Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Audi 200 rekisteröiminen pakusta henkilöautoksi

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Audi 200 rekisteröiminen pakusta henkilöautoksi

    Tuli tossa taannoin ostettua 200 turbo quattro avant joka on pakuksi rekisteröity aikanaan, niin kiinnostaisi tietää mitenkä tuo verotus homma nykyään noissa lasketaan jos sen muuttaa takasin henkilöautoksi? Verottajalta koitin soittamalla kysellä, mutta vastaus oli, että pitäis katsastuskonttorilta kysellä, mutta konttorilla sanottiin, että verottajalta. Olis kiva tietää jos jollain sattuis näillä nyky vero hommeleilla olemaan kokemusta asiasta tai muuten vaan tietoa aiheesta, koska nettiä selaamalla en saanut myöskään kovin selvää vastausta.

  • #2
    Autoa ei ole saanut mittojensa puolesta verovapaana tai alennetulla autoverolla, joten autoveroa siitä ei tule maksettavaksi. Ajoneuvoveron osuus kasvaa luonnollisesti, mutta siihen pitäisi löytyä traficomin sivuilta laskuri, millä pääsee arvioimaan vuosittaisen maksettavan veron suuruutta.

    Comment


      #3
      Aikoinaan tuollaisen omistaneena mietin kanssa tuota ja silloin yleinen käsitys oli, että pitäisi maksaa aikoinaan vältetty vero, koska auto on jo ns verotettu suomeen. Eli kannattaa pitää pöydästä kii, kun kyselet veron määrää

      Comment


        #4
        Muistelen että Mobilisti -lehdessä olisi muutama vuosi sitten ollut juttua jonkun jenkkifarmariveronkiertopakun rekisteröinnistä henkilöautoksi.

        Ja pienellä googlailulla löytyi että vuoden 2015 lehdissä on ollut asiasta juttua: https://www.mobilisti.fi/etusivu-uusiksi/

        Comment


        • #5
          Noniin kiitokset teille! Näillä tiedoilla sitä pääsee jo pidemmälle, mitä verottajan ja katsurin puheilla.

          Comment


            #6
            Pakettiauton ja henkilöauton autoveron erotus täytyy maksaa. Mutta nykyään tuohon on muistaakseni tullut sen verran tolkkua, ettei tarvitse enää maksaa täysimääräisenä, vaan ikävähennyksen jälkeen on hyvinkin kohtuullinen. Nykyinen autoverolaki menee jotenkin, niin että veron osuus vastaava mitä jo rekisterissä olevassa on jäljellä. Jokunen vuosikymmen sitten ois vanhastakin tullut uuden verot takautuvasti maksuun, jolloin ei mitään järkeä.

            Comment

            Working...
            X