Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Kauhajoen tapahtuma ja jälkipuinti

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Olisikohan aselupien hinnan nosaminen ja kuuluminen johonkin seuraan, estänyt tämänkin tapauksen?
    Eiköhän tässäkin tapauksessa ampuja ole virkamiesten taholta ollut ns."tervejärkinen" aselupaa hakiessaan.

    Edelleen olen sitä mieltä, ettei aselupien muutos ole ratkaisu ongelmaan, vaan on keskityttävä ongelman juurisyyhyn.
    Aseenahan voi todellakin käyttää monia eri välineitä, joten ehkä olisi viisainta keskittyä selvittämään, miksi ihmiset tekevät noita tekojaan, eikä siihen, että välineenä on käytetty asetta.

    Comment


    • Tämä ei ole mielipiteeni asiasta tai kannanotto aiheeseen mutta tuli netistä vastaan ja ajattelin laittaa tännekin nähtäväksi:

      http://vimeo.com/2930666

      Comment


      • http://vimeo.com/2930666


        Tuohon videopätkään hieman kannanottoa:

        Suomi-kuvaa ehostamassa

        Comment


        • Ei voi kyllä ymmärtää tätä päätöntä menoa ja hirveää panikointia. Kun 2 sairasta ihmistä toteuttaa omat sairaat mielihalunsa, niin koko yhteiskunta sekoaa. Kielletään kaikki prkl, haarukoista lähtien! Vaikka en kovin paljoa tykkää NRA:n alatyylisesta kirjoitustavasta, niin tosiasia on, että heidän kirjoituksissa vaan on kovasti asiaa ja järkeä.

          Mites olisi, jos katsoittaisiin asiaa tilastollisesti (alkuperäinen lähde ei tiedossa). http://www.riemurasia.net/jylppy/media.php?id=59823

          Comment


          • Liitteen kaaviossa on esitetty, että teräasella tehtyjen henkirikosten lukumäärä olisi 39%. Luku on luonnollisesti iso, koska luvallisia teräaseita löytyy useitakin kappaleita, hyvin helposti saatavilla paikassa, jossa ihmiset eniten aikaa viettävät -kodeissa. Lukumääräisesti luvallisten käsiaseiden määrä on murto-osa luvallisten teräaseitten määrästä, mutta kuitenkin tilastollinen osuus on huomattava.
            Tilastoja voidaan vääntää vaikka mistä asioista ja niillä voidaan manipuloida ihmisiä, mutta suhdeluvut pitää ottaa myös huomioon.
            Voitaisiinko oikeasti ottaa ne kukkahatut päästä ja keskittyä oikeitten ongelmien korjaamiseen.
            Mitähän tuon kommentin ehdottaja mahtaa tarkoittaa oikeilla ongelmilla: mitä me tekisimme kodeissa säilytettäville luvallisille teräaseille (ml. haarukoille) ja miten ehkäistä niiden käyttö?
            Järjestyslaki kieltää teräaseen hallussapidon julkisella paikalla. Muistatteko vanhan teräaselain aikaa? Tuolloin teräaseella toteutettuja hekirikoksia tapahtui huomattavasti enemmän. Kun teräaseet kiellettiin julkisella paikalla, korjaantuivat tilastotkin melkoisesti.

            Comment


              Mitenkään aiheeseen liittymättä aattelin nostaa esille sellaisen asian että 2007 vuonna oli alkoholisairaudet työikäisten yleisin kuolinsyy. Pitäisiköhän tästä olla hieman enemmän huolissaan kuin siitä että pitääkö käsiaseet kieltää ja viedä näin hyvä harrastus isolta joukolta ihmisiä 2 sairaan ihmisen tekojen tähden. Kummallahan on enemmän vaikutusta tämän yhteiskunnan hyvinvointiin. Alkoholi on kuitenkin erittäin usein mukana erilaisissa väkivallan teoissa. Taitaa vain olla niin arka aihe suomalaisille että puhutaan alkoholin ongelmista. Muodikkaampaa on ollut puuttua tupakointiin, mutta alkoholiin ei uskalleta puuttua.

              http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous...484&sort=false

              Risikko maalailee: Taantuma avaa korkin tappavan usein
              Torstai 29.01.2009 klo 07:54 (päivitetty to 07:59)

              KUVA: Jarno Juuti/IL

              Alkoholiperäinen sairaus tai alkoholimyrkytys oli vuonna 2007 työikäisten yleisin kuolinsyy. Alkoholisairaudet maksavat yhteiskunnalle noin viisi miljardia euroa vuodessa.

              – Täällä tarvitaan pian joko rahaa tai maksoja, peruspalveluministeri Paula Risikko (kok.) täräyttää. Hän kertoo sanoneensa saman jo hallituksen budjettiriihessä viime syksynä.

              Työikäisten alkoholisairaudet ovat lisääntyneet hurjaa vauhtia, ja Risikko pelkää taantuman pahentavan tilannetta.

              Edellisen laman aikana Risikko oli sairaanhoitajana ja näki, miten työttömyys ja muut lamavaikeudet ajoivat ihmisiä tarttumaan pulloon. Seuraukset näkyivät terveydenhuollossa.

              Eikä varoittavia esimerkkejä tarvitse hakea edes edellisestä lamasta saakka: Alkoholiperäinen sairaus tai alkoholimyrkytys oli vuonna 2007 työikäisten yleisin kuolinsyy.

              – Palvelujen tarve tulee nytkin lisääntymään, ja se on ennakoitava palveluissa, hän patistaa. Jos päihdeongelmaiset eivät saa riittävää apua perusterveydenhuollossa, ongelma siirtyy erikoissairaanhoitoon, ja se vasta maksaakin.

              Maksansiirtoja ei voida määräänsä enempää tehdä, joten ainoa mahdollisuus on yrittää estää niiden lisääntymistarve. Se vaatii kunnollisia päihdepalveluita ja vaikuttavaa ennaltaehkäisevää työtä. Vastuu niistä on kunnilla.

              Risikko pahoittelee, että alkoholipolitiikka näyttäytyy ulos päin yksipuolisesti hintapolitiikkana. Hän vakuuttaa, että ministeriössä pohditaan kyllä muitakin keinoja kuin hinta ja saatavuus.

              Hän itse on vakuuttunut valistuksen voimasta – siitäkin huolimatta, ettei tähänastinen valistus näytä uponneen kovinkaan hedelmälliseen maaperään.

              – Valistusmetodeja ei ole tutkittu riittävästi, vaikka niillä onkin pitkä historia, ministeri moittii.

              Avointa puhetta juomisesta
              Jos Risikko olisi tohtoriksi väiteltyään jäänyt tutkijaksi, hän olisi opetusopin tutkija. Häntä kiinnostaa kysymys siitä, millainen on hyvä opettaja. Ihmiset yleensä yleensä muistavat opettajan, jonka neuvot ovat ikään kuin syöpyneet mieleen.

              Risikko onkin antanut terveyden edistämisen politiikkaohjelman tekijöille tehtäväksi miettiä valistuksen vaikuttavuutta.

              – Eri ihmisiin kolahtavat erilaiset asiat. Ministeriössä ei pystytä tekemään yksilöllisesti räätälöityjä ohjelmia, mutta sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastapaamisissa pystytään, ministeri sanoo.

              Resurssipulaan on hänen mielestään turha vedota. Kysymys on pikemminkin osaamisesta. Hän kehottaa terveydenhuollon asiakastyötä tekeviä olemaan rohkeita. Päihteiden käytöstä pitää puhua suoraan.

              Risikko itse on tutkijana haastatellut naisia perheväkivallasta. Moni sanoi, että olisi kertonut mustelmiensa syyn, jos joku olisi kysynyt.

              Juomisesta pitäisi kysyä terveyskeskuksessa ja työterveyshuollossa normaalien terveystarkastusten ja muiden käyntien yhteydessä. Menetelmää kutsutaan mini-interventioksi. Se on tutkitusti tehokas toimitatapa.

              Risikon mielestä potilaan loukkaantumista on turha pelätä.

              – Ei ainakaan minun eteeni ole tullut potilastyössä sellaista tilannetta.

              Comment


                Mutta mikä saa ihmiset käyttämään alkoholia, omalla kohdalla vähentyny huomattavasti käyttö, kun on saanu elämää edes pikkusen järjestykseen... eli kyllä vikaa saa kattella oikeesti vähän korkeemmalta. Ja miksi muissa maissa ei juoda samalla lailla.

                edit: Tuosta, että kaikki ei ole OK: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2009...99371_uu.shtml
                Viimeksi muokannut J-M Koopikka; 29.1.2009, 11:32.

                Comment


                • Ei juoda samalla tavalla. Viinimaitten tavat tunnetaankin, tämän aamun uutisissa oli juttua Britannian tavasta suitsia lasten alkoholinkäyttöä.

                  Ei tarvitse ihmetellä, mistä ne mallit alkoholin nauttimiseen tulevat: salkkareissa esitettiin juuri aivan kuin itsestään selvänä, että äiti ostaa alaikäiselle lapselleen syntymäpäivälahjaksi kassillisen alkoholijuomia. Alkoholivalistuksella on kova pala vakuutella, että alkoholin hankkiminen alaikäiselle on rikos, kun siitä tehdään nuorisomediassa ikään kuin luonnollinen asia.

                  Comment


                    Alkoholivalistuksella on kova pala vakuutella, että alkoholin hankkiminen alaikäiselle on rikos,
                    No tuo on vähä 2-piippunen juttu, kakarat saa sen pullon vaikka mistä. Vanhemmille toi on vain se turvallisempi keino tarkkailla juniorin toimia, kun tietää mitä/paljon se juo. Se musta pullo kauppakeskuksen nurkalta ei välttämättä ole turvallinen edes aikuiselle ja sen lisäksi se pullo voi olla hieman yliammutun kokonen ko henkilölle, joten on muutakin ongelmaa siitä tiedossa.

                    Allekirjoittaneelle on nuorempana vanhemmat ostanu muutaman "tanssin-limpparin" kun olin pikkusen alle 18 ja ei musta ole alkkista tullut...

                    Comment


                      Kielletään kaikki prkl, haarukoista lähtien!
                      Sallitaan kaikki prkl, sarjatuliaseista ja räjähteistä lähtien! Vapaa aseenkanto-oikeus kaikille ja kaikkialla, vai mitä?

                      Kyllä minun olisi aivan turvallista kuljetella vaikka rynnäkkökivääriä auton takapenkillä, kun ei vastuullisena kansalaisena tulisi mieleenkään käyttää sitä henkirikoksiin. Ja sama koskee naapurin Markkua. Jaskasta en olisi ihan varma, mutta pitäähän suomalaiseen mieheen voida luottaa.

                      Noissa alkoholikommenteissa on kyllä vinha perä. Se ei tosiaan ogelmaa helpota, että vanhemmat joko katsovat sormien läpi alaikäisten lastensa juomista, tai jopa hankkivat heille juomia. Ja vaikka näin ei olisikaan, saattaa oma esimerkki usein viedä tehoa kielloilta ja opastukselta. [sädekehä on] Onneksi meidän huushollissa ei tarvitse alaikäisten katsella aikuisten alkoholinkäyttöä. [sädekehä off]

                      Comment


                      • Liika alkoholinkäyttö tappaa, mutta silloin alkoholisti tappaa yleensä vain itsensä juomalla tai vetää herneen nenään kun ryyppykaveri kusee muroihin -> ryyppykaverilta henki veks. Nämä alkoholi-murhaaja/murhattu-tapaukset ovat yleensä melko kypsällä iällä ja olleet jo pitkään alkoholisoituneita. Harvempi teini viikonloppua viettäessään lahtaa kaverinsa tai liudan tuttuja/tuntemattomia siksi että on juonut pari sidukkaa liikaa. Poikkeuksena auton rattiin hyppääminen juovuksissa -> autot pitää kieltää niin kännissä ei voi enää ajaa...

                        Mielenvikaiset pitäisi pystyä tunnistamaan paremmin, kukaan tervejärkinen ei edes päissänsä saa mieleensä lähteä toteuttamaan jtn Kauhajoen kaltaista jutskaa. Ihmetyttää myös nää tämmöset tapaukset: joku murhaa toisen ihmisen, istuu linnassa, vapautuu, on vapaana vuoden kunnes tappaa toisen uhrinsa, istuu taas tuomionsa, vapaus koittaa jälleen, vuoden sisällä vapautumisesta tappaa kolmannen jne. Olisko jossain jtn vikaa? Eiks noista tapauksista muka mitenkään näe sitä että niillä ei ole ihan kaikki inkkarit kanootissa?

                        Ekasta murhasta elinkautinen tai passitus mielisairaalaan loppuiäks, tokasta "silmä silmästä, hammas hampaasta" -menetelmän mukaan. Ja nimenomaan murhasta, ei siitä että ajaa Audilla tai Jatkeella vahingossa selvinpäin kolarin jossa joku kuolee tms...

                        Comment


                          Mielenvikaiset pitäisi pystyä tunnistamaan paremmin
                          Kyllähän ne kaikki tunnistaa, mutta kun kukaan ei oikeasti sen enempää asiasta välitä.

                          Tosin onhan pöpejä ollut iät ja ajat, mutta tuntuu nykymielisairaalla olevan pahemmat teot. Varmasti yhtä sairas, mutta teot ovat vain erilaiset. Ennen naapuruston "vähän erikoinen tyyppi" tai "äkkipikainen" oli pöpi, mutta suht harmiton. Nykyään kaikki harmittomat rytmi-Ranetkin voi tuikata jo puukolla.

                          Comment


                            Kenda: Älä unohda niitä perheväkivaltatapauksia, joissa alkoholi näyttelee valitettavan suurta roolia. Lapsille jatkuva perheväkivallan näkeminen on hyvin traumatisoivaa. Sieltä sitä uutta ainesta näihin mielipuolisten tekojen tekijöiksi löytyy. Hyvin harva ihminen on "syntyjään hullu". Kyllä alkoholin synkkä varjo vaan näkyy tän yhteiskunnan päällä melko mustana. Eräs lääkäri totesi että "Kukaan lääkäri ei suostuisi kirjottaan reseptiä lääkkeille, joilla on yhtä kovat sivuvaikutukset kuin alkoholilla".

                            Comment


                              Hyvin harva ihminen on "syntyjään hullu".
                              Omasta mielestäni suurimmalla osalla on jotenkin epänormaalisti kehittyneet aivot/aivotoiminta. Ei normaali ihminen "vinksahda", vaan pystyy käsittelemään tunteet ja ajatukset toisin. Mutta kun jokin pala puuttuu tai ei toimi kuten pitäisi, tiettyjen asioiden käsittely ei kulje niin kuin pitäisi. Lievin muoto on kaveri, joka alkaa punaisena aina huutamaan pienimmästäkin hermostuttavasta asiasta, mitä normaali ei tee.

                              Riippuen bugin laajuudesta, ohjelma joko kaatu vain tietyissä tilanteissa tai toimii kokoajan epäloogisesti.

                              Comment


                              • Alkuperäinen kirjoittaja jasso Näytä viesti
                                Ennen naapuruston "vähän erikoinen tyyppi" tai "äkkipikainen" oli pöpi, mutta suht harmiton. Nykyään kaikki harmittomat rytmi-Ranetkin voi tuikata jo puukolla.
                                Ennen heille annettiin enemmän tilaa. Nykyään heidät rutistetaan yhteiskunnan toimesta pienempään muottiin ja "pakotetaan" hyökkäämään.
                                En tarkoita sillä sitä, että heitä yritettäisiin pakolla hoitaa vaan sitä, että yhteiskunta holhoaa ihmisiä nykyään paljon enemmän kuin aiemmin ja muotti,mihin ihminen rutistetaan käy entistä pienemmäksi.

                                Comment


                                • Make:

                                  Mä en ymmärrä myöskään sitä et miks sitä viunaa pitää juoda jos omat jälkeläiset on kotona näkemässä. Vanhemmissa on silloin vika jos pitää juoda, ei alkoholissa sinänsä, eikä lapsissa.

                                  Itse olen hiukan huono kommentoimaan näin sinkkumiehenä, mut ei kyl tulis mieleenkään vetää päätä täyteen silleen että mahdollinen jälkikasvu sen näkis tai olis samassa asunnossa. Eikä hakata muijaa sairaalakuntoon päissäni jos/muka selvinpäin ei uskalla sanoa jos joku juttu painaa mieltä....

                                  On hemmetisti helpompaa hakea syytä muualta, aseet alkoholi jne, kuin katsoa peiliin.

                                  T: nimimerkki "muutaman oluen tänäänkin ottanut enkä vieläkään murhanhimoinen/tappelunhaluinen" :D
                                  Viimeksi muokannut Kenda; 30.1.2009, 19:08.

                                  Comment


                                  • Kenda: Kaikki eivät ajattele noin. On paljon perheitä missä kuppia kaadetaan reippaan puoleisesti ja lapset "seuraa" sivusta. Ei siinä muuta esimerkkiä lapset enää tarvitsekkaan.

                                    Pahimpia ovat tietysti ne joille viina ei sitten sovi ollenkaan vaan alkavat riehumaan. Siinä saa yksi sun toinenkin perheenjäsen omansa. Näistä saa lukea lehtien palstoilta sitten surullisempiakin uutisia.

                                    Comment


                                      No tuo on vähä 2-piippunen juttu, kakarat saa sen pullon vaikka mistä. Vanhemmille toi on vain se turvallisempi keino tarkkailla juniorin toimia, kun tietää mitä/paljon se juo.
                                      Ymmärrän kyllä mikä tässä on logiikkana, mutta mielestäni se on väärä. Miksi ylipäätänsä otetaan lähtökohta, että alaikäinen juo kuitenkin joten ollaan vain mukana? Minusta kun vanhemmat ostavat alaikäiselle lapsellensa alkoholia mukaan reppuun, samalla opetetaan lapselle, että alkoholilainsäädäntö on vitsi ja on täysin ok, että vedät viinaa kadulla ja kavereilla. Ja miksi se teini joisi vain mukaan annetun pullon, kun selkeästi vanhemmilta lupa juomiseen on tullut. Jos jollain on vahvempaa, otetaan sitten sitä lisäksi.

                                      Minusta sitä viinaa ei vain yksinkertaisesti käytetä ennen kuin sitä saa itse ostaa. Kyllä sitä ehtii vetää kännit sitten kun on siihen ikää ja vastuuta aivan tarpeeksi, jos siltä tuntuu. Kotona voidaan peruskoulusta päässeelle ruokaviiniä, shamppanjaa yms. toki tarjota, mutta muuten sitä alkoholia ei käytetä, piste. Ja kyllä se kielto puree, kunhan siitä vain myös vanhempi itse välittää. 15v:n tekemisistä pitää olla kyllä vielä täysin perillä ja kotiintuloajat siten, että lapsi todella on kotona ennen kuin itse painuu nukkumaan. Kyllä sen takuulla huomaa, jos oman lapsen tullessa ovesta leimahtaa halpa viina.

                                      Kaveriporukassa kokeilut ovat eri asia. Niitä varmasti tapahtuu, mutta ei siihenkään erikseen pidä kannustaa. Kokeilu on eriasia kuin tarkoituksellinen ryyppääminen.

                                      Kuinka moni meistä kävelee kadulla siiderit ja bisset kädessä ryyppäilemässä porttikongeissa ja kauppakeskuksissa pään täyteen? Ei varmasti kukaan. Miksi sitten sille omalle lapselle pitää opettaa antamalla reppuun pullo mukaan, kun hän on lähdössä ulos, että tee vaan niin?

                                      Sitten on tietysti aika jyrkkiä kulttuurisillisia eroja Suomessakin alueittain, mutta sama tavoite on varmasti oikea kaikissa, säädettynä vain kulttuuriin sopivalle tasolle.

                                      Alle 15 vuotiaat ovat sitten tietysti vielä aivan oma ryhmänsä, mutta ikäväksi täällä ainakin näkee kadulla 10-12vuotiaita täysin pää täynnä "leikkimässä". Eikä mitään etnisiä vähemmistöjä (joiden lapsia ei muuten näe koskaan ryyppäämässä) vaan täysin keskiluokkaisten perheiden kultapoikia siisteissä kuteissa. Ja jos näiden vanhemmat eivät muka tiedä moisesta kullannupun ajankäytöstä, niin tietävätköhän edes lapsensa nimeäkään. Pahaa tekee.
                                      Viimeksi muokannut jasso; 31.1.2009, 00:23.

                                      Comment


                                        Suomalaisen alkoholikulttuurin "saavutuksia"... :(

                                        Iltasanomista poimittu
                                        http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ko...asp?id=1642053

                                        Miksi lapsemme juovat? Osallistu keskusteluun!07.02.2009 13:50


                                        Suomalaisilla nuorilla on alkoholimyrkytysten maailmanennätys. Miksi suomalaiset teinit ovat niin varhain tekemisissä alkoholin kanssa?

                                        Vaikka 14-vuotiaan Nora Bhatian kuolinsyytä ei vielä ole selvitetty, hänen järkyttävä kohtalonsa on virittänyt laajan keskustelun lasten alkoholinkäytöstä.

                                        Syytä huoleen on, sillä Suomen nuoret ovat kärjessä todella hälyttävässä tilastossa.

                                        - Suomi ei ole kuuluisa siitä, että nuorisomme käyttäisi tosi paljon alkoholia, sanoo alkoholitutkija Esa Österberg Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksesta.

                                        - Meidät tunnetaan siitä, että nuorten alkoholimyrkytysten määrä on tolkuttoman korkea.

                                        Österbergiä epäillään aina pilkkuvirheestä, kun hän vaihtaa tietoja ulkomaalaisten kollegojensa kanssa. Ero esimerkiksi Yhdysvaltoihin on jopa 50-kertainen!

                                        Mistä nuoret saavat alkoholinsa?

                                        Ikärajat ovat nuorille vain hidaste, eivät este. Oluen ja viinin ikäraja on 18 ja väkevien 20 vuotta.

                                        Alkoholin hankintakeinoja on neljä: kaverin kautta, kaverin kaverin kautta, sisarusten avulla tai omilta vanhemmilta.

                                        Österbergin omassa nuoruudessa kaikkien alkoholijuomien ikäraja oli 21 vuotta. Klassinen juomanhankkija oli "koulukaverin isonsiskon poikaystävä".

                                        - Yhteiskuntamme suhtautuu aivan poikkeuksellisen myönteisen runsaaseen alkoholinkäyttöön humaltumistarkoituksessa, sanoo kehittämispäällikköJukka Mäkelä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksesta.

                                        - Lapset kasvavat kulttuuriin, jossa pitää etsiä omat rajat sen suhteen, kuinka paljon pystyy ottamaan.

                                        Nuoret hakevat Mäkelän mukaan humaltumisella kosketuspintaatuntumiseen.

                                        - Etsitään yhteyttä sellaiseen tuntumiseen, mitä ei löydetä normaaleista ihmissuhteista.Mäkelä puhuu

                                        välttelevästä kulttuurista. Eri kulttuureissa on erilaisia tapoja rakentaa lapsen ja vanhemman välistä suhdetta.

                                        - Suomalaisessa kulttuurissa ihannoidaan pyrkimystä erillisyyteen, itsenäisyyteen ja itseriittoisuuteen. Sitten ei osata enää ajatella, että sen, miltä minusta tuntuu, voi jakaa. Kun kertoo iloista ja suruista, ilot muuttuvat suuremmiksi ja surut pienemmiksi.

                                        Etäistävä vanhemmuus ja äärimmäisyyksiin menevä alkoholinkäyttö ovat yhteydessä toisiinsa.

                                        - Alkoholi palkitsee, kun sitä oppii käyttämään. Se kytkee aivoissa niitä alueita, jotka on tarkoitettu sosiaalisten suhteiden mielihyvälle.

                                        - Vaikka yritämme tuoda Suomeen "keskieurooppalaista" juomatapaa, meillä on tämä sisäinen tarve saada tuntumaan hyvältä. Alkoholi on ilojen ja surujen jakamisen vaihtoehto.

                                        Leikkimistä tutkineet ovat huomanneet, että suomalaiset lapset siirtyvät yhä aikaisemmin teineiksi ja aikuismaiseen elämään.

                                        - Lapsellisuus on juuri sitä, että iloitaan avoimesti hetkestä. Nuoruuteen taas kuuluu haastaa itsensä ja ylittää rajoja. Silloin alkoholi on vaarallinen, koska se on myrkky, Jukka Mäkelä muistuttaa.
                                        TUOMAS MANNINEN

                                        Comment


                                        • Mielestäni nuorille pitäisi tarjota enemmän harrastuksia ja kaikkea toimintaa, eikä tietokoneita ja messengeriä. Eka kerta alkoholiin on ehkä helpommin hallittavissa, kun itse kotona antaa saunakaljan, tai siiderin, koska kuitenkin se jossain vaiheessa tapahtuu, halusit sitä, tai et. Itselläni ei ole lapsia, joten voin olla väärässä, ei herneitä :)

                                          Comment


                                            Kyllähän se mielestänikin on oikea tapa tarjota kevyttä alkoholipitoista juomaa sitten kun ikä alkaa lähestymään anniskeluoikeuksia. Ei ryyppäystarkoituksessa vaan siinä tarkoituksessa, että alkoholi ei ole mikään tabu ja siihen oppii suhtautumaan oikein. Eli tekee selväksi, että ruokaviini, saunaolut tms. on täysin ok, mutta pullon korkkaaminen aina ja pelkästään lärvihakuisesti ei.

                                            Comment


                                              Ei ollut tuossa jutussa vaan jossain toisessa, että Nora Bhatian tapauksessa ois ollu 80% alkoholia pullossa. Ei siis mitään kevyttä tavaraa, jos pitää ko. jutun tiedot paikkansa. Vastuutonta siltäkin henkilöltä joka tuon pullon on välittänyt, koska tuon ikäinen ei sitä mistään tiskiltä saa ostettua.

                                              Harrastuksia lapsille pitäs tarjota, mutta vanhempien pitäisi myös antaa lapsille enemmän aikaa. Laatuaikaa ei ole olemassa. Joko annat lapsille aikaa tai sitte et. Turha on kuvitella että luottamussuhdetta lapseen voi rakentaa rahan avulla. Ei se tavara ja raha kasvata siitä lapsesta tasapainoista nuorta ja myöhemmin aikuista. Lapset tarvitsevat myös vanhempien aikaa. Rajat pitää myös olla ja vanhempien esikuva on lapselle tärkeä. Turha sille nuorelle on sanoa että älä polta tai juo, jos vanhempi ite vetää röökiä jatkuvasti ja korkkaa pulloa säännöllisesti. Jos lapsia on, niin niiden kasvatuksesta täytyy myös huolehtia. Ei kasvatusvastuuta voi sysätä koulun, yhteiskunnan tai jonkun muun vastuulle.

                                              Comment


                                              • http://i2.photobucket.com/albums/y48/Maniver/Uhkaus.jpg

                                                Tällästä sattu silmää :(

                                                Itselläni ei ole hajua kyseisestä postauksesta.. Urli vain leviää netin syövereissä ja ajattelin tännekin laittaa josko joku sattuis tietää jotain tai tuntee porukkaa kyseisestä koulusta..

                                                En usko että mitään tapahtuu mutta jos... niin ainakin oli tierossa..
                                                Viimeksi muokannut Touniks; 16.3.2009, 00:42.

                                                Comment


                                                • Ei herrajumala tätä porukkaa.

                                                  Comment


                                                    Sairasta touhua!! Kannattaisiko kyseisestä postauksesta ilmoittaa kenties poliisille?? Noista urpoista kun ei tiedä mitä tekevät? Mielestäni ovat todellinen vitsaus yhteiskunnassa!

                                                    Comment


                                                    • Mielestäni ovat todellinen vitsaus yhteiskunnassa!
                                                      Allekirjoitan...

                                                      Poliisille on ilmoitettu. Toivottavasti saa ko. paukapään kiinni, ja vaikka viesti olisi pilakin, ansaitsee heppu kunnon rangaistuksen. Vattu mitä idiootteja.

                                                      Comment


                                                        Tosta ketjusta päätellen irssikalleriaski on ollu jotain mikä on toki jo poistettu.

                                                        http://www.peliplaneetta.net/keskust...165375&page=94

                                                        Comment

                                                        Working...
                                                        X