Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Imeytyskentän saneeraus, biopuhdistimet, BIO-PP5

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Imeytyskentän saneeraus, biopuhdistimet, BIO-PP5

    Pitäisi tällä meidän vesikommuunialueella uusia jätevesien imeytyskenttä, joka on ns tukossa.
    Vaihtoehtoja tutkittua löytyy yllättäen +-200 euron tarkkuudella noin 6000 euron hintaisia panospuhdistamoita. Ja jos laskentaperusteena käyttää isompaa henkilömäärää niin hintaa kertyy helposti jo 9000-11 000 eur.

    Näytti kuitenkin siltä, että panospuhdistamotkin toimivat suurin piirtein periaatteella "vettä pumpulla liikkeelle ja happea pintaan" tai "puhalletaan kuplia sekaan"-tyyppisiltä. Jotenkin hinta- ja toiminta ei oikein vastaa toisiaan.

    Löytyi sitten Teoplastin BIO-PP5 puhdistamo, jonka hinta on noin 2200 eur. Eli siinä tuo biologinen prosessi tapahtuu muovihäkkäröiden pinnalla ja ainoa liikkuva osa on yksi uppopumppu. Ei voi paljon mennä rikki.

    Olisiko voorumilaisilla kokemuksia tuosta BIO-PP5:sta tai muista "ei-järjettömän-kalliista" ratkaisuista. Vesimäärä aika tarkkaan 1 m3/vrk.

    #2
    Teoplastin BIO-PP5 poistaa pirun huonosti fosforia sellaisenaan, jos siihen ymppää mukaan fosforinpoiston mukaan nousee hintakin. Omassa käytössä on tuommoinen PP5 ollut reilu 6 vuotta ja näillä kokemuksilla ei uutta PP5:sta enää tule, ongelmana juuri tuo fosforinpoisto. Perässä on soraharjuun upotettu n. 25m2 imeytyskenttä. Vuonna 2001 hinta oli muistaakseni 18,000 mk, mutta se ei sisältänyt oikeastaan mitään.

    Kannattaa tarkistaa mitää toimitus sisältää, onko polyalumiinikloridipumppu mukana (fosforinpoisto). Jos fosforinpoisto on ja se toimii, niin vehje täyttää vaatimukset. Vähän alhainen hinta ihmetyttää.

    Normaalia huoltoahan tuo aparaatti ei hirveästi vaadi, pari kertaa vuodessa lieteautolla tyhjennys, kerran kuussa silmä- ja nenämääräinen tarkistus että näyttää ja tuoksuu hyvältä. Laite on yksinkertaisuudessaan erinomainen kuin junanvessa, mutta sen suuri heikkous on kuitenkin juuri tuossa fosforissa.

    Tuolla on jotain tietoa PP5:sta https://oa.doria.fi/handle/10024/35281

    Itse laittaisin Wehoputsin panospuhdistamon, vaikka maksaa enempi - jää lieteauton käyttö pois, laitetta voidaan seurata ja konffata etänä, sekä virittää ja säätää ohjelmallisesti melko paljon.

    Jos tulee enempiä kysymyksiä, niin ensi viikolla on lomat pidetty, soittele maanantaista alkaen - 040 860 7049, saat enempi tietoa tuosta PP5:sta ja muista ratkaisuista.

    Comment


      #3
      Tuo fosforin poiston pakollisuus on ihan siinä rajoilla meidän tapauksessa.

      Lieteautostahan ei pääse eroon käsittääkseni millään puhdistamoratkaisulla. Panospuhdistamotkin ensin erottelee sako-osan ja sitten lopulle tehdään puhdistustemppuja.

      Fosforinpoisto on aika simppeli juttu loppupelissä kaikissa vehkeissä. Pienellä annostelupumpulla syötetään tuota saostuskemikaalia ja siinäpä sen taika sitten onkin. Fosforisakka pitää imaista samalla kun muutenkin sakokaivot tyhjennetään. Hienommissa systemeissä fosforisakan poistoon näyttää olevan omat uppopumput.

      Meidän pitää vanhaan systeemiin käytännön syistä tehdä oma kaivo tuolle PP5:lle (tai jollekin muulle), päästään vähimmillä kaivuutöillä ja pari 800 betonirengasta maksaa about 300-400 eur.

      Huonolla tuurilla voisin tulla vilkaisemaan sitä Siun systeemiäsi joskus.

      Comment


        #4
        Pienessä Wehoputsissa ei tarvitse lieteautoja, jankki kertyy semmoiseen verkkosukkaan joka pitää vaihtaa sopivin väliajoin ( normaali aikuinen saa säkin lietepussin vaihdettua ), ja sitten putsi vaatii fosforinsitomiskemikaalia. Sähköä, lietepusseja ja kemikaalia menee.

        Tuossa on WP5:sen esite http://www.wehoputs.com/Link.aspx?id=1029427

        Comment

        Working...
        X