Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Lounasruokailu?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    #31
    Eise nykyään taida suomalaisilla olla ihan paria vuotta. 50sillä alkaa olemaan jo verisuonet tukossa, verenpaine todella korkea ja ja kolesteroliarvot ovat katossa.

    Jos nyt ei lähetä jeesustelemaan mistään eliniästä niin minulla on ainakin fyysisesti ja henkisesti parempi olo kun ei tunge kaikkea p**kaa suuhunsa. Ruoansulatus toimii paremmin ja aineet liikkuu elimistössä paremmin. Jaksaa urheilla enemmän ja muutenkin pirteämpi olo eikä väsytä niin paljoa.

    Comment


      #32
      Jaksaa urheilla enemmän ja muutenkin pirteämpi olo eikä väsytä niin paljoa.
      Tuo aivan totta. Itse olen koittanut lähteä sille linjalle, että omaehtoisesti välttää suolaa/rasvaa yms. haitallisia tekijöitä normaalissa arkiriuokavaliossa. Kun perusta on ns. kunnossa, niin tarvittaessa voidaan sitten herkutella vaikka grillin äärellä, kunhan "roskaruoan" syöminen ei ole jokapäiväistä.

      Erästä tuttua tuli seurattua aika läheltä hänen ensimmäisen vakavan sydäninfarktinsa jälkeen ja voin kertoa, ettei sen jälkeinen lääkärin määräämä ruokavalio ollut kovinkaan kulinaristispainoitteinen, vaan todella ankea. Parempi rajoittaa omaa ruokavaliotaan niin, että ajaudu moiseen tilanteeseen, niin elämän laatu pysyy myös myöhemmällä iällä paljon parempana.

      Mutta kukin tyylillään.

      Comment


      • #33
        Eise nykyään taida suomalaisilla olla ihan paria vuotta. 50sillä alkaa olemaan jo verisuonet tukossa, verenpaine todella korkea ja ja kolesteroliarvot ovat katossa.
        Ja samaan aikaan Suomalaisten keski-ikä on noussut :)

        Comment


          #34
          Alkuperäinen kirjoittaja sv
          50sillä alkaa olemaan jo verisuonet tukossa, verenpaine todella korkea ja ja kolesteroliarvot ovat katossa
          Noh, ei saa yleistää, itellä 125/80 ja 4,7. Painoa vois kyllä tiputtaa 5 tai jopa 10 kiloa, nyt on 197/103. :-p

          Vanhimman pojan kanssa on reilu 18v käyty kolesterolitutkimuksessa puolivuosittain ja aina ne siellä päivittelee kun kerron, että ruoanlaitossa tulee käytettyä voita ja kermaa. Välillä ihan isolla kädellä. Ei ne kevythilppeet vaan maistu juuri miltään, kuitenkin tuputtavat niitä vasemmalta ja oikealta.

          Comment


            #35
            Ja mitä sillä väliä, jos sattuu potkasta tyhjää 50v:nä, ei me nuoremmat kuiteskaan tulla näkemään eläkeiän kevyitä vuosia muutenkaan nykymenolla (eläkeiän nostot ja yms työtahdin kiristykset) paree lähtiä vaan nuorena ja ryminällä.

            Comment


              #36
              Jos nyt ei lähetä jeesustelemaan mistään eliniästä niin minulla on ainakin fyysisesti ja henkisesti parempi olo kun ei tunge kaikkea p**kaa suuhunsa. Ruoansulatus toimii paremmin ja aineet liikkuu elimistössä paremmin. Jaksaa urheilla enemmän ja muutenkin pirteämpi olo eikä väsytä niin paljoa.
              Tässähän se juju onkin. Ei sitä tajua, miten suuri vaikutus sillä sopivalla ruoalla on ennen kuin kokeilee. Nykyään sen huomaa, kun jostain rasvaisesta pizzasta menee jo niin "tukkoon" että siitä toipumiseen menee loppupäivä. Kebut ja snägärisafkat jää syömättä sen takia,että niistä tulee oikeasti huono olo. Reenit menee perseelleen jos syö semmosia päivällä, ennen kuin illalla raahautuu salille. Väsyttää pirusti ja on vetämätön olo.

              Toki mäkin välillä nautiskelen noita kunnon roskaruokia. Kaikkea voi tehdä kohtuudella. Jos koko syöminen on mennyt siihen hanttiin, että päivän safkat koostuu semmosista kunnon kolesteroli/rasvapommeista, se alkaa varmasti kyllä vaikuttamaan terveyteen ja omaan hyvinvointiin. Se oliskin yksinkertaista, jos sitten vain kuukahtais pois, mutta mites suu sitten pannaan, kun saakin jonkin veritupan tai aivoinfarktin ja halvaantuu puoliksi. Lakkaa toinen koipi ja käsi toimimasta. Stten alka tuntumaan varmasti siltä, että pikku fiksaus ruokavaliossa ei välttämättä olisikaan ollut niin ihmeellinen juttu. En mä silti ruokaani säätele sen mukaan, että tuota pelkäisin. Suurin syy siihen on se, että oma olo on paljon parempi.

              Edit:
              Kaalliinpuoleisista sämpyöistään tunnettu subway on nykyisin meikäläisen suosikki pikaruokapaikka. Vetää sämpylän väliin kinkut paistit kalkkunat ja rehut niin siitä saa kyllä melko hyvän mailan kainaloon. Noita tulee kiireessä syötyä aika usein ja niistä ei mee samalla tavalla jumiin kuin grilliruoasta.
              Viimeksi muokannut JM; 3.2.2010, 11:23.

              Comment


                #37
                Olisko toi tukkoon meno kuitenkin aika yksilöllistä? Loimaalla korismatsiin tuli vieraaksi muistaakseni Porvoon Tarmo ja yksi jenkki kysyi ensi töikseen olisko siellä jossain mikro, että saa tuon pizzan lämpimäksi. Tämä tuntia ennen peliä. Kentällä ei ainakaan näyttänyt tukkoiselta. :-)

                Comment


                • #38
                  Varmasti se onkin yksilöllistä. Punttihommiin toi ns. paskaruuan syöminen vaikuttaa sen verran ettei sitä mielellään tee ja loppupeleissä ei tee kyllä mielikään.

                  Comment


                    #39
                    50sillä alkaa olemaan jo kolesteroliarvot ovat katossa.
                    Jaksaa urheilla enemmän ja muutenkin pirteämpi olo eikä väsytä niin paljoa.
                    Ei täällä olla vielä lähelläkään 50v, mutta korresteroolit on aika "tapissa". 7,3 ja pahat 5,3 syksyn mittauksissa.
                    Harrastan liikuntaa suht paljon ja olen melko pirteä liikkeissäni, mutta silti nuo arvot tuntuu kairaavan aika ylös. Osaksi ruokavalion ja osaksi sukurasitteen taakka, mene ja tiedä.
                    Nyt puputan jotain punariisipillereitä ihan testimielessä. =)

                    Comment


                    • #40
                      Ei se liikunta autuaaksi tee, jos elimistö ei muuten ole kunnossa. Perintö vaikuttaa paljon, mutta ei nuo jutut silti taivaista tipahtele. Oikeasti.
                      Kyllä sitä ravinnon LAATUUN kannattaa todellakin perehtyä.

                      Lääkäri ei ole oikea osoite ravintojutuissa, poislukien ehkä Antti Heikkilä. :)

                      Nimim. Lääkärissä käynyt ja lukuisat reseptit vastaanottanut alkaa ensi viikolla paastoamaan itsensä taas kuntoon. ;)

                      Comment


                      • #41
                        Ravintola-alan koulun käyneenä sanoisin että kaikki ruoka mitä syöt, on sinulle hyvästä, kunhan muistat, että vaikka söisit pelkkää kaurapuuroa päivittäin, niin sekin tappaa.

                        Jokainen tyylillään ja tavallaan, itse oon hieman keventäny pelkästään ihan tämän iän takia (50+), salaatit täyttää nykyään lautasta enemmän ja enemmän.

                        Silti ihankuin uhallakin kerran viikossa pidän ns."roskaruokapäivän", sanokoot vaimo mitä tahansa.
                        (pizza on hyvää, ranskanpotut ihania, sitäpaitsi siitä saa kunnon rasvaa, ettei pakkasella palella, ainakaan päätä?)

                        Comment


                        • #42
                          Lounaspaikassa missä tulee usein käytyä, niin on tällä viikolla aika mielenkiintoinen lihavalikoima. 8e lounaaksi melko eksoottista.

                          Ma Kengurua
                          Ti Strutsia
                          Ke Hyppyantilooppia
                          To Biisonia

                          (Pe Possua)

                          Comment


                            #43
                            Teemu, onko tuo paikka vain lounaspaikka? Aika mielenkiintoisia vaihtoehtoja nimittäin, voisi käydä vaikka joskus maistamassa. Nimeä kehiin!

                            Comment


                            • #44
                              Juu toi on pelkkä lounaspaikka ja sijainti on täällä sataman suunnassa. Paikan yleisilme on melko kouluruokalamainen, mut ruoka on yleensä ihan hyvää. Kylläkin tosi raskasta, että ei tuolla montaa kertaa viikossa viitsi käydä.

                              Comment


                              • #45
                                Kema oli oikeilla linjoilla ruoka-aineiden suhteen. Kunnon prosessoimattomat raaka-aineet liha, suola, voi eivät lihota sen enempää kunhan kulutus on tasapainossa. Ja kannattaa nauttia hyviä rasvoja vaikkapa kapseleina jos on epäilystä että oma ruokavalio ei niitä riittävästi sisällä. Hyvät rasvat ehkäisevät verisuonien tukkeutumista ja edesauttavat niiden kimmoisuutta.

                                Kaikkea kohtuudella on hyvä sääntö.

                                Anotsookin ruokalista nosti veden kielelle, mutta pidemmänpäälle saattais mennä ruuansulatus tilttiin jos tuommoista ruokaa jatkuvasti söisi. Välillä toki pitää syödä epäterveellisestikin suolaista ja rasvaista ruokaa tuntematta huonoa omaatuntoa. Ei se niin haitallinen asia ole kuin ruuan mikrossa kypsentäminen, lisäaineet ja jatkuva makeiden herkkujen napostelu energiantarpeen tyydyttämiseksi.

                                Sääliksi käy ihmisiä jotka kärsivät aikuisiän diabeteksesta, hiivaongelmista, keliakiasta ja allergioista. Lääkärit kun eivät tajua että nuo vaivat eivät johdu pelkästään ravinnosta vaan kaularangan ongelmista.

                                Comment


                                • #46
                                  Aika yksilöllistä toi varmaan on.

                                  Ite 36v, 193cm/75kg. Pituus/paino -suhde pysyny samana siitä asti ku pituuskasvu aikanaan loppus. Ruokalistalla lähinnä eineksiä( lihiksiä, makkaraa yms) ja hesen/kebu-/pizzapaikkojen safkaa.

                                  Ja syön ihan "hyvin", parhaimmillaan yhen 8h työvuoron aikana kupuun voi mennä kolme pannupizzaa (oliskohan jtn 350gr/kpl). Lisäks tietty vapaa-ajan syömiset, liikunta on säännöllisen epäsäännöllistä, ja oluttakin kuluu...

                                  Paino ei nouse tosta vaikka mitä tekis (ominaisuus josta naispuoliset kaverit ovat hyvinkin kateellisia). Maitoa en juo ja perunan oon korvannu spagetilla tai riisillä(sillon ku jaksan kokata ite), liekö noissa sit joku syy moiseen. Tai sit mulla on joku kolmemetrinen mato suolessa :D

                                  Kolesteroli, yms arvoja en oo jaksanu käydä mittauttamassa, mihin terve mies lääkäriä tarvii :D

                                  Comment


                                  • #47
                                    Audeihinhan tämäkin liittyy kun noita rasvoja Audilla kuskataan. Olen 192 cm ja n.95kg, 52v. Olen ollut aikaisemmin lähes koko elämäni lihava 110-125 kg.

                                    Joskus huomasin, että meitä kusetetaan rajusti näissä ruokasuosituksissa. Ensimmäinen askel oli se, että hylkäsin kaikki kevyt- ja lättä-tuotteet. Aloin syömään oikeaa ruokaa. Isoin muutos oli se kun hylkäsin valkoiset. Eli putsattu vehnäjauho, insinöörien luoma valkoinen sokeri ja kaikki teollisesti putsatut tavarat pois. Korvasin tuon jopa suomalaisten lääkärien lapsilta kiellettäväksi suositellun valkovehnän kokojyvärukiilla tai muulla kokojyväviljalla. Tämä kokojyvä on sitten se juttu jonka luonto on tehnyt meidän suolistoa varten! Viljan kuori pitää huolta suoliston putsaamisesta ja esimerkiksi vatsasyöpä on täysin tuntematon juttu ihmisillä jotka eivät koskaan syö tehtaassa putsattua viljaa. Jopa koiranruokien myyntivaltti nykyisin on se, että ei sisällä vehnää!
                                    Ilman sokeria elämä ei ole makeaa. Vedän sokeria lähes kuten ennenkin. En kuitenkan koske tuohon perunakasveista valmistettuun valkoiseen insinöörisokeriin. Tällä hetkellä suosikki on Lidl ruokosokeri joka on vielä joku reilunkaupan viritelmä. Hyvää ruskeaa ruokosokeria joka myös maistuu sokerille :-) Työmaallani tuolla latinalaisessa amerikassa jossa ihmiset syövät todella paljon sokeria ei näy läheskään niin paljon lihavia ihmisiä ja heillä on lähes poikkeuksetta hampaat hyvässä kunnossa. Sanomattakin on selvää, että vain jokunen prosentti niistä ihmisistä on edes kerran käynyt hammaslääkärissä. Olisikohan insinöörisokerilla osuutta asiaan?

                                    Rasvat
                                    Elimistön, mm. aivojen on pakko saada rasvoja. Luonto on laittanut meihin automaattisäädön joka pitää asiasta huolta. Eli jos rasvaa ei tule suun kautta, niin elimistö muuttaa hiilareita rasvaksi.
                                    Itse vedän reilusti voita ja oliiviöljyä. Hyi hemmetti, että pistää vihaksi nuo margariinit, kevytlinjat ja muut joita myydään lihaville onnentuojina.

                                    Vihanneksiakin syön mutta liian vähän. Niitä tuskin kukaan syö liikaa. Liha, kana ja makkara ovat niin hemmetin hyvää varsinkin ulkona grillattuna. Niitä popsin melkeimpä pääruokana. Perunaakin välttelen koska se nyt ei sisällä mitään elämiseen tarvittavia osasia. Mielummin kokojyväpastaa tai -riisiä. Verenpaineeni on tällä ruokavaliolla niin alhainen, että eräässä saunaillassa viime syksynä kun pienessä sievässä rupesimme porukalla mittaamaan verenpaineita minua ruvettiin erottamaan metsästys-seurasta. Noilla paineilla kuuluu kuulemma teiniosastoon eikä asiaa miesten saunavuorolle!

                                    Kun tankkaa fiksusti, niin kone käy nätisti.

                                    Comment


                                      #48
                                      Kenda on kuin meikäläinen armeijaan mennessä, 195/75. Nyt on 52v, 197/104 ja tarkoitus olis jollain keinolla tiputella tuo jälkimmäinen arvo 95:n alle. Ainakin liikkumista pitää lisätä mutta kai sitä syömistäkin on mietittävä vaikka hyvä ruoka maistuukin.

                                      Comment


                                        #49
                                        Ei se niin haitallinen asia ole kuin ruuan mikrossa kypsentäminen, lisäaineet ja jatkuva makeiden herkkujen napostelu energiantarpeen tyydyttämiseksi.
                                        Mikä tekee mikrokypsentämisestä haitallista?

                                        Comment


                                        • #50
                                          Mikroaaltouuni tuhoaa proteiinit, vitamiineja, ja luonnolliset entsyymit.
                                          Testasin itse asiaa syömällä viikon ajan mikrossa tehtyä aamupuuroa vs. kattilassa keitettyä. Kattilapuuro piti nälkää pidempään kuin mikropuuro eikä aiheuta vatsakipuja niinkuin mikropuuro.

                                          Ystäväni joka asiasta minua aikoinaan valisti sanoi että eräs häntä hoitanut Fysiatri oli myös vastahakoisesti tehnyt samat testit ja niiden seurauksena oli mikro hävitetty siitä perheestä kokonaan.

                                          Minusta on erittäin huolestuttavaa että vauvanruokia/juomia lämmitetään mikrossa, mikrokuumentaminen vaikuttaa erityisen haitallisesti maitotuotteisiin.
                                          Viimeksi muokannut Hervast; 31.3.2011, 21:15.

                                          Comment


                                          • #51
                                            Hervast: Pitäisikö tuo nyt ymmärtää niin, että mikro tappaa ravinteet? Sinähän juuri sitten keksit ratkaisun ylipainoon->mikroruokaan siirtyminen.

                                            Eli anteeksi skeptisyyteni, mutta äkkiseltään viikon testi yhdellä hengellä tehtynä, joka tietää milloin syö toista vaihtoehtoa, ei täysin riitä saamaan tätä kuulostamaan uskottavalta. Mielenkiinto tosin heräsi ;)

                                            Comment


                                              #52
                                              Niin mutta toimiihan lumelääkkeetkin!
                                              Viimeksi muokannut porkkis; 3.2.2012, 10:05.

                                              Comment


                                              • #53
                                                Ei aikuisia ihmisiä voi käskeä tässäkään asiassa, jokainen tekee omat päätöksensä terveytensä ja hyvinvointinsa suhteen. Nämä on vaan siitä hankalia juttuja että pitäis tuntea oma kehonsa todella tarkasti jotta osais lukea vaikutuksia.

                                                Vähän niinkuin yrittäis selittää hermosärkyä sellaiselle ihmiselle joka sitä ei ole ikinä kokenut.

                                                Comment


                                                  #54
                                                  Alkuperäinen kirjoittaja Ipsi Näytä viesti
                                                  Kenda on kuin meikäläinen armeijaan mennessä, 195/75. Nyt on 52v, 197/104 ja tarkoitus olis jollain keinolla tiputella tuo jälkimmäinen arvo 95:n alle. Ainakin liikkumista pitää lisätä mutta kai sitä syömistäkin on mietittävä vaikka hyvä ruoka maistuukin.
                                                  Kokeileppa Karppaamista... Minä aloitin sen 8.3.2011 Lähtöpaino oli 88 Kg, eilen näytti 80,7 Kg. Toimii! Täältä lisätietoja. Niin ja minullakin ikää on jo 42.

                                                  Comment


                                                    #55
                                                    Lainaus:
                                                    Mikroaaltouuni tuhoaa proteiinit, vitamiineja, ja luonnolliset entsyymit.
                                                    Hervast: Pitäisikö tuo nyt ymmärtää niin, että mikro tappaa ravinteet? Sinähän juuri sitten keksit ratkaisun ylipainoon->mikroruokaan siirtyminen.
                                                    Ne vitamiinit ja luonnolliset entsyymitkö ne lihottaakin? Ja minä kun olen syyttänyt ylimääräisiä hiilihydraatteja ja rasvoja, ns. tyhjiä kaloreita...

                                                    Comment


                                                      #56
                                                      Ne vitamiinit ja luonnolliset entsyymitkö ne lihottaakin? Ja minä kun olen syyttänyt ylimääräisiä hiilihydraatteja ja rasvoja, ns. tyhjiä kaloreita...
                                                      Niin, eiköhän suurimpia syyllisiä lihavuuteen ole liika rasva ja hiilarit.

                                                      Comment


                                                      • #57
                                                        Meikä tässä kuussa -8kg:). Ihan vaan rasvaa ja hiilareita vähentämällä.
                                                        Olutta menee senverran, kuin ennenkin, (eli paljon).

                                                        Tällä iällä +50 kaikki on vaan vaikeampaa, mutta tulokset alkaa jo näkyä. (housut tippuu);)))

                                                        Niin se paino unohtu: 89,2 tällähetkellä.

                                                        Comment


                                                          #58
                                                          Rasvaa ei niinkään tarvitse vähentää, vain hiilareita. Minä syön paljon juustoja, kanamunia, meetwurstia, yms. Hienosti paino tippuu, vielä kun alan liikkumaan niin johan ukko kevenee.

                                                          Comment


                                                          • #59
                                                            Siis vielä metua syöt, elä edes kehtaa kertoa, iski himo, voi perhana;))

                                                            Comment


                                                            • #60
                                                              Alkaa luisumaan hivenen offtopikin puolelle, mutta siis kärjistetysti sehän on aivan se ja sama mitä syöt, kunhan kulutat enemmän kuin syöt.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X