Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Kokemus eläinlääkäristä..

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Kokemus eläinlääkäristä..

    Nyt julkisestikin tunnustetun ihmisryhmän, eli "Audimiesten" elämään sisältynee myös muutakin kuin rasvaisia päiviä montussa.

    Uskoisin että myös monella muulla täällä on pehmeämpi puoli, ja omistatte lemmikkejä, joista huolehditte ja joita rakastatte. Joskus asiat kumminkin menevät persiilleen kuten minulla ja avovaimolla kävi. Tähän kertomaani tositarinaan sisältyy myös varoittava esimerkki.

    Syyskuun loppua eleltiin, kun sunnuntaina aamulla heräsimme siihen että koiramme oksentaa, on todella kipeä ja vatsa on turvoksissa. kävimme nopeasti soittamaan päivystävälle eläinlääkärille, että nyt pikaisesti olisi saatava toimenpidettä, koska koira romahti täysin.

    Koska asumme pienessä "kaupungissa", sekään ei ollut ihan yksinkertainen juttu, tunnin verran kun kahlattiin vastaajasta toiseen saimme luojan kiitos ihmisen puhelimeen, vain kuullaksemme että "pahoittelen en voi auttaa".

    Meidät ohjattiin läheiseen suurempaan kaupunkiin, josta saimme ajan päivystävälle klinikalle. Aika saatiin varattua kuuden tunnin(!) päähän.
    No, nyt sentään pääsimme asiassa eteenpäin ja lähdimme oikopäätä klinikalle ja odotimme omaa vuoroamme.

    Vuoron tultua koira tutkittiin pikaisesti, diagnoosi oli pahaksi edennyt ja puhjennut kohtutulehdus, verenmyrkytys ja shokki. Ennuste oli huono. Leikkaus aloitettiin välittömästi, ja kuin ihmeen kaupalla pikkuinen taisteli hengenvaarallisesta tilanteesta selville vesille.

    Meni viikkoja, ehkä kolme.. Olimme kiitollisia koiramme pelastaneelle lääkärille ja kaikki vaikutti hienolta kunnes taas heräsimme siihen että koira oli silminnähden kipeä ja kovassa kuumeessa. Nyt oli kumminkin arki, ja saimme koiran alle tunnissa paikalliselle eläinlääkärille joka toimitti meidät taas samaan isompaan kaupunkiin klinikalle operoitavaksi. Tällä kertaa operaatio suoritettiin eri klinikalla.

    Syy koiran huonontuneeseen ja jälleen hengenvaaralliseen tilaan selvisi aika pian leikkauksen aloituksesta, sillä ensimmäisestä leikkauksesta oli jäänyt nippu sideharsoja koiramme vatsaonteloon! Harsot olivat alkaneet kasvaa kiinni virtsarakkoon ja tästä johtuen tulehdusarvot olivat jälleen pilvissä.

    Leikkauksen tehnyt kirurgi soitti ensimmäisen leikkauksen tehneelle kollegalleen, että kuinka tämä on mahdollista? Tässä vaiheessa virheen tehnyt osapuoli lupasi hoitaa vahingosta aiheutuvat kulut, ja palauttaa puolet ensimmäiseen leikkaukseen käytetyistä rahoista.

    No, aikaa kului ja yritimme saada virheen tehnyttä eläinlääkäriä kiinni tuloksetta, kunnes eräänä iltana tulee tekstiviesti, jossa pyydettiin tilinnumeroa. Annoimme tilinumeron ja ajattelimme että homma olisi hoidossa.. väärin ajateltu.

    Seuraavana ilta tulee jälleen tekstiviesti, jossa tämä lääkäri kertoo saaneensa laskun klinikalta jossa hänen virheensä parsittiin, ja hän vetää pois tarjouksensa rahojen palauttamisesta. Eikä aikaakaan kun hän ilmoittaa taas tekstiviestillä, ettei aio maksaa hänelle osoitettuja laskujakaan!

    Tästä sisuuntuneena soitimme hänen esimiehelleen (kaupungille), joka ystävällisesti kertoi meille, että he eivät ole korvaus velvollisia koska ME EMME OLE HOITANEET ASIOITAMME OMAN ALUEEMME ELÄINLÄÄKÄRIN KANSSA! Ja hän ystävällisesti pahoitteli myös sitä ettei meidän alueella ole resursseja hoitaa ko. kaltaisia tapauksia! mitä ihmettä!? Meidät siis ohjattiin hakemaan hoitoa "oman alueemme" ulkopuolelle ja miten mikään voi olla riippuvainen siitä mistä asti sitä hoitoa tullaan hakemaan? Ajatelkaa, voisitte olla lemmikkinne kanssa lomalla toisessa päässä suomea kun sattuu vahinko johon haette hoitoa, hoidossa tulee virhe josta tulee ylimääräisiä kuluja sekä ansion menetyksiä, mutta koska ette olleet "omalla alueellanne" virheen tehnyttä henkilöä ei voida asettaa vastuuseen teostaa vaan joudutte maksamaan ammattilaisen tekemän virheen omasta pussistanne!

    Asiasta on vireillä tällä hetkellä monenlaista, muunmuassa kuluttajasuoja-asiamiehen kanssa. Laskut joudun todennäköisesti kuittaamaan itse ainakin näin ensikäteen ja joudun paperisodan kautta penäämään niitä takaisin, ja toivon totisesti että järki voittaisi tässäkin asiassa. Yksi ongelma ainakin poistui, nimittäin enää ei tarvi miettiä mihin laittaisi veronpalautukset..

    Koiramme on kumminkin edelleen elävien kirjoissa kaiken kokemansa jälkeen, ei ehkä 100% ja seurannassa ollaan edelleen, mutta parempaan päin tässä toivottavasti mennään.

    #2
    Aika ikävän kuulosta, mutta sikäli konitohtoreiden tekemiset ei yllätä.
    Vastuu heilläkin on silti. Asiassa joutunee kuitenkin pistämään kovan kovaa vasten, eli uhkaa viedä asian rosikseen.

    Kouluttamattomien lemmikkien kohdalla korvaussummat esim tapauksissa jossa elikko on kuollut virheen johdosta ovat pieniä. Mutta jos kyseessä onkin koulutettu eläin, nousee arvo huomattavasti.
    Lain mukaan lemmikkieläimet on vain tavaraa..
    Viimeksi muokannut Puuhapete; 26.10.2009, 13:25.

    Comment


    • #3
      On se onni, että lemmikki jäi noinkin kovista koettelemuksista huolimatta eloon.

      Mielestäni eläimen ns. arvolla ei pitäisi olla merkitystä, sillä kyllä jokainen elollinen ja varsinkin perheen lemmikki ansaitsee huolenpitoa - varsinkin, jos kyseessä sentään on eläinlääkäri. Luulisi kuitenkin, että heillä jos keillä on jonkinlaista ammattietiikkaa ja moraalia. Mielestäni on hyvä, ettet anna viranomaisten ja lääkärien lakaista juttua kylmästi maton alle, sillä kyse on periaatteesta.

      Comment


        #4
        Jep, tsemppiä vaan kamppailuun täältäkin, ja pikaista paranemista potilaalle!

        Comment


          #5
          Tollasta se on välillä... Turussa kaupungin eläinlääkäri on kuulemma vahingossa lopettanut koiran.... Menny jotkut piikit sekaisin. Onneks sun piski on sentään hengissä, vaikka voin kyllä kuvitella tunteen...

          Comment


            #6
            Piikityksistä itsekkin kuullut muutamia tapauksia. Pistetty liian syvälle tai väärään paikkaan jne. Sattuuhan sitä mokia ihmistohtoreillakin.

            Hinnat on järkyttäviä, joten olettaisi laadunkin olevan ok. Silmäpeilaus yli 80e ja homma kestää 5min.

            Comment


              #7
              Luulisi että korvaisivat ennemmin kuin maine menisi, selkeät todisteethan tuossa on hoitovirheestä. Tsemppiä asian suhteen.

              Meillä on koiruudet vakuutettuna myös hoitokulujen osalta juurikin kuluttajaystävällisenhinnoittelun johdosta, ei tarvitse ainakaan rahasta murehtia jos jotain sattuu.

              Comment


              • #8
                Iltalehteen vaan lööpiksi... :)

                Comment


                • #9
                  Meillä on koiruudet vakuutettuna myös hoitokulujen osalta
                  Meillä myös, mutta silti joutuu ihmettelemään nuivaa asennetta, jota ainakin itse kohtasin ja käytin vielä yksityistä lääkäriasemaa. Luulisi että edes niissä saisi muunkinlaista kohtelua, kuin: "Mitäs täällä teette, tuskinpa tuo nyt mikään sairas on.."

                  Comment


                    #10
                    Meillä mopsi eli reilut 14v. ja ainaki hyvä kuva jäi Kauhajoen eläinlääkäriistä. Lähinnä korvien ja silmien takis sitä piti lääkäris kuljettaa ku mopsilla osuu seinään enste silmät, ei nenä :) Oksathan sitä pisteli silmiin ku puskan juurella kävi päästelees. Valitettavasti takapää rupes loppuun, eikä pystyny sitte enää pidätteleen vaan päästi aina yleensä sisälle. Ei siinä paljo ollu vaihtoehtoja sit enää.. Rippilahjaks sillon aikanaan sen sain :)

                    Comment


                      #11
                      Tampereella on onneksi valinnanvaraa hyvin noissa eläinlääkäripalveluissa ja rotu-/lajifoorumeilta on hyvin löytynyt juttua mitä käyttää ja samalla sitten kertynyt itsellekin kokemusta.
                      Taloudesta löytyy myös chinchilloja joita käytetään Pirkkalassa sijaitsevalla eläinlääkärillä ihan ammattitaidon vuoksi vaikka Tampereeltakin hyvää ja asiantuntevaa palvelua nopeaan tarpeeseen ollaan saatu chilloille.
                      Toinen koiruus tuli tästä lähistöltä ja saatiin suositteluja myöskin lähemmälle lääkäriasemalle, mutta ollaan "tutussa" silti pitäydytty vaikka maksaakin varmaan hieman enemmän kuin tuo pienempi.

                      Comment


                        #12
                        Turun seudulla asuville voin suositella Liedon kunnan eläinlääkäriä. Pitää vastaanottoa Liedon keskustassa ja kaikki maksavat asiakkaat ovat tervetulleita. Erittäin asiallista palvelua ja hinnat kohdallaan. Ajankin saa usein nopeasti. Meidän koiralta se on irroittanut muutaman katkenneen hampaan. 120e/kpl.

                        Vettoriin olis tarvinnu jonottaa 3vk. Toi teki työpäivän päälle kahden päivän päästä. http://www.liedonpienelainklinikka.com/

                        Comment


                        • #13
                          Seuraillu tässä jonki aikaa tuota eläinlääkärin työtä aika läheltä ku parempi puolisko sitä työkseen tekee. Tuntuu, että tuolla alalla on kauhea pula eläinlääkäreistä. Päivät venyy pitkiksi ja ilta\ yöpäivystys siihen päälle. En mitenkään puolustele ketään, mutta varmasti tuossa saattaa olla syy virheisiin. Kiire ja väsymys.

                          Muutamia hätäsiä puhelin soittoja on tullut keskellä yötä, että mitä tehdään ku koira\ kissa \ hevonen tekee sitä ja tätä. Sitten huudetaan ku ei voi auttaa tai sanoa oikeen mitään puhelimessa. Sama asia jos soittaa auto korjaamolle ja sanoo, että auto sammu eikä käynnisty. Tuskin korjaamo osaa suoraa tehdä diagnoosin missä vika.

                          Meillä on kans koira. Tiedän myös sen puolen kun jotain sattuu ja epävarmuus iskee. Apu on yleensä kaukana täällä pikku paikkakunnilla.

                          Kerran hevosella katkesi jalka. Luu tuli ihosta ulos. Verta lensi niin perkeleesti. Päivystävä eläinlääkäri oli 100km päässä toisella hälytys keikalla. Siinä vaaditaan eläinlääkäriltäki jo kanttia sanoa, että ei voi\ kerkeä auttaa. Valitettavaa, mutta tätä päivää. Eihän siinä muu auttanu ku ampulla lopettaa ravuri jota reenattu ja paijattu vuosia.

                          Semmosia mietteitä.

                          Comment


                          • #14
                            Tietenkin vahinkoja sattuu, syitä voi olla vaikka kuinka. Minun ymmärrykseni riittää kyllä siihen että ihmisiähän tässä ollaan eikä kaikki vain mene aina putkeen, enkä syytä ketään siitä että se vahinko pääsi alunperin tapahtumaan.

                            Mihin minun ymmärrykseni taas ei riitä, on se tapa jolla tämä kyseinen eläinlääkäri esimiehineen ajatteli pystyvänsä hoitamaan selkeän ja vakavan virheen joka olisi voinut koitua asiakkaan koiran kuolemaksi.

                            Myöskään minun ymmärrykseni ei riitä siihen, että miten voidaan kuvitella, että eläinlääkäri voitaisiin päästää vastuusta sillä perusteella, että asiakkaana oli ulkopaikkakuntalainen?

                            Eikö tällaisia tapauksia varten ole vastuuvakuutus?

                            Oli niin tai näin vaikka katsoisin miltä kantilta tätä asiaa, en vain osaa hahmottaa itseäni millään tapaa maksumieheksi sellaisiin toimenpiteisiin, jotka tämä eläinlääkäri on toimillaan aiheuttanut.

                            Comment


                              #15
                              Kyllä uskomaton tapaus. Virheitä sattuu parhaimillekkin meistä ja joskus ei vain ole resursseja. Hieno homma että dogbert on kunnossa ja voi hyvin.

                              Laskujen ja hoitovirheen korjaamiseen koittaisin vakuutusyhtiön kautta, mikäli vakuutus ölliäiselle on. Vaikka ei olisi, koittaisin vaikka kysellä kotivakuutuksen puolelta riitauttaa asiaa. Lähinnä sillä, ettei olisi kustannuksia maksettavana oikeusprosessissa.

                              Lääkäri on vastuussa virheestään, mutta ei hänen pitäisi kaupungin puolelle asettua ja yrittää vetäytyä vastuusta. Kaupunki ei taas voi vedota lauseeseen: "ette kuulu meidän kuntaan". Sillä jos kyseessä on ihminen, hoitoa annetaan ensimmäisessä mahdollisessa paikassa, jossa se on mahdollista jos kyseessä on akuutti hengenvaara. Näin ollen ensihoidon vastuu on suorittavalla toimipaikalla. Jälkihoidosta vastaa oma kunta. Tämä tulisi päteä myös eläinhoidossa.

                              Näin ollen stemppiä haasteisiin ja toivottavasti saat menetetysta ajasta jonkin sortin korvauksen myös.

                              Tästä lakipykäliä.
                              http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2009/20090765
                              Viimeksi muokannut perrier; 27.10.2009, 10:03. Perustelu: lisäys

                              Comment


                              • #16
                                Mielenkiinnon vuoksi selitin asian emännälle. Se kertoi, että kyseisessä operaatiossa pistetään mahan sisälle harso tuppoja veren vuotoja tyrehdyttään. On opetettu, että harsot pitää laskea tarkkaan kun ne ottaa esille. Pusseissa voi olla kuusi tai viisi harsoa. Ennen ku koira ommellaan kiinni niin pöydällä pitää olla samanverran harsoja. Mikä lie ollu ku ei ole kerenny harsoja laskea.

                                Eläinlääkäreillä kuulemma on joku "inhimmillisyys suoja" virheisiin. Yleensä tämmöisissä tapauksissa leikataan ilmaiseksi se toinen leikkaus.

                                Eli tässä voi olla ongelmana se, että hoito on tehty kahdessa eri paikkaa. Vaikka se käsittämättömältä tuntuuki.

                                Kannattaa yrittää keskustella ratkasua virheen tehneen eläinlääkärin kanssa. Vai olet vissiin sitä jo tehnykki.

                                Comment

                                Working...
                                X