Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Lounasruokailu?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • #61
    Itse muutamavuosi sitten laihduin 10kg kesässä töiden ja aktiivisen liikuntaharrastuksen ohella, kun ei vaan kerennyt syömää kunolla. Lounas koostui akselilla snägäri/eines/hesburger. Päivällinen lautasellinen spagettia ja ketsuppia ja kun harrasteista palasi kotia iltamyöhään tuli syötyä ihan mitä vaan sattu kotona olemaan, eli jotain helppoa ja nopeaa. Mahdoin olla jossain määrin aliravittu kun ruokaympyrä oli pääsääntöisesti pelkkää shaissea, kilot kuitenkin karis.

    Armeijassa tuli muutama kilo lihottua niikuin nykyään on tapana. Varsikin kun on automies henkeen ja vereen niin se näky sitten myös hommissa siellä.

    Nyt sitten kun on ollut enemmän aikaa keskittyä ruuan laittoon niin on tullut tehtyä vähän turhan hyvääkin ruokaa, tosin peruna on ollut pannassa kohta vuoden arkiruuissa. Mitä nyt työpaikka ruokailussa on vähän paha kiertää perunaa kinkkukiusauksessa ja muutamat kebabit tullut syötyä.

    Sillä saa jo paljon kun feidaa perunan ja vaaleatpullaleivät sekä lappaa salaatin samalla lautaselle "pääruuan" kanssa, niin pysyy annoskoot kontrollissa.

    Meillä firman ruokalasa tarjolla raskas ja kevytvaihtoehto, harmi vain että kevyt on jokatoinen kerta joku keitto ja niistä en perusta yhtään.

    Comment


    • #62
      Menee OT:

      Mutta jos kiloja haluatte pois niin aamulla reippaalle, mutta ei liian kovalle lenkille ENNEN aamupalaa ja jättäkää Leipä kokonaan pois sekä vähennätte hiilihydraatteja ruuista.

      Tuo on hyvä yksinkertainen sääntö pienemmille kiloille nimim. -25kg!

      Comment


        #63
        Sehän se meillä Suomalaisilla on pahana tapana, että sitä iän ikuista perunaa on vedettävä, tartti niitä hiilareita tai ei. Sama makaroonien ja pastojen kanssa. Jos istuu päivän konttorissa koneen ääressä ei se kulutus oo mitään kovin ihmeellistä vaikka kova nälkä siinäkin tulee. Sitten vielä eväänä ja muutenkin vedetään Leipää siellä ja täällä ja sitten vähän pullaa vielä tueksi :D Tuskin kenenkään tarvitsee miettiä, tuleeko niitä hiilareita tarpeeksi. Varmasti tulee.

        Keikkahommissa kelvollista ruokaa ei saa mistään. Tai jos saa sen etsimiseen tai valmistamisen odotteluun menee aivan liikaa tehokasta työaikaa. Mä oon vaihtanut sokerilla kyllästetyt jugurtit rahkaan, kaiken vaalean leivän ruisleipään ja peruna/pasta on pannassa. Levitteitä en käytä. Rahkan sekaan paan kyllä jotain hilloa tai mehutiivistettä, että siitä saa syötävää. Tien päällä saatan vetää lusikalla sellaisenaan. Ehrmannia sentään pystyy vielä syömään. Aika mukavasti tuntuu ihan noilla muutoksilla paino noudattelevan toivomuksia. Pientä kaffenisua on kyllä edelleen aika hankala vastustella :D Ennen ihmettelin, että kuka niitä 0,20e fazerin sinisiä karkkeja ostaa huoltoasemilla. Nyt ostan niitä itse pullan sijaan. 1kpl lienee kohtuullista kaffen kanssa. Illalla sellaisen epämääräisen naposteluhimon iskiessä vetelen pokkanoita naamariin.

        Comment


        • #64
          Pitsat & kepaasit meikälläkin eväänä. Tulee syötyä semmonen 5-10krt ulkona viikossa, tän lisäks sit proteiinivoittoista evästä, maitorahkoja, leipäjuustoja, salaatteja, joskus kotiruokaakin. Pyrkimys syödä mahdollisimman vähän vaaleaa jauhoa ja sokeria mutta laiskuus usein voittaa. Ylipainoa vielä joitain kiloja, laihdutin hirvikoiralla 25 kiloa pari vuotta sitten, takas ei oo tullu kun osa... Yritin vuodenvaihteessa rautakuuria mutta tammi-helmikuun kuntoilijasuma lannisti.

          Comment


          • #65
            Taas OT:tä mutta jos haluatte pudottaa painoa, niin tällä onnistuu:
            http://www.elisanet.fi/triuno/medglo...ieettiLok.html

            Nimim. 18 kiloa pois 10:ssä viikossa. Toimii!

            Comment


              #66
              Täytyypä ottaa kantaa tähän keskusteluun, vaikka silmäilin vain teidän muiden vastaukset.

              Lähiaikoina on onneksi vihdoin alkanut tulemaan esille faktoja, joiden mukaan ei ole aivan niin yksinkertaista, että oleellisinta olisi kalorimäärä ei niinkään miten kalorit tulevat täyteen. Hyvästi kalorihelvetti, joka masentaa normi tallaajan jo laihdutuksen alkutaipaleella. Enpä tiedä oikeastaan näistä zone- tai karppausdieeteistäkään... Toki jokainen tyylillään ja jollekin sopii se, että joku kertoo tarkalleen mikä on ok ja mikä ei. Yleisesti olen sitä mieltä, että turhan tarkka dieetin -oli se mikä tahansa- noudattaminen ei välttämättä johda niihin parhaisiin (lue: pysyviin) tuloksiin.

              Olen sitä mieltä, että kun ruokavalio on kunnossa, ei niitä mielihalujakaan tule niin helposti. Kaikki ihmejogurtit saa minun puolesta heittää romukoppaan. Jos joku niistä tykkää, niin tottakai niitä syödä voi :D. Mutta tuskinpa niiden vastuulle voi koko terveytensä heittää. Terve, hyvä olo syntyy siitä, että ihmisen tarvitsemat ravintoaineet tulevat laadukkaasta ravinnosta. Joo -terveellinen ruoka maksaa-, mutta mikä ihme voi olla tärkeämpää kuin oman itsen hyvinvointi?? o_O

              Voisin kysyä teiltä, jotka syötte "miten sattuu", että onko teillä sitten energinen olo?

              Itse pidän ruokavaliooni ihan hyvänä, en ole ylipainoinen, en myöskään tikku. En elä kokonaan raittiina ja syön kebabia tai muuta "kakkaa" kerran pari viikossa. En noudata mitään dieettiä, joskin yks kaks kertaa vuodessa pidän 1-2 vkoa kirjaa ravintoaineiden määristä, jotta näen tuleeko kaikkea tarpeeksi, koska liikunta on nykyään enempi elämäntapa kuin vain pelkkä harrastus.

              Kyllähän lihavuuden lisääntyminen kertoo hälyttävästi siitä, että jotain on tehtävä. Lihavuus ei välttämättä tarkoita samaa kuin laiskuus, kyllä lihavuus ilmiönä johtuu muustakin. Silti on turha väistellä vastuuta, joka lepää jokaisen omalla kontolla.

              Eikä tässä mikään "tarttis tehdä jotain" tai päähän taputtelu auta (kyllähän sen näkee tuloksista, joita ei synny). Lihavuusvero vakaasti harkittavaksi. Nih.
              Viimeksi muokannut okkim; 8.4.2011, 10:53. Perustelu: Samaankin viestiin mahtuu, älä tee heti uutta perään.

              Comment


                #67
                Toi lihavuusveron kohdentevuuden määrittely voi olla hankalaa. Itse olen 187/122 nyt eli painoindeksi 34,9 eli merkittävä lihavuus, on sentäs laskenut sairaalloisen alle :d

                Kuvittelen kuitenkin omaavani keskimääräistä enemmän lihasmassaa ja veriarvoni olivat viime mittauksessa hyvät. Tuki- ja liikuntaelinten sairauksia ei nyt ole yhtään sen enemäpää kuin muilla samassa duunissa olevilla alle satakiloisilla.

                Niin että mitä tällä lihavuusverolla sitten haettaisiin? Sitä että mahdollisesti saamani lihavuusperäisten sairauksien hoitoon olisi korvamerkitty vero jota olisin jo maksanut?

                Comment


                  #68
                  Niin että mitä tällä lihavuusverolla sitten haettaisiin? Sitä että mahdollisesti saamani lihavuusperäisten sairauksien hoitoon olisi korvamerkitty vero jota olisin jo maksanut?
                  Olen henk. koht. sitä mieltä, että moisia veroja ei kaivata, niin kauan, kuin mm. tupakoijat tai alkoholin suurkuluttajat selviää ilman vastaavia. Sivistysvaltioon ei kuulu se, jos ihminen tarvitsee terveydenhoitoa, pitää siitä maksaa enempi, jos vaiva on ns. "itseaiheutettu" omilla elintavoilla.

                  Comment


                    #69
                    Olet oikeassa, kyllä se määritteleminen voi olla hyvinkin haastavaa. Eiköhän sellainen vero oltaisi jo saatu hyväksytettyä, jos kyse olisi helposta asiasta. Kysymys on myös siitä sotiiko ko. vero ihmisoikeuksia vastaan. Kunnioitusta yksilöä kohtaan ei tule unohtaa, mutta mielestäni selkeän hienovaraisuuden aika on ohi.

                    Tuskinpa olisi kannattavaa iskeä verokorotukset kaikkien ylipainoisten harteille. Tuollaisenaan se varmasti loukkaisi ihmisarvoja. On oltava mahdollisuus valikoida ne ylipainoiset, jotka eivät halua eivätkä kaipaa muutosta ja ne, jotka ovat halukkaita elämäntaparemonttiin ja ovat jo kenties yrittäneet. Heille olisi oltava mahdollisuus tarjota erilaisia mahdollisuuksia tähän. Ne, jotka kieltäytyvät hoidosta (ravitsemusterapia, psykoterapia yms.), maksaisivat veroa epäterveistä elämäntavoistaan. Tämähän sopisi myös tupakoiville, alkoholin suurkuluttajille ja muille riskiryhmille. Itse poltin vielä jokunen aika sitten askillisen tupakkaa päivässä, enkä todellakaan olisi ihmetellyt tuollaista lakia, koska olin hyvin tietoinen terveysriskeistä kaikesta huolimatta.

                    Oli ylipainoinen kuinka terve hyvänsä, ylipaino on AINA riski sairastua helpommin moniin sairauksiin kuin normaalipaino. Tätä tuskin on mahdollista kiistää?

                    Comment


                      #70
                      Tota, köh... Alkoholia ja tupakkaa verotetaan käsittääkseni jo aika raskaasti. Ja mitä enemmän on suurkuluttaja niin sitä enemmän maksaa. En minäkään mitään läskiveroa osaa kannattaa mutta makeisvero ei ole välttämättä lainkaan huono ajatus. Nykymuodossaan toteutus vain on ihan perseestä.

                      Comment


                        #71
                        Alkoholia ja tupakkaa verotetaan jo valmiiksi paljon -totta. Mutta mihin se johtaa? Siihen, että ihminen hakee sen röökin kaupasta, jos ei ole sen lisäksi rahaa ruokaan, niin sitten ei ruokaa osteta. Ostetaan kallis, kalliimpi, kallein tupakka-aski ja eurolla viisi eineshampparia ja mennään kotiin lihomaan ja sauhuttelemaan. Paljon alkoo kittaava hakee sen kossupullon kaikesta huolimatta viinanhimoissaan. Muutos lähtee itsestä: Jos joku tahtoo juoda itsensä hengiltä, hän tekee niin. Jos taas hakee oma-aloitteisesti apua, on sitä voitava tarjota. Jos ihminen tahtoo polttaa tupakkaa, polttakoon ja kärsiköön seuraukset, mutta halutessaan lopettaa on apua oltava mahdollista saada. Näinhän sen pitäisi mennä. Yhteiskunta joutuu maksamaan kaikenmaailman haluttomien juoppojen hyysäämisestä. Kummallista miten alkoholisteihin suhtaudutaan niin paljon negatiivisemmin kuin ylipainoisiin. Eikö ole kuitenkin kyse suht samanlaisesta ongelmasta loppujen lopuksi?

                        Comment


                          #72
                          Niin ja mitä makeisveroon tulee niin mikäs siinä, mutta ei se ongelmaa poista.

                          Comment


                            #73
                            Ei poista mutta ohjaa hoitokulut veron muodossa niiden mässyttäjien maksettavaksi.

                            Comment


                            • #74
                              Vielä offtopikkina, tupakoitsija tulee yhteiskunnalle halvemmaksi kuin raitis ja reipas;

                              Alkuperäinen kirjoittaja Pääministeri Matti Vanhasen puhe
                              Tutkimustulosten mukaan näyttää nimittäin käyvän toisin kuin on luultu: tupakoivat aiheuttavat pienemmät sairaanhoidon kustannukset kuin tupakoimattomat. Jälkimmäiset elävät kauemmin ja ehtivät sairastella enemmän kuin tupakoitsijat ja aiheuttavat neljänneksen suuremmat sairaanhoidon kustannukset.

                              Lähdelinkki.
                              Viimeksi muokannut karppa; 8.4.2011, 12:58. Perustelu: typo

                              Comment


                              • #75
                                Tätä loppuosan keskustelua lukiessani (pari kommenttia),
                                miten mulle jotenkin tulee mieleen Saksa ja 40-luku?

                                Comment


                                  #76
                                  Pyh pah nyt ei olla Saksassa, eikä nyt ole 40-luku, vaikka kuinka kommentit sieltä kuulostaisi olevankin ;).

                                  Aloittajan lounaskysymykseen, jossa tiedusteltiin mitä syödään, en vielä vastannutkaan.

                                  Lähes aina oma lounaani koostuu jostakin näistä kolmesta:

                                  1. Broilerinkoipi, kasviksia paljon, kreikkalaista salaattia, 0,5l rasvatonta maitoa.

                                  2. Kalaa 200-300g, ryöpättyä parsaa paljon, juustosalaattia, 0,5l rasvatonta maitoa.

                                  3. 200-(jopa)400g lihaa, kuorineen keitettyjä porkkanoita, 2%raejuustoa, 0,5l rasvatonta maitoa.

                                  Kastikkeita en lounaalla käytä koskaan, mutta marinoituja tuotteita kyllä (en usko, että edes haluan täysin luopua).

                                  Comment


                                  • #77
                                    Aikaslailla vastaa meikäläisen ruokatottumusta, mutta tuota maitoa en juo, joten korvaan sen parilla ohuella juustosiivulla.

                                    Comment


                                      #78
                                      Juusto onkin oikein mainio maidon korvaaja, kunhan pysyy määrät kurissa :). Minulla kun on hieman ongelmia tuon juustoriippuvuuden kanssa. Joskus nuorempana olen jopa käynyt lekuria tervehtimässä, kun tuli syötyä juusto o_O.

                                      Comment

                                      Working...
                                      X