Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Kinkun paistoa =P

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • #31
    ei mitään Tommi. näillä mennään...

    Comment


    • #32
      Sekä tuplatarkistan lämmön toisella mittarilla, joten 2 mittaria on hyvä;)

      Comment


      • #33
        Oman kinkun sain just pois uunista. mittarin mukaan oli 84-astetta. Jos olisin tiennyt, niin olisin voinut pitää vähän kauemminkin. Tosin nesteet kyllä vetäytyy kun kinkku seisoo vähän aikaa.

        Jos jotakuta pitäis neuvoa, niin sanoisin että myöhemmin parempi.

        Kinkunpaistojuomana toimi muutama saunaolut ja Bushmills 1608. :)

        Edit: Ja lämmöt kiertoilmauunissa 150 astetta.

        Comment


          #34
          Kinkun paistaminen aloitettiin tänään klo 12:00 ja kohta alkaa olla valmista (paistaja sekä paistettava). Eka kinkku oli pilaantunut niin tulipa harjoiteltua kahteen otteeseen. Toka kinkun kohalla piti kyllä alkaa jo punkkua siemaileen. :)

          Comment


          • #35
            Olli asiaa :)!
            About puoli kiloa kinkkua syöneenä täytyy sanoa etä maistuu!

            Comment


            • #36
              itse tuli nyt leivinuunissa paistettua noin 170 asteessa tuo 4 kilon kinkku, loppulämmöksi jäi noin 90 astetta kinkun sisältä. On se tuo leivinuunissa paistettu kinkku jotain sitten taivaallisen maukasta =P suoli solmussa nyt koitellaan kinkkua sulatella =D

              Comment


              • #37
                Alkuperäinen kirjoittaja ilkkapoika Näytä viesti
                Emännän täti sikatilallisena opetti paistamaan siten, että persposki paistopussissa uuniin 100-120c, mittari tykö ja valmiin kinkun sisälämpö 90-92c. Taika hyvälle ylikypsälle on siinä, että heti uunista tultua kinkku pussista pois ja kylmään (parvekkeelle, takapihalle tms.) jäähtymään nopeasti. Ei tule mehut pihalle, vaan on hyvä, kostea, murea ja ylikypsä.

                Täytyypä heti kokeilla, kinkku poistettu uunista sisälämpötila mitattu n. 95c vein sitten ulos jäähtymään...

                Comment


                  #38
                  Outs, 7-kilonen oli 60-vuotta vanhojen tiilien välissä 18,5 tuntia. Eikä taaskaan ole kuiva, koira tykkää rasvaisesta ja suolan itseensä imeneestä ruiskorppukuoresta.

                  Comment

                  Working...
                  X