ei mitään Tommi. näillä mennään...
Kuulutus
Collapse
No announcement yet.
Kinkun paistoa =P
Collapse
X
-
Oman kinkun sain just pois uunista. mittarin mukaan oli 84-astetta. Jos olisin tiennyt, niin olisin voinut pitää vähän kauemminkin. Tosin nesteet kyllä vetäytyy kun kinkku seisoo vähän aikaa.
Jos jotakuta pitäis neuvoa, niin sanoisin että myöhemmin parempi.
Kinkunpaistojuomana toimi muutama saunaolut ja Bushmills 1608. :)
Edit: Ja lämmöt kiertoilmauunissa 150 astetta.
Comment
-
Alkuperäinen kirjoittaja ilkkapoika Näytä viestiEmännän täti sikatilallisena opetti paistamaan siten, että persposki paistopussissa uuniin 100-120c, mittari tykö ja valmiin kinkun sisälämpö 90-92c. Taika hyvälle ylikypsälle on siinä, että heti uunista tultua kinkku pussista pois ja kylmään (parvekkeelle, takapihalle tms.) jäähtymään nopeasti. Ei tule mehut pihalle, vaan on hyvä, kostea, murea ja ylikypsä.
Täytyypä heti kokeilla, kinkku poistettu uunista sisälämpötila mitattu n. 95c vein sitten ulos jäähtymään...
Comment
Comment