Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Vuokranantaja irtisanoo määräaikaisen vuokrasopimuksen.

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Vuokranantaja irtisanoo määräaikaisen vuokrasopimuksen.

    Hei,

    saimme eilen kivan puhelun vuokranantajalta, jossa hän ilmoitti purkavansa määräaikaisen vuokrasopimuksemme koska tarvitsee itse asuntoa. Mitä teemme, mitkä ovat oikeutemme kun kyseessä on määräaikainen sopimus?

    Muutimme kyseiseen asuntoon 1.12.2011 ja sopimus on tehty yhden vuoden määräaikaiseksi. Nyt 29päivää myöhemmin vuokranantaja soittaa, että hänellä on tullut ero miehestään, alkakaa etsiä uutta asuntoa ja muuttakaa muualle. Mitään ilmoitusta ei ole vielä kirjallisena tullut.

    Itse en viitsi sanoa mitä mieltä olen tästä asiasta, juuri kun olen saanut kaikki järjestettyä ja päässyt kotiutumaan, mutta mitä laki sanoo? Mitkä ovat meidän oikeudet korvauksiin ja kuinka pitkä irtisanomisaika meillä on? 3kk? Voinko osoittaa uuden asunnon etsintä- ja muuttokustannukset nykyiselle vuokranantajlleni?

    Olen sen verran hermona asiasta, että olen valmis viemään sopimuksen purkamisen niin pitkälle ja vaikeaksi kuin vain voin. Ennen kuin lähen viemään asiaa sen pidemälle kuulisin mielelläni mitä mieltä te olette asiasta, tai onko jollakin kenties kokemusta vastaavasta?


    Sen tiedän, että laki sanoo määräaikaisista vuokrasopimuksesta:
    Vuokranantajan irtisanoessa vuokrasopimuksen on vuokralaiselle annettava kirjallinen irtisanomisilmoitus.
    Oikeus irtisanoa sopimus voidaan antaa vuokranantajalle, jos hän tarvitsee huoneiston omaan tai perheenjäsenensä käyttöön syystä, jota hän ei ole voinut ottaa huomioon sopimusta tehtäessä tai muusta tähän verrattavasta syystä sopimuksen pysyminen voimassa sovitun määräajan loppuun olisi hänen kannaltaan ilmeisen kohtuutonta.
    Vuokrasopimuksen sillä osapuolella, joka ei ole sopimusta irtisanonut, on oikeus saada kohtuullinen korvaus sopimuksen ennenaikaisesta päättymisestä hänelle aiheutuneesta vahingosta.

    Sekä toistaiseksivoimassa olevassa sopimuksesta sanotaan:
    vuokralaisella on oikeus saada enintään kolmen kuukauden vuokraa vastaava määrä hyvityksenä huoneiston vaihtamisen aiheuttamasta haitasta.

    #2
    Kuluja et voi sysätä, mutta sopimusrikkomuksesta tulee jotain kuluja vuokranantajalle. Yleensä on merkitty vuokrasopparissa tuo rikkeen kulu (monesti on sen verran mitä vuokralaisen etsiminen maksaa välittäjällä). Irtisanomisajasta en oo varma, tuo 3kk kuulosta aika pitkältä, varsinkin, kun sopimus ollut noin vähän aikaa voimassa.

    Comment


    • #3
      No, aivan ensimmäisenä pyytäkää se kirjallisena koska vain se on pätevä kuten laki tekstissäkin mainittiin.

      Ja toiseksi,
      http://www.laki24.fi/vuok-asuinhuone...sanominen.html
      (tätä taisit lainatakin mutta sinne kannattaa soittaa).



      Tuossa sanotaan että " muusta tähän verrattavasta syystä sopimuksen pysyminen voimassa sovitun määräajan loppuun olisi vuokranantajan kannalta ilmeisen kohtuutonta.". Jos multa kysyttäis niin vuokranantaja sais ettiä ittellensä vuodeksi toisen vuokrakämpän.

      Mutta,
      "Määräaikainen vuokrasopimus voidaan kesken määräajan irtisanoa ainoastaan tuomioistuimen päätöksellä laissa mainitulla erityisellä perusteella."

      Eli, se ei voi vain soittaa teille tai lähettää kirjettä jossa irtisanoo sopimuksen. Asia pitää siis viedä vuokranantajan taholta eteenpäin jotta olisi edes mahdollista. Todennäkösesti jos oikein ymmärsin niin joutuu maksamaan väh. tuon 3kk hyvityksen johon se tuskin suostuu.
      Eli asutte siinä vain kaikessa rauhassa jos mitään ei tapahdu.

      Comment


      • #4
        Kannattaa varmaan koittaa ensin neuvotella ennen kuin riitauttaa. Riittävän pitkä irtisanomisaika sekä siihen päälle jotkut järkevät kulut. Esimerkiksi 2-3 kk irtisanomisaika sekä päälle välittäjän palkkio. Vaikka en lakia tunnekaan, niin kyllä tuossa aika nopeasta mielen muutosesta puhutaan. Eri asia jos olisi kahden vuoden soppari ja puolessa välissä tilanteet olisi muuttuneet.

        Suosittelen sitten alkaa ottamaan valokuvia asunnosta, jos tämä menee käräjille... ettei sitten väitetä, että olet vaihtanut olohuoneen tammiparketin muovimattoon.

        Mutta: vedä ensin pari rauhoittavaa ja koita saada aikaan keskusteluyhteys. Veikkaan että toinen osapuolikin on jonkinlaisen tunnekuohun vallassa, vaikkakin eri syystä, niin siinä helposti asiat kärjistyy ja käräjillä ei rahaa tee kuin lakimiehet. Vaikka voittaisitkin casen, voidaan kulut tuomita molempien osapuolten maksettavaksi.

        Comment


        • #5
          Minun mielestänikin tässä on aika nopeasti tultu tilanteeseen, että tarvitaankin sitä omaa asuntoa. Aika oudolta tuntuu ettei sopimusta tehdessään tullut ajatelleeksi, mitä jos tuleekin ero miehestä ja tarvitsee asuntoaan. Ja nyt se tapahtui 29:ssä päivässä. Kysyn vain, kuinka vakavalla pohjalla suhde on ollut ja tieto tulevasta jos alle kuukaudessa laitetaan kattilat jakoon, kun on jo asuntokin vuokrattu eteenpäin.

          Mitä jos en tee asialle mitään, en ainakaan ennen sunnuntaita, jolloin kuu vaihtuu ja saan ainakin kuukauden lisäaikaa. Antaa hänen ottaa yhteyttä ja toimittaa se kirjallinen ilmoitus, sekä tuomioistuimen päätös?

          Comment


          • #6
            Lakihan on varsin yksiselitteinen tuolta osin. Eli ilman tuomioistuimen päätöstä, teidän vuokrasopimus on irtisanottu päättymään tuon määräaikaisuuden päättyessä (siinä vaiheessa kun tämä ilmoitus kirjallisesti tulee). Siihen asti voitte asustella rauhassa. Jotta asia johonkin muuttuisi, niin irtisanovan osapuolen tulee tämä asia oikeusteitse hoitaa.

            Huoneenvuokralaki

            Laki asuinhuoneiston vuokrauksesta 31.3.1995/481

            Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään:
            7 luku - Vuokrasopimuksen irtisanominen

            55 §Määräaikaisen vuokrasopimuksen irtisanominen

            Tuomioistuin voi oikeuttaa vuokralaisen tai vuokranantajan irtisanomaan määräaikaisen vuokrasopimuksen 2 tai 3 momentissa mainitulla erityisellä perusteella.


            Oikeus irtisanoa sopimus voidaan antaa vuokranantajalle,
            1) jos hän tarvitsee huoneiston omaan tai perheenjäsenensä käyttöön syystä, jota hän ei ole voinut ottaa huomioon sopimusta tehtäessä, tai
            2) muusta tähän verrattavasta syystä sopimuksen pysyminen voimassa sovitun määräajan loppuun olisi hänen kannaltaan ilmeisen kohtuutonta.
            Vuokrasopimuksen sillä osapuolella, joka ei ole sopimusta irtisanonut, on oikeus saada kohtuullinen korvaus sopimuksen ennenaikaisesta päättymisestä hänelle aiheutuneesta vahingosta.
            Vuokrasopimuksen toiselle osapuolelle on varattava tilaisuus tulla kuulluksi tässä pykälässä tarkoitetussa asiassa.

            Comment


            • #7
              Ainakin tuossa lakitekstissä sanotaan että vuokranantaja voi purkaa määräaikaisen sopimuksen ainoastaan tuomioistuimen perusteella jonka pitää päättää se onko avioero tarpeeksi pätevä syy purkaa sopimus. Samalla selviää myös korvauksien saanti ja siinä vaiheessa sitä saa myös itse hakea.

              Se on eri asia kannattaako tuolle linjalle lähteä kuten tuossa yllä mainittiinkin koska aikaa ja rahaa palaa todennäkösesti molemmilla osapuolilla.
              Eli:
              - Joko saa asiat sovittua keskenään
              tai
              - Vie asiaa eteenpäin ja joko saa rahaa tai menettää rahaa.

              Mutta on tuo kyllä kieltämättä aika äkkipikasta toimintaa kun alle kuukaudessa otetaan ero, että miks edes on laitettu kämppä vuokralle, asuvatko jo nyt erossa/avoliitossa jonka takia asunto laitettu vuokralle, ja tää vois taas olla merkki siitä että ero oli mahdollinen ja molempien tiedossa jo sopimuksen teko hetkellä joka taas vaikuttaa siihen ettei sopimusta voi purkaa sillä perusteella.

              Comment


                #8
                Niin minä tekisin. Asustelee rauhassa siihen asti että tulee lainvoimainen päätös. Voihan sitä sivusilmällä alkaa katsella muita asuntoja, tuollaiset liikkeet antavat vähän sellaisen vaikutelman että ongelmia voi olla luvassa jatkossakin.

                Comment


                  #9
                  Tuomioistuimen päätös, ja se että vuokranantajalle sattuu ero tulemaan ei välttämättä edes riitä tuomioistuimessa purkuperusteeksi. Kuka/ketkä sopparissa on muuten vuokranantajana? Jos vuokratulla asunnolla on useampi omistaja voi tilanne muuttua vieläkin mielenkiintoisemmaksi, jos vain toinen omistajista haluaakin purkaa vuokrasopparin ja toinen ei kenties haluakaan ja kämppä omistetaan 50/50...

                  Comment


                  • #10
                    stp:
                    "Vuokrasopimuksen sillä osapuolella, joka ei ole sopimusta irtisanonut, on oikeus saada kohtuullinen korvaus sopimuksen ennenaikaisesta päättymisestä hänelle aiheutuneesta vahingosta."

                    Eli ainakin korvauksia saa jos suostuu purkamaan, ja tähänhän taas se toinen osapuoli varmaan suostuu heti =)

                    Comment


                      #11
                      1. odotat rauhassa kirjallista irtisanomista
                      2. vastaat lainauksella lakitekstistä "tuomioistuimen päätöksellä"
                      3. voit neuvotella pehmeämmästä suhtaumisesta, korvausta vastaan

                      ja samalla luonnollisesti etsit seuraavaa kämppää

                      Comment


                      • #12
                        Mutta on tuo kyllä kieltämättä aika äkkipikasta toimintaa kun alle kuukaudessa otetaan ero, että miks edes on laitettu kämppä vuokralle, asuvatko jo nyt erossa/avoliitossa jonka takia asunto laitettu vuokralle, ja tää vois taas olla merkki siitä että ero oli mahdollinen ja molempien tiedossa jo sopimuksen teko hetkellä joka taas vaikuttaa siihen ettei sopimusta voi purkaa sillä perusteella.
                        En tiedä heidän suhteestaan sen tarkemmin, mutta käsittääkseni eivät olleet ainakaan naimisissa. Ilmeisesti olivat kihloissa. Kyllä se ainakin osittain tuntuu siltä, ettei kuukaudessa voida tehdä sellaista päätöstä että erotaan ja etteikö siitä olisi ollut aikaisemmin mitään tiedossa.

                        Mutta entä se jälkimmäinen viittaus lakitekstissä:
                        2) muusta tähän verrattavasta syystä sopimuksen pysyminen voimassa sovitun määräajan loppuun olisi hänen kannaltaan ilmeisen kohtuutonta.

                        Onko hänelle kohtuutonta asua 11kk jossain muualla?

                        Niin ja asunto on naisen, eli vuokranantajan omistama.

                        Comment


                          #13
                          Itse vuokranantajan ominaisuudessa näihin joskus tuli perehdyttyä ja ihan kiinteistöalan lakimiehenä toimivalta puolisukulaiselta kysyttyä. Määräaikainen sopimus, oli se sitten vuokra-, työ- tai mikä tahansa sopimus on aika raskaasti sitova. Monesti kyse on taloudellisista seikoista mutta ei tuo irtisanominen tosiaan ihan noin vaan tapahdu, edes toistaiseksi voimassaolevasta suhteesta. Irtisanomisaika on kuitenkin vähintään se normaali 3kk, enintään 6kk mikäli vuokranantaja irtisanoo sopimuksen.

                          Sen verran suosittelen vuokranantajan neuvoa kuuntelemaan että alkakaa vaan kattomaan sitä uutta kämppää. Jos toinen osapuoli on noin epästabiili niin voi päästä vähemmällä. Kunhan muistatte että itse ette vaan mene sitä sopimusta rikkomaan eli purkamaan ennen määräajan loppumista.

                          Comment


                            #14
                            Onhan tehty ihan vuokrasopimus ja siinä lukee nimenomaan, että on määräaikanen vuokrasopimus? Sopimuksessa on ehdot ja lopultahan laki ajaa kaikkien ehtojen yli, jos on eroavaisuuksia.

                            Onhan vuokranantajalla aika hyvä peruste tuolle kohdalle 1, eli avioero. Ei se varmaan eroa sen takia, että saa oman asunnon käyttöönsä, eli yllättäen.
                            Toisaalta laki on yksiselitteinen. Toi asia pitää viedä oikeuden päätettäväksi ja se on varma, että päätöstä ei tule helposti edes vuoteen.
                            Huonossa asemassa vuokranantaja on, mutta jos oikeen riitaannutte voi se vielä perään heittää korvausvaateita aivan mitättömistä asioista huoneiston kuntoon viitaten. SItten on uusi sota.
                            Molemmat pääsisi helpolla ja mahdollisista oikeusjutuista sopimalla esim se 3kk ja vaikka vuokrattomana, jotta on aikaa etsia uusi kämppä.

                            Edit: Siis tuossa tuli se, että alkaa uutta kämppää etsimään. Ihan hyvä idea, mutta ei sitä uutta kämppää voi vuokrata. Pitää ensin olla selvillä miten tuossa nykysessä käy. Muuten on kohta kahden asunnon loukussa jonkun aikaa ja samalla vielä ramppaa oikeudessa.

                            Comment


                            • #15
                              Jos haluaa itse neuvotella asiasta niin kannattaa muistuttaa vuokranantajaa siitä, että samat pelisäännöt pätevät molempiin osapuoliin. Eli mikähän olisi tässä tilanteessa vuokranantajan suhtautuminen jos haluaisit purkaa vuokralaisena sopimuksen 29 päivän kohdalla?

                              Eli kuten yllä sanottiin, odota kirjallista irtisanomisilmoitusta, vastaa tuolla lakitekstillä siihen ja sen jälkeen on vuokranantajasta kiinni kuinka asia etenee. Eli joko postissa kopsahtaa tuomioistuimen päätös asiasta (tuskin ennen kesää) tai sitten vuokranantaja tekee järkevän ehdotuksen kuinka asia hoidetaan.

                              Itse tyytyisin purkamaan sopimuksen ainoastaan ja vain, jos vuokranantaja etsii teitä miellyttävän uuden vuokra-asunnon ja maksaa etsimisestä ja välityksestä koituvat kulut, sekä muuton uuteen kohteeseen avaimet käteen periaatteella. Lisäksi jos vuokrassa on eroa, tulisi vuokranantajan maksaa tämä erotus jäljellä olevalta sopimuskaudelta.

                              Edit: ihan turhaa sitä uutta asuntoa on vielä alkaa katselemaan. Vaikka se oikeuden päätös sieltä joskus tulisikin, noudatetaan siinä ihan normaaleja irtisanomis aikoja. Eli kun kerran vuokranantaja on irtisanojana on tuo aika 6kk.
                              Viimeksi muokannut tumu; 30.12.2011, 11:03.

                              Comment


                              • #16
                                Otan valistuneen arvauksen ja totean, ettei yhden vuoden määristä saa nurin vain kihlauksen purkautumisen takia.

                                Enihow, kuten tuossa jo todettiinkin, niin ammatillinen neuvo sinulle:

                                1. odota kirjallista irtisanomisilmoitusta
                                2. Ilmoita VA:lle, että tähän vaaditaan TI:n päätös, jossa myös vuokralaista kuullaan (ei varsinaisesti oikeudenkäynnin osapuoli/vastapuoli - ei kuluriskiä)

                                3. Odota lainvoimaista päätöstä antopäivä + 30pv. Päätäöksessä ilmoitetaan mihin mennessä on muutettava, jos määräaikaisen purku hyväksytään tuomioistuimessa.

                                Ylimääärisestä muutosta on oikeus korvaukseen kaikista kuluista ja myös haitasta - eli kyllä siinä jonkinlaisesta määrästä jo puhutaan.




                                Tai sitten muutat vapaaehtoisesti...

                                Comment


                                  #17
                                  Lopputulema on se, että oikeuden kauttakaan ei VA pääse kämppäänsä kiinni kuin ehkä vuoden päästä.
                                  Kuka uskoo, että tollanen vuokrajuttu otettaisiin käräjillä käsittelyyn alle 3kk. Päätökseenkin menee kuukausi helposti.

                                  Ainostaan, jos puratte sopimuksen yhteysymmärryksessä omalla kirjallisella sopimuksella, pääsee VA omaan asuntoonsa asumaan nopeammin.

                                  Minä en lähtisi tolle riitelylinjalle. Se on oikeasti helvetin kuluttavaa.

                                  Comment


                                  • #18
                                    Määräaikainen, vuoden kestävä sopimus on kyseessä, joka jatkuu vuoden jälkeen toistaiseksi voimassa olevana. Vapaaehtoisesti en lähde, enkä kanna yhtään tavaraa. Tykkään asua tässä asunnossa. Sijainti, kunto, vuokra ja asunnon koko ovat juuri sitä mitä haluan. Siksi sanoinkin että teen tämän hänelle vaikeimman kautta, von kyllä ehdottaa kuten täällä on jo mainittu että etsii meille kelpaavan asunnon jne.. Kuvat kyllä otan asunnosta ja sen kunnosta, ettei hän voi alkaa hankalaksi. Ei ole tarkoitus ottaa asiasta mitään stressiä, antaa hänen hoitaa meidät ulos sieltä asunnosta. Ehdoin tahdoin v*ttumaiseksi en ala, mutta vaadin että tässä mennään kuten laki sanoo, jos tästä kerta joudutaan lähtemään.

                                    Comment


                                    • #19
                                      Vaikka tuo oikeuden kautta asian hoitaminen tuntuukin "riitelyltä" on se ainoa turvallinen tapa hoitaa asia. Vaikka sopisitte tuon kirjallisesti yhteisesti päättymään, niin mikään ei estä vuokranantajaa 29 päivän päästä riitauttamasta tätä sopimusta ja vetoamaan määräaikaisen sopimuksen ennen aikaiseen purkamiseen. Jos hän sitten vie tämän tuomioistuimeen, niin vuokralaisella on sitten vastuu kaikista sopimusrikkomukseen liittyvistä kuluista.
                                      Nää pelisäännöt on olemassa kun se kuuluisa maalaisjärki on katoava luonnonvara, valitettavasti.

                                      Comment


                                        #20
                                        Teppo jo lyhyesti kiteytti tämän keissin etenemisen.

                                        Sen lisäksi, jos sinulla on mahdollisuutta kysellä lakimieheltä tai muulta todella lakia tuntevalta taholta tästä keissistä, niin käytä sitä ihmeessä hyväksesi ja selvitä omat oikeutesi/velvollisuutesi. Luulisin tämän olevan niin peruskauraa, että tunnin jutustelu juristin kanssa jo selvittää homman. Jos tässä ei ole takana jotain muutakin mitä ei ole vielä kerrottu.

                                        Kuluttajaneuvojalle voisi myös pirauttaa. En kyllä tiedä hoitaako kuluttajasuoja vuokra-asioita, mutta eipä sieltä kysely maksa muuta kuin yhden puhelinsoiton.

                                        Luulisin, että tässä on käynyt niin, että asunnon omistaja ei ole oikeasti miettinyt miten hän voi irtisanoa sopparin. Ehkä omistaja vain kuvittelee, että määräaikaisen vuokrasopimuksen irtisanominen sujuu kuin porsaiden kivittäminen eikä ole tutustunut siihen mitä prosessi oikeasti vaatii.

                                        Jos näin, niin voisi kuvitella hänen tulevan järkiinsä, kun tajuaa joutuvansa ajamaan asian tuomioistuimen kautta. Käsitääkseni vuokranantaja riitauttaa silloin sopimuksenne ja en usko siitä aiheutuvan oikeudenkäyntikulujen korvauksia teille. Jos näin kuitenkin kävisi, niin luultavasti teillä on kotivakuutuksessa joku oikeusturvavakuutus, joka ehkä korvaa homman. Nämä sitten vain arvailuja, kannattaa oikeasti selvittää kuka maksaa ja mitä jos oikeudessa lähdetään sopparia purkamaan.

                                        Uskoakseni sillä ei ole merkitystä sopparin irtisanomisen suhteen onko vuokranantaja avo-, avio- tai muussa liitossa ukkonsa kanssa.

                                        Comment


                                          #21
                                          Meinasin kirjoittaa että aika hankalasti ja hankalaksi pitää heittäytyä asioissa ja niden hoidossa.
                                          Monesti asiat kyllä selviää ihan keskustelemalla järkevästi. Tietty uppiniskaiset jääräpäät joilla on vain putkiajatus monesti kokee elämässää hankaluuksia toisia enemmän ja niitä vitutuskäyrän nostajia riittää joka kulmalla.

                                          Jos VA nyt jo on epästabiilissa ja äkkinäisessä tilassa niin en minä ainakaan jaksais omia otsasuonia pullistella vuoden määräaikaisen vuokrasopimuksen takia. Vaikkakin olis hyvä paikka ja vituttas nyt jo kanniskella tavarat ulos niin minkä ihmeen takia pitäs vuosi tapella ja olla vittuunnuksissaan kun muutto tapahtuu 11kk kuluttua kuitenkin.

                                          Kaiken minkä laitatte sopimuksena paperille yhdessä ymmärryksessä on pätevää. Vaikkakin purkasitte sen määräaikaisen sopimuksen yhdessä ja kirjallisesti sulassa sovussa.

                                          Joskus kannattaa pyöritelä sitä tuolia hiukan ympäri ja katsella miltä se toisesta suunnasta näyttää.Mää en siitä tiijä mittään mutta joku viisaampi kertoi.

                                          Tuolta saa tappeluhetkiin apua:
                                          http://lahti.fi/www/cms.nsf/pages/F3...256E7F00425BDC

                                          Eikä maksa mittään. On täysin vaapaehtoista ja ilmaista.
                                          Viimeksi muokannut jsahlman; 30.12.2011, 12:34.

                                          Comment


                                            #22
                                            Minäkin suosittelisin välttämään riitaa viimeiseen asti. Vuosi on lyhyt aika siihen nähden, mitä turpakäräjille lähteminen vaatii. Samoin asunnon vaihtaminen on hyvin pieni vaiva siihen nähden, mitä vaaditaan sen riidan selvittämiseen.

                                            Minä soittaisin tai tapaisin sen vuokranantajan henkilökohtaisesti ja keskustelisin asiasta. Kerrot mitä vaivaa tämä sinulle aiheuttaa ja lopuksi sen mitä laki asiasta sanoo. Mikäli hän yhä haluaa toimia niin kuin on alustavasti esittänyt, niin pyrkisin keskustelemalla saamaan aikaan sellaisen lopputuleman, että sinä et ns. jää taloudellisesti tappiolle ja joudu etsimään uutta asuntoa paniikkiaikataululla. Kuitenkin siten, että mahdollisimman pian pääset lopullisesti eroon kyseisestä vuokranantajasta.

                                            Aivan liian monta tapausta olen nähnyt läheltä, jossa mittättömän riidan levittely on syönyt henkisesti ja taloudellisesti täysin mukavia ja älykkäitä ihmisiä loppuun. Rahallisesti tässä nyt ei vielä edes ole kyse kuin hiluista ja rahaa nyt muutenkin saa pankista - mielenrauhaa ei.

                                            Asiat voi hoitaa myös siten, että vastapuoli ei ole nyrkit ojossa alusta alkaen, vaikka oikeasti kokoajan onkin tappiolla. Siten pääsee yleensä myös itse suotuisempaan tulokseen.

                                            Comment


                                            • #23
                                              "Vapaaehtoisesti en lähde, enkä kanna yhtään tavaraa. Tykkään asua tässä asunnossa. Sijainti, kunto, vuokra ja asunnon koko ovat juuri sitä mitä haluan."

                                              En kyllä suosittele tuolle linjalle lähtemistä mutta toki omista oikeuksista kannattaa pitää kiinni ainakin niin ettei tuosta touhusta itselle koidu ylimääräisiä kuluja mahdottomasti.

                                              Fiksusti neuvottelemalla kun aloittaa vaatimaan esim muuttoavun ja muuttoauton järjestämisestä sekä uuden vuokra-asunnon hankkimisesta koituvista kuluista niin voi se vastapuolikin paremmin asian ymmärtää sen sijaan että on heti hanskat pystyssä ja isoon ääneen vaatimassa oikeuksiansa. Voihan olla että vuokranantaja ei tiedä mitkä on vuokralaisen oikeudet ja on siksikin sinua siitä ulos ajamassa hetimiten. Kannattaa ottaa se lakiteksti huoneenvuokralaista ja lukea yhdessä sen vuokranantajan kanssa läpi niin ehkä asia siitä selkiää paremmin päin.

                                              Comment


                                                #24
                                                Niin kuin Jani totesi, kannattaa pyöräyttää tuolia ympäri välillä. Vuokranantaja otti yhteyttä (oletettavasti ymmärtämättömyyttään) siten, että se sai sinut heti laittamaan hanskat käteen. Ei siis ainakaan helpottanut vuoranantajaa päästemään haluamaansa lopputulemaan. Sama varmasti pätee myös toisinpäin, mikä kannattaa yrittää muistaa.

                                                Tämä nyt ei siis tarkoita, että anna periksi kokonaan.

                                                Comment


                                                  #25
                                                  Vuokrakämppään ei kannata kiintyä. Se ei ole sun omas, eikä tule olemaan vaikka kuinka siinä asuisit.

                                                  Noi väännöt ei ole oikeasti mitään, et mä vaan istun kotona ja oikeuslaitois hoitaa hommat. Ei todellakaan.
                                                  Ja Suomen oikeuslaitos voi keksiä mitä päätöksiä vain. Sekin on nähty, mutta ei siitä enempää.

                                                  12kk jälkeen joudut joka tapauksessa muuttaan siitä, jos soppari on nyt irtisanottu. Vänkäämisellä et saa muuta kuin harmia myös itselles.

                                                  Puolensa pitää pitää tietysti, mutta jossain vaiheessa pitää miettiä mikä on paras ratkasu.

                                                  Comment


                                                  • #26
                                                    Kiitos paljon vihjeistä, ihan jokaiselle.
                                                    Hieman karrikoidusti suhtauduin asiaan. Vuokranantaja löi asian niin puun takaa, että ehdimme jo asiasta hieman hätääntyä, että mitäs nyt, onko meillä mitään oikeuksia. Olimme juuri muuttaneet ja saaneet kaikki asiat pelaamaan. Sitten sanotaan että etsikää uusi asunto. Siksi suhtautumiseni oli tottakai hanskat käteen ja kehään.

                                                    Jatketaan siitä mitä on nyt neuvottu. Otan huomioon hänen tilanteensa (jonka toki ymmärrän, kun kuvittelen itseni vastaavaan tilanteeseen) ja otan huomiion omat oikeuteni (me olemme se syytön osapuoli tässä). Koitamme hoitaa tämän sovinnolla, kertoen hänelle myös oikeuksistamme. Toivottavasti päästään asiassa sovintoon, eikä tarvitse asiaa hoitaa vaikeimman kautta.

                                                    Suurin hätä tässä oli se, että joudummeko lähtemään kämpästä kuukauden varoitusajalla ilman minkäänlaista turvaa ja valitusoikeutta. Mutta kun näin ei ole, on huomattavasti helpompi hengittää.
                                                    Kiitos vielä pikasyväanalyysista: Uppiniskainen jääräpää putkiajatuksella.

                                                    Comment


                                                      #27
                                                      Sanotaan, että laiha sopu on parempi, kuin lihava riita, mutta älä nyt kuitenkaan liian sovittelevaksi käy. Pidä kiinni omista oikeuksistasi. Te olette kuitenkin se vahinkoa kärsimään joutuva osapuoli tässä kiistassa.

                                                      Comment


                                                        #28
                                                        Pohtikaas minkä takia se vuokranantaja on tehnyt sopimuksen jossa ensin ollaan vuosi määräaikaisella ja sen jälkeen jatketaan toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella. Niin, sen takia ettei vuokranantaja joudu vaihtamaan vuokralaisia tiuhaan tahtiin josta mahdollisesti koituu hänelle kuluja. Ensin solmi määräaikaisen sopimuksen että voi itse hyötyä vuokralaisen sitouttamisesta ja kun vuokranantajan oma tilanne muuttuikin, koitti irtisanoa vuokralaiset taas itselleen edullisesti eli toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen ehdoilla. Kermat päältä jne.

                                                        Eli ehdottomasti riitelemään!

                                                        Comment


                                                          #29
                                                          Tsemppiä hommaan. Et häviölle jää, vaikka jättäisit varsinaisen riitelyn poiskin.

                                                          Comment


                                                          • #30
                                                            No niin, ei ainakaan tähän päivään mennessä tullut lappua luukusta, joten kuukausi ainakin lisäaikaa. Katsotaan nyt mitä tapahtuu. Meinaakohan hän tulla tammikuun lopussa muuttoauton kanssa oven taakse :) Odotan häneltä nyt yhteydenottoa puhelimitse tai kirjeellä, sitä ennen minä en tee mitään.

                                                            Comment

                                                            Working...
                                                            X