Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Kauhajoen tapahtuma ja jälkipuinti

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    #61
    Samaa mieltä nykyisestä "kurinpidosta". Menee oikeasti kasvatus lepsuksi. Ja tuo sakotus on jonkun idiootin keksintö. Mieletön hakkaaminen on asia erikseen. Kaikkea kuria ei voi puhumalla ihan jokaiselle osoittaa.

    Itelläkin aikoinaan oli kuri kovaa, mutta en katkera ole ollut. Hyvä vaan, että "ruodussa" on pysytty.

    Comment


    • #62
      Ihmiset jotka kuvittelevat että tälläiset tapaukset poistuvat aselakien tiukentamisella elävät omassa Hyssäläkuplassaan hyvätuloisten asuntoalueella, jonne saapumisesta tavallista tallaajaa muistuttavat n+1 kieltokylttiä. Paikalle eksyvä alta 30v aiheuttaa valtavaa pelon tunnetta ja pirautuksen poliisille "hämärästä tyypistä". Pihalle pystytetyt aidat, vartiointiliikkeen tarrat ja Mersun lasiin liimatut "Security systems" tarrat auttavat jatkuvaan pelkoon pahasta maailmasta, jossa elämme. Valitettavasti nämä hyvät herrat ja rouvat ovat näitä suurten ikäluokkien tyranneja joiden palkat on hinattu taivaisiin ja heillä on valitettavasti myös päätäntävalta pienen, pyöreän ja pehmustetun yhteiskuntamme asioista. Turvatkaamme heidän turvallisuus, omaisuus ja ylisuuret eläkkeet.

      Comment


        #63
        Jos tällaisten tapausten uutisoinnista ei tehtäisi tällaista spektaakkelia, niin tuollaiset lanttuvikaisuuteen taipuvaiset ei saisi virikkeitä toimintaansa niin runsaasti. Tottakai he netistä löytäisivät kaikkea aiheeseen liittyvää, mutta moniko olisi jättäny etsimättä, jos siitä ei tehtäisi tuollaista showta. Eihän tapaukset maailmalla ja Suomessa siihen varmasti loppuisi, mutta osa ainakin jäisi tekemättä. Eihän näitä onneksi Suomessa paljoa vielä ole tapahtunut, liikaa nekin, mutta vähempi hehkutaminen lietsoisi vähemmän tällaisen toiminnan ihannoijia.

        Comment


          #64
          Kyllä minä näen, että aselain kiristäminen niin, että aseen hankkimiseen vaaditaan viitseliäisyyttä ja vaivaa, vähentää aseen väärin tarkoituksiin hankkivien määrää. Kun aseen saaminen vaatii oikeasti asialle vihkiytymistä ja viitseliäisyyttä, sitä ei voi enää ostaa lyhyen aikavälin mielijohteesta. Tämä tarkoittaa myös mielenterveysongelmista kärsivien tapauksessa sitä, että se viallinen ajatusketju, joka aseen hankkimiseen johtaa, ehtii muuttua toiseksi, ennen kuin sen aseen saa.

          Harrastajien mahdollisuutta aseharrastukseen ei saa estää. Aseenostolupien kiristäminen ei sitä estä. Alan harrastajalta löytyy se viitseliäisyys ja kiinnostus käydä läpi ne pidemmätkin hakuprosessit, jos ne läpi käymällä voi harrastustaan ylläpitää. Näen niiden kuuluvan itse osaksi harrastusta.

          Vastaväitteet siitä, että tämä vähentäisi uusien oikeiden harrastajien määrä voimakkaasti, kun harrastuksen aloittaminen vaati enemmän perehtymistä, on mielestäni tarpeeton. Aidot harrastukset ja intohimot vaativat viitseliäisyyttä ja pitkäjänteisyyttä. Ja aseharrastus jos mikä, on sellainen harrastus, johon ei pidäkään voida ryhtyä tuosta vain tosi toimiin. Ei moottoriurheiluakaan aloiteta heti huipputehokkaasta luokasta, vaan pienin askelin edetään ja kehitytään, ennen kuin päästään tietyllä tapaa vasta itse toimeen.

          Itse myönnän kyllä olevani melkoinen pasifisti ja aseiden vastustaja, mutta en halua estää kenenkään harrastusta, enkä sitä teekään. Autoharrastajana olen oman harrastukseni parissa itse täysin valmis käyttämään vaivaa ja viitseliäisyyttä harrastukseni eteen, kunhan sitä vain voin harrastaa. Se, että harrastuksen "tositoimiin" pääsee mukaan vain riittävän pitkän harrastekokemuksen jälkeen, on mielestäni lisäksi koko homman suola.

          Täten pidän siis aiheettomana vastaväitteitä siitä, että aselakien kiristäminen haittaisi ainoastaan aitoja aseharrastajia, ei parantaisi mitään ongelmia. Ongelmien ratkeamista en takaa, mutta se mielestäni on kaiken filosofian valossa varsin tarkoituksenmukainen tapa pyrkiä ratkaisemaan ongelmaa.

          Comment


          • #65
            Luulen että tässäkin tapauksessa olisi motivaatiota riittänyt aseluvan/aseen saamiseen, kun kerran näin monta vuotta on suunnitellut asiaa. Henkilö oli myös innostunut ampumisesta ja kävi usein radalla ampumassa. Vai mitä luulette, olisiko kaveri jättänyt aseen hankkimatta, jos tämän eteen olisi pitänyt nähdä aikaa ja vaivaa?

            Hyviä pointteja kuitenkin jassolla!

            Itse ihmettelen kyllä sitä, että tartutaan tuohon aselakiin ja aseenkantolupiin noin suurella näkyvyydellä. Kuten monesti jo mainittu, ei se ase tuota tehnyt, vaan sormi joka liipasinta painoi. Juuri 45minuuttia ohjelmassa mielestäni sanottiin että viime vuonna hyväksyttiin 46000 aselupaa. Noista henkilöistä yksi teki surmat. Pieni prosentti siis.. En ota kantaa niinkään aselakimuutoksiin, mutta mielestäni tämä ei ole kuitenkaan se oikea kohta mitä "säätämällä" saataisiin kone ratakuntoon (autotermein).

            Comment


            • #66
              Vaikka käsiaseissa ei nyt oikein järkeä siviilissä olekaan, en silti oikein jaksa uskoa tilanteen helpottavan lupakäytäntöä kiristämällä. Saihan tämä Myrtsin Petri "netti-pommi" Gerdt ihan kiitettävää tuhoa aikaan ilman aseita. Aineksia olisi ollut pahempaankin.

              Yhtä vähän näen yhteyttä istuvan hallituksen ja näiden tapausten välillä. Tuskin jää seuraava tapaus tulematta sen takia, että yksi ministeri eroaa tai koko hallitus laitetaan uusiksi.

              Jossain joku jo ehdotti, että uhkausvideoiden ja vastaavien lähettely nettiin tai muihin medioihin tehtäisiin (ankarasti) rangaistavaksi. Se voisi oikeasti vähän auttaa vähentämällä näiden tapausten lietsomista ja ihannointia. Pelkäänpähän vaan, että nyt kun korkki on kunnolla avattu, ei sitä enää kiinni saada pitkiin aikoihin...

              Comment


                #67
                Auvinen ja Saari ilmeisesti tunsivat toisensa?

                Miksei nuo asiasta tienneet kertoneet tuosta poliisille jo ajat sitten!?
                Viimeksi muokannut okkim; 25.9.2008, 08:14. Perustelu: korjasin surkeaa lauserakennetta ;)

                Comment


                  #68
                  Taitaa olla aika monta osatekijää mitkä näitä saa aikaan. Valitettavasti yhteiskuntamme niittää nyt sitä satoa mitä on viimeisen kymmenen vuoden aikana kylvetty.

                  - Vapaa kasvatus
                  Tukistamisesta ja luunapista sakottaminen kuvastaa hyvin sitä miten yhteiskunta suhtautuu lasten kasvatukseen. Olen okkim:n kans samoilla linjoilla että kuria pitäisi olla enemmän kouluissa ja kotona. Valitettavan monet opettajat ovat täysin voimattomia ongelmaoppilaiden kanssa. Nämä ongelmaoppilaat aiheuttavat kiusaamisellaan sitten huonoa itsetuntoa ja masentuneisuutta, jotka saattaa ajaa henkilön tekemään Jokelan ja Kauhajoen kaltaisia tekoja.

                  - Terveydenhuollon leikkaukset
                  Kouluterveyden huollon ja mielenterveystyön leikkauksia laman aikana ei ole korjattu takaisin vaikka yhteiskuntamme elää hyvinkin varakasta vaihetta. Kvartaalitalous ja yksilöstä huolehteminen ei oikein mahdu samaan ajatusmaailmaan.

                  - Alkoholiveron alentaminen ja alkholin käytön lisääntyminen
                  Suomalaisten alkoholinkulutus on noussut vuoden 1996 96milj. litrasta 2007 196milj. litraan. Tämä ei voi olla näkymättä nuorisossakin.

                  - Huumeiden yleistyminen
                  Huumeiden käyttö on myös yleistynyt rajusti viime vuosikymmeninä.

                  - Syrjätymiset
                  Kilpailuyhteiskuntamme korostaa koko ajan vain huippuosaajia ja -onnistujia. Pienten lasten "kilpailuttaminen" jo ala-asteelta lähtien valitettavasti polkee sitten vähemmän onnistuvia entistä syvemmälle ja aiheuttaa syrjäytymisen tunnetta. Yhteiskunnassa ei anneta tilaa keskinkertaisille ihmisille. Vaatimusten vuori kasvaa koko ajan, kun ikää tulee. Isojen luokkakokojen kouluissa ei heikommat oppijat saa tarvitsemaansa lisätukea.

                  - Koulukiusaamisen hiljainen hyväksyntä
                  Moni opettaja ja vanhempi sulkee silmänsä kiusaamiselta. Ajatellaan että "eihän meidän lapsi voi olla kiusaaja". Kiusaamiseen ei puututa riittävän ajoissa. Vanhemmat pakenee vastuutaan kasvatustyössä ja ajattelee että kyllä koulu asian hoitaa. Vanhemmat eivät uskalla puuttua tilanteisiin vaikka näkevätkin, koska yhteiskunta on heti sakottamassa, jos vähän korotat ääntä näille pikkupaholaisille.

                  - Vähentynyt kanssakäyminen ihmisten kesken
                  Monet ei tunne naapureita edes kerrostaloissa. Ei edes päivää sanota, saatikka että keskusteltaisiin enemmän. Tämmöinen lisää vain yksinäisyyttä ja ennakkoluuloja. Ne ruokkivat tehokkaasti mielikuvitusta, joka saa sopivan yksilön tekemään sitten näitä järkyttäviä tekoja.


                  Tuossa muutama ajatus ja kuten huomaatte, ei monenkaan asian korjaamiseen tarvita rahaa. Moneen asiaan voimme jopa itse vaikuttaa. Kannattaa siis miettiä hetki itsekkin mitä vois tehdä toisin tuolla tavallisessa elämässä.

                  Comment


                  • #69
                    Kyllä minä ainakin arvostan sitä että olen pienenä saanut tukkapöllyä ja piiskaakin. Koivuniemen herra oli oven päällä odottamassa. Ihan aiheesta sitä on rangaistu. Nykyajan kakarat on silkkihanskoin kasvatettuja, sen kyllä valitettavan monesti huomaa.

                    Comment


                    • #70
                      Iltalehti uutisoi eräässä artikkelissa -"Siikajoella poliisi otti kiinni kello 10 aamulla kaksi 18-vuotiasta naista, jotka olivat jättäneet Ruukin maatalousoppilaitoksen pesutiloihin uhkauslapun. Lapussa uhattiin ammuskelulla, jos pyykinpesukone ei ole vapaa kello 11."

                      Comment


                      • #71
                        Kyllä tosiaan täytyy ihmetellä sitä, että kun tällaista tapahtuu, niin sitten tulee näitä lieveilmiöitä. Ei nähtävästi näiden ääliöiden päässä liiku mitään...tyhjää vaan. Ja tosiaan, kun mitään rangaistustakaan tuskin tulee, niin kivahan se on varmaan seuraavissa kotibileissä kavereille kehuskella, kuka on (olevinaan) porukan kovin jätkä tai lyyli.

                        Sakinhivutusta niin eiköhän menisi oppi perille...

                        Saapa nähdä mihin tämä vielä johtaa. Ja totta kai media asiaa esillä pitämällä vielä näitä hulluja ruokkii lisää.

                        Comment


                        • #72
                          Kaikki nuo yllämainitut esimerkit voidaan ahtaasti tulkita terrorismiuhkauksiksi. Amerikan maalla moisista saattaisi joutua Guantanamoon. Eipä silti, kyllä täälläkin tuollainen pitäisi sanktioida raskaasti.

                          Suomalaiset eivät ole tottuneet terrorismiin, mistä Jokelassa ja Kauhajoellakin on kyse, siksi ollaan paniikissa vähemmästäkin syystä. Esim. Israelissa, missä terrorismi on tai on ollut hyvin tavallinen ilmiö, yhteiskunta toipuu iskuista erittäin nopeasti siivoamalla jäljet nopeasti pois ja palaamalla mahdollisimman nopeasti normaaliin elämään.

                          Comment


                          • #73
                            "Maskussa poliisi taas otti kiinni 15-vuotiaan pojan, jonka epäillään levittäneen uhkausviestejä sähköpostilla ja tekstiviesteillä. Pojalla oli hallussaan starttipistooli."

                            Tuossa tekijän versio tapahtuneesta:
                            http://www.ircquotes.net/?128910
                            Kovasti media tuota suolannut jos edes poliisilla ei ole tietoa uhkailusta.

                            Comment


                            • #74
                              Alkuperäinen kirjoittaja Ghuana
                              Siikajoella poliisi otti kiinni kello 10 aamulla kaksi 18-vuotiasta naista, jotka olivat jättäneet Ruukin maatalousoppilaitoksen pesutiloihin uhkauslapun. Lapussa uhattiin ammuskelulla, jos pyykinpesukone ei ole vapaa kello 11.
                              No just. -Alkaa menemään överiksi molemmin puolin...

                              Comment


                              • #75
                                Harmi kun ei mennyt överiksi kaikki toiminta ensimmäisen ampumavälikohtauksen jälkeen. Olis kai tämäkin voitu välttää.

                                Siskoni soitti californiasta kun tämä tapahtui. Sanoi että suomi tunnetaan jenkeissä nykyään vastuuttomana ja vaarallisena maana. Hienoa.

                                Comment


                                • #76
                                  Pitäis nyt kuitenki vitsiniekkojenki aatella vähä, ettei nyt ihan heti tämmösen tapauksen jälkeen ala pilailla. Siinä ei voi sitte syyttää ku ittiään jos päivän joutuu poliisiasemalla viettämään.

                                  Miks meiän pitäis muuten välittää siitä mitä ameriikkalaiset meistä ajattelee. Ja jos yhdysvaltalaiset nimitelelee jotain toista kansaa vastuuttomaksi ja vaaralliseksi niin naurattaa lähinnä.

                                  Comment


                                  • #77
                                    Tuohon edelliseen, kyllä meidän pitää välittää myös siitä millaista kuvaa Suomesta annetaan. Turismi tuo meillekin huomattavan paljon tuloja vaikka emme varsinaisesti missään suositussa turistimaassa olekaan. Suurelle osalle vierailijoista on merkitystä sillä että Suomi koetaan, tai on koettu turvallisena maana. Suurehkot onnettomuudetkaan eivät puhuta maailmalla niin pitkään kuin kouluampumiset.

                                    Comment


                                    • #78
                                      Noh kannattaako vähä aivoisten "Jenkkien" mielipiteistä kovin paljoa välittää.. Muistaakseni pelkästään 9mm tehdyt tapot ja murhat liikkuu siellä luvissa n. 15000 vuodessa.

                                      Suomessa kyllä ei ole ollut todellistä välittämistä sodan jälleenrakennuksen jälkeen.

                                      Silloin pelastettiin maa ja oltiin onnellisia että ollaan vapaita.

                                      Nykyään haetaan rahaa sossusta jos ei töissä kiinnosta käydä.

                                      Vaikka olen itsekin vielä "nuori" pidän suuntaa erittäin huollestuttavana.

                                      Koko ajan puhutaan arvomaailmoista ja varsinkin raha on erittäin suuri tabu Suomalaisille.

                                      Hyysätään vähä osaisia vaikka nyt jo pystyy saamaan valtiolta rahaa enemmän kuin minipalkkalainen - tekemättä mitään!

                                      On erittäin väärin että viattomat ihmiset joutuvat aina kärsimään, mutta miksi aikuiset ihmiset saavat tehdä mitä vaan ja selvitä ilman seurauksia?

                                      Suomessa on varmasti maailman lepsuin vankeus käytäntö. Esim. verorikos on erittäin vakava asia ja siitä saa helposti muutaman vuoden. Silti jokainen meistä on joskus tehnyt "pimeitä" duuneja eikä kukaan pidä sinä edes pahana asiana, mutta kyllähän se syö perse aukista jos joku miljoonääri vihaa progressiivista verotusta. Jokuhan voisi väittää että esim. Kimi Räikkönen on verorikollinen, sillä on Suomen kansalainen mutta maksaa "veronsa" sveitsiin.

                                      Mistä Suomalaisten katkeruus ja kateus syntyy?

                                      Vaikka puhutaan tasa-arvosta, onko mahdollista ettei kaikki silti pysty sopeutumaan yhteiskuntaan sellaisenaan ja vaatisiko se toimenpiteitä? (muuta kuin rahan lyömistä kouraan)

                                      Comment


                                      • #79
                                        Mielestäni yksi näkökulma on jäänyt liian vähälle huomiolle.

                                        Kun minä joskus kävin ala-astetta (nykyään alakoulu), olin aina jollain luokalla (esim. 1 A).

                                        Yläasteella ja lukiossa sama juttu. Oli luokka, luokkahuone ja luokkatoverit. Tosin eri valinnaisten aineiden vuoksi olimme suuren osan ajasta hajallaan. Silti oli viiteryhmä, johon kuuluin.

                                        Nykyään yläkoulussa on kyllä luokkia. Luokalla on luokanvalvoja. Luokanvalvojalla on varattu yksi välitunti viikossa oppilaiden huolille. Vartin välitunnilla 10 min tehokasta peliaikaa isolle laumalle. Jos luokanvalvoja on vaikka teknisen käsityön opettaja ja oppilas ei sitä ole valinnut, ei henkilökohtaista kontaktia juuri synny.

                                        Terveydenhoitaja päivystää usein liki virka-ajan. Usein ei tiedetä, missä. Käy toki matikan- ja ruotsintunnin välissä saamassa jälleen tuntemattomalta aikuiselta apu mielenterveysongelmiisi.

                                        Tämä tapahtuu iässä, jossa usein oppilaalla on ongelmia. Murrosikä ei ole helppo juttu.

                                        Mielestäni yläkoulussa saisi vielä olla luokanopettajajärjestelmä. Olisi joku tuttu aikuinen.

                                        Nyt oppilaat sinkoilevat koko päivän ympäri koulua uuteen luokkaan uuden opettajan tunnille. Edes oma luokkahuone saattaisi edistää johonkin kuulumista.

                                        Jos ongelmia ei ole, pärjää varmaan hienosti. Jos ongelmia on, kukaan ei välttämättä huomaa tai ehdi ottamaan kiinni putoavaa.

                                        Joskuin muinoin kyläyhteisössä olit sen ja sen talon tai torpan poika tai tyttö ja kaikki tunsivat sinut. Tiesit, missä asut ja mihin perheeseen kuulut. Todennäköisesti tulit jatkamaan isäsi tai äitisi jalanjälkiä. Kyläkoulu oli pieni ja luokkatoverit tuttuja. Tiesit kuka olet. Muutkin tiesivät.

                                        Nykyään kärjistetysti joka toinen viikko elät isän ja isän uuden puolison perheessä, joka toisen äidin ja äidin uuden puolison perheessä. Käyt koulua, jossa et välttämättä tunne kunnolla ketään ja jossa ei ole omaa paikkaa. Elämä on kovin pirstaleista. Pysyvimmät kontaktit saattavat olla virtuaalimaailmassa. Virtuaalimaailmassa saat olla juuri se, kuka haluat ja tehdä, mitä haluat. Virtuaalimaailmassa löytyy hengenheimolaisia jokaiselle halukkaalle.

                                        Kun syrjäytyminen on päässyt tasolle, jossa eletään omassa kuplassa, voi kuplan sisälle muodostaa ihan oman maailman. Minä en ole kiusattu ja nöyryytetty. Minä olen muita parempi. Minä olen yli-ihminen ja laitan muut, vähempiarvoiset, pelkäämään ja häpeämään.

                                        Aselain kiristäminen ei ole ratkaisu ongelmaan. Jos ampuma-asetta ei ole saatavilla, väsätään pommi. Jos taito ei riitä, tuikataan koko paikka tuleen. Ampuma-aseella (pommien ja polttopullojen lisänä) toki saadaan pahempaa tuhoa aikaiseksi. Aseita on saatavilla ilman ostolupaakin.

                                        Yhteisöllisyydestä lässytetään paljon mediassa ja se on kustannukseton patenttiratkaisu ongelmaan kuin ongelmaan. Se on savuverho, jonka suojassa voi olla välittämättä.

                                        Oikeaa yhteisöllisyyttä olisi yläkoulussa oma luokka, oma luokkahuone, oma opettaja. Ei vaadi lisää tiloja tai henkilökuntaa. Tietenkin opettajille aluksi hieman enemmän työtä, kun pitää opiskella uusia juttuja.
                                        Viimeksi muokannut Antti Määttä; 26.9.2008, 09:28. Perustelu: Kirjoitusvirheitä.

                                        Comment


                                          #80
                                          Ei se ampuma-aselain muuttaminen näitä ongelmia kokonaan korjaa, ei sitä kukaan odotakaan. Mutta täysin riippumatta näistä kahdesta tapauksestakin, sitä on mielestäni tarpeellista kiristää.

                                          Mediassa vastustellaan aselain muuttamista pitkälti sillä, että ei se estä näitä tapahtumia. Esti tai ei, sitä on syytä muuttaa.

                                          Comment


                                          • #81
                                            Vapaa kasvatus on yksi maailman eniten väärin ymmärretyistä termeistä. Se ei tarkoita samaa kuin kasvattamatta jättäminen.

                                            Kasvattamatta jättäminen ei ole mielestäni relevantti argumentti tässä keskustelussa. Kiusaaminen, syrjäytyminen, katkeroituminen, mielenterveysongelmat ja viha ovat.

                                            Meillä vanhempi tytär istuu usein parin minuutin jäähyään ulkoportailla. Ei ole fyysistä kuritusta, mutta selkeä viesti, että nyt meni hölmöilyn puolelle. Ääritapauksessa riittää, kun ottaa hiuksista kiinni tukistamatta. Selkeä signaali, että nyt kannattaa rauhoittua.

                                            Kivittämisen uhalla olen sitä mieltä, että keskustelu on täysin hukassa, kun se kohdistuu vain aselain muuttamiseen ja poliisiviranomaisten arvosteluun. Todelliset ongelmat ovat aivan muualla.
                                            Viimeksi muokannut Antti Määttä; 26.9.2008, 17:43.

                                            Comment


                                            • #82
                                              kyllä asia on niin että ne jotka on pimahtanu ne saa sen aseen muualtakin ku lupien kautta ostamalla tässä vaan kärsii ne jotka niitä aseita oikeesti ostaa sen takia et harrastaa tai metsästää . mut mun mielipide on kyllä se et yksityisiltä pistooliluvat pois jos ei metsästä ja ne jotka harrastaa niin aseet olis ampupaikkojen omaisuutta ja siellä ne vain sais käyttöönsä .

                                              Comment


                                              • #83
                                                Olen samoilla linjoilla Juhan kanssa. Sillä varauksella että mielestäni ampuminen harrastuksenakin on kyseenalainen. Miksi kenenkään tulisi harjoitella tappamista?
                                                (aseet on tehny ihmisien ja eläimien tappamista varten, ammut maalitaulua tai pelttipurkkia, harjoittelet yhä tappamista)

                                                Ymmärrän hyvin metsästyksen ja virkamiehien tarpeen aseenkantoon, mutta miksi tavan tallaajalla pitää edes olla oikeus aseeseen? Onko siitä jotain todellista haittaa ettei sitä ole?

                                                Tämän kaltainen tragedia ottaa esille ison asian. Suomenvaltion ja sen kykenemättömuuden hoitaa asioita. Virkamiehien asioiden hoitaminen on lapsen kengissä. Esim. tänään tuli radiosta että presidentin kanslia on unohtanut laskuttaa EU:ta n 160 t eurolla. Summa menee nyt mtä ilmeisemmin veronmaksajien piikkiin.

                                                Valtiollisella tasolla pitää olla selkärangaa ja business taitoa, rahaa pitää osaa myös tehdä ei leikata budjetteja ja vähentää asioita sillä varjolla että sitä ei ole.

                                                Taitaa kaikki todelliset osaajat olla aivan muissa tehtävissä..

                                                Comment


                                                • #84
                                                  Itsellä oli lapsena kova kuri, ja kovalla kurilla en tarkoita mitään tukkapöllyä tai remmillä perseelle kun tehtiin tuhmia, nuo olivat sieltä lievemmästä päästä. Nyt 21 ja risat ja mistään en ole katkera, tyytyväinen lähinnä. Eikä vielä ainakaan ole tullut hölmöiltyä, eli riehuttu kylillä, rikottu paikkoja ja hakattu jokaista vastaan kävelee mummoa.

                                                  Mutta kaipa tämäkin on tapauskohtaista.

                                                  Comment


                                                    #85
                                                    Kieltoa kiellon perään, sillähän kaikki korjaantuu. Voitaisiinko vaihtoehtoisesti vaikka sallia käsiaseet niille jotka niin tarvitsee ja vastuullisesti käsittelee sekä tarvittava hoito mielenvikaisille.

                                                    Käsiaseet kieltämällä ei meinaan ratkaista yhtään mitään. Samalla logiikalla päästäisiin rattijuopoista ja rekan nokkaan päivänsä päättävistä kun kielletään autot. Lupaprosessissa sen sijaan olisi varmaankin kehittämistä. Vaan eipä sekään ratkaise ongelmaa, joukkotuhoa hautovat kyllä keinot keksii.

                                                    Ampumaurheilua, metsästystä tai asekeräilyä ymmärtämättömät ja siitä syystä aseiden kieltoa puoltavat voidaan hyvinkin rinnastaa ajokortittomiin yksityisautoilun vastustajiin. Montaa asiaa en minäkään ymmärrä tai pidän turhana mutta en silti niitä kieltämässä ole.

                                                    Comment


                                                    • #86
                                                      Siinä on suuri ero tehdäänkö tuota kuritusta rakkaudella vai vihalla. Lapsi aistii sen.

                                                      Comment


                                                      • #87
                                                        Alkuperäinen kirjoittaja makini Näytä viesti
                                                        Kieltoa kiellon perään, sillähän kaikki korjaantuu. Voitaisiinko vaihtoehtoisesti vaikka sallia käsiaseet niille jotka niin tarvitsee ja vastuullisesti käsittelee sekä tarvittava hoito mielenvikaisille.

                                                        Käsiaseet kieltämällä ei meinaan ratkaista yhtään mitään. Samalla logiikalla päästäisiin rattijuopoista ja rekan nokkaan päivänsä päättävistä kun kielletään autot. Lupaprosessissa sen sijaan olisi varmaankin kehittämistä. Vaan eipä sekään ratkaise ongelmaa, joukkotuhoa hautovat kyllä keinot keksii.

                                                        Ampumaurheilua, metsästystä tai asekeräilyä ymmärtämättömät ja siitä syystä aseiden kieltoa puoltavat voidaan hyvinkin rinnastaa ajokortittomiin yksityisautoilun vastustajiin. Montaa asiaa en minäkään ymmärrä tai pidän turhana mutta en silti niitä kieltämässä ole.
                                                        Ehkä vissi ero on kuitenkin siinä, että autoa ei ole alunperinkään kehitetty tappovälineeksi, mutta aseet on....

                                                        Kuten tuli jo esille, lakien kiristäminen ei yksin riitä, suuria ongelmia on muitakin, mutta kiristettävä on, ja jankataanpa sitä nyt sitten miten päin vain, niin niitä kiristetään nyt joka tapauksessa.

                                                        Comment


                                                        • #88
                                                          Alkuperäinen kirjoittaja 4vant
                                                          Mielestäni taas on. Huono itsetunto lienee suurin syy nuoren syrjäytymiseen. Itsetunto rakennetaan kotona kasvatuksen kautta - ei kavereiden kesken kioskin rappusilla. Pointtini fyysistä kuritusta vastaan on, että lapset saavat siitä mallin toimia voimakkaamman oikeudella ohittaen mahdolliset muut yhteiskunnan normit.
                                                          4vant: olet asian ytimessä. Rikkinäinen, turvaton lapsuus ennakoi myöhempiä ongelmia. Vieraantuminen ja yleinen juurettomuus saavat ongelmat eskaloitumaan.

                                                          Joku viisas joskus sanoi, että lapsella on oikeus olla pieni, tiedoton ja turvassa.

                                                          Moni alamäki on katkaistavissa.

                                                          Comment


                                                          • #89
                                                            Alkuperäinen kirjoittaja Antti Määttä Näytä viesti
                                                            Kivittämisen uhalla olen sitä mieltä, että keskustelu on täysin hukassa, kun se kohdistuu vain aselain muuttamiseen ja poliisiviranomaisten arvosteluun. Todelliset ongelmat ovat aivan muualla.
                                                            Se kuuluu aikaan. Nythän ongelma taitaa olla se, että mitään aselain muutoksia ei viime kerran jälkeen tehty.
                                                            Eihän ne tietenkään tätä tapahtumaa olisi estäneet, mutta nyt on helpompi osoitella (tarpeettomasti) sormella tiettyjä päättäjiä, että miksi ette tehneet mitään.
                                                            Kohta on jokaisessa pyssyssä varoitustarra, että ei saa osoitella toisia ihmisiä ja rauha palaa taas maahan.

                                                            Jos oikeasti haluttaisiin tehdä asioille jotain, niin pitäisi tuijotella ihan muualle, mutta mitäs suotta, kun se maksaa "liikaa" yhteiskunnalle.
                                                            Nyt maksellaan vuosien säästökuurien tuloksia.
                                                            Lisäksi se muutos pitäisi lähteä jo ihan ajattelutavasta. Jossain oli, että onnellisuus on lisääntynyt, ihmisten varallisuus on kasvanut. -Pelottavaa ajankuvaa.

                                                            Itse lähtisin esim. miettimään, miksi liian ahtaasti pakatut kanat nokkivat toisensa hengiltä. Luonnosta yleensä ne oikeat vastaukset löytyy. Tuohon kun keksii vastauksen, niin saa samalla aika moneen muuhunkin kysymykseen vastauksen.

                                                            Comment


                                                              #90
                                                              Alkuperäinen kirjoittaja hiltunenj Näytä viesti
                                                              Ehkä vissi ero on kuitenkin siinä, että autoa ei ole alunperinkään kehitetty tappovälineeksi, mutta aseet on....

                                                              Kuten tuli jo esille, lakien kiristäminen ei yksin riitä, suuria ongelmia on muitakin, mutta kiristettävä on, ja jankataanpa sitä nyt sitten miten päin vain, niin niitä kiristetään nyt joka tapauksessa.
                                                              Ase tai auto, väärissä käsissä tappoväline, oli käyttötarkoitus mikä tahansa. Kun joku tössii niin kielletään kaikilta?

                                                              Kiristää täytyy, siitä olen samaa mieltä. Jotain vikaahan systeemissä on kun pöyrööt saa lupia, mutta että täyskielto. Muistelisin että vuosia sitten ei edes saanut pistoolia ensimmäiseksi aseeksi. Nykyinen ohjeistus lähtee siitä että mikä ase sovultuu mihinkin käyttötarkoitukseen eikä suinkaan siitä millaiselle henkilölle hankintalupa ylipäätään tulisi jättää antamatta.

                                                              Olisiko ratkaisuna joku ajokortin hankkimisen kaltainen prosessi. Käytävä kurssi ja suoritettava tutkinto jolla osoitetaan että tunnetaan lainsäädäntöä ja osataan turvallinen käsittely. Tähän vielä lääkärinlausunto päälle. Nyt ilmeisesti riittää että osoittaa paikan missä aikoo harrastaa, paitsi jos hakee metsästysperusteella niin se onkin jo hieman vaativampaa.

                                                              Alkuperäinen kirjoittaja audiq Näytä viesti
                                                              Jos oikeasti haluttaisiin tehdä asioille jotain, niin pitäisi tuijotella ihan muualle, mutta mitäs suotta, kun se maksaa "liikaa" yhteiskunnalle.
                                                              Juuri näin. Kieltäminen on halpaa, se ei maksa oikeastaan mitään. Mitään muuta ratkaisua valtiovalta ei ole sitten esittänytkään, valitettavasti.

                                                              Onneksi uutistenkin perusteella ihmiset alkaa ymmärtää että ongelma on jossain muualla kuin aselaissa.
                                                              Viimeksi muokannut A6tonen; 26.9.2008, 22:03. Perustelu: yhdistetty

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X