuosia käytetyt turvakengätkin palauttamaan. Kuka oikeasti huolii jotkut käytetyt kengät työkengiksi? Pelkkää vittuiluahan tuo siis on, jos firman talous oikeasti kusee niihin satasen tai parin vaatteisiin niin jotain on tehty paljon enemmän väärin.

                                              Kun miettii omia raksa-aikoja ja niitä työvaatteita niin eihän niitä edes pesty koskaan. Pesukoneet olis aika lyhytikäisiä jos sitä betonipölyä ja paskaa sinne ajais viikon välein. Niissä kamoissa kuitenkin paskottiin, hikoiltiin ja vuodettiin verta. Kuka sellaisia kehtaa tosissaan takaisin vaatia, juhannuskokko tai ongelmajätepiste on oikea sijoituspaikka.

                                              Comment


                                                #24
                                                Niin kuten aikaisemmin sanoin niin eiköhän se ole pelkkää tyhjää vittuilua vaan kerta pyytää vermeitä takaisin.
                                                Palauta niin se ei voi sua enää millään ahistella ja kiusata.

                                                Comment


                                                  #25
                                                  Uhkaili laskulla jos en palauttais mutta eipä nuo paljoa maksanu ku -70% alennuksessa oli kaikki työvaatteet.
                                                  Jos laskulinjalle lähdet niin varaudu siihen, että viivan alla voi sit olla kaikenlaista pienlaskutuslisää yms. ja vaatteiden arvo laskussa voi olla ihan muuta, kuin se -70%.

                                                  Helpommalla varmaan pääset, kun palautat vermeet.

                                                  Comment


                                                    #26
                                                    Itsehän sain mukaani pari viikkoa käytetyt turvasandaalit, kun kenkää tuli. Samoin Peltor Optime III kuulosuojaimet sain matkaan.

                                                    Intissähän kamalinta oli kun tyrkyttivät käytettyjä maihareita... palautin aina päivän jälkeen rättivarastolle ja totesin, että ei pysty, anna seuraavat. Kyllästyivät viikon jälkeen ja vinoilivat antaessaan kolme kierrosta käyttämättömiä kenkiä, että nyt on jalat sitten varmasti kipeät. Kivut jaloissa loppui kuin seinään ;)

                                                    Kipuja varoitteli Varustelekan myyjä, kun Haixit ostin, ei, jalat eivät kipeytyneet kertaakaan niissä.

                                                    Comment


                                                      #27
                                                      Kyllä tuossa tilanteessa kannattaa toimia kohteliaasti, mieluummin vielä ampua oikein kunnolla yli. Palautat vaatteet ja pyytelet vuolaasti anteeksi aiheuttamaasi vaivaa ja olet pahoillasi. Eiköhän se piikki mene tuollakin tavalla perille ja he eivät voi sinua sen jälkeen mistään syyttää.

                                                      Comment


                                                        #28
                                                        Viet kahvipaketin ja pullaa vielä ja todellakin nöyristellen pyytelet anteeksi ja pahoittelet kuinka ajattelematon olet edes ollutkaan :D

                                                        Ellen ihan väärin ole käsittänyt "ex-pomoasi" niin tuollaisille ei ole minkäänlaista tapaa millä homma menisi perille. Ne eivät koskaan tajua. Mutta elämällä on tapana potkia päähän tavalla tai toisella.

                                                        Comment


                                                          #29
                                                          Ja varmaan ex-pomosi mielestä ovat maksaneet liikaa sulle palkkaakin. Eikun pyydät tilinumeron. :)

                                                          Comment


                                                          • #30
                                                            Nyt on pakko kysyä, mahtoiko Tieros työpaikka sijaita Klaukkalan kupeessa? 3-tien varrella. Kuulostaa meinaan hyvin vahvasti paikalta missä olin itse töissä aikoinaan.

                                                            Comment

                                                            Working...
                                                            X