Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Audi A6 C8 ostamassa.

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Samoin sammuttelee ja käynnistelee Audikin hybrid ajotilassa mutta mitään öljyanalyysia tai vastaavaa ei varmasti ole kukaan tehnyt. Vaihtaa öljyjä taajempaan jos tuo pelottaa?

    Comment


      Alkuperäinen kirjoittaja Ilkka L Näytä viesti
      Toi pelkällä sähköllä ajaminen onnistuu tosiaan em. ohjeen mukaisesti mutta kaasun kanssa on tosiaan syytä olla varovainen. Melko ärsyttävää, kun bensakone lähtee tulille, jos vahingossa polkaisee liikaa kiihdytyskaistalla tai muussa tilanteessa. Olisi hienoa, kun olisi mode, jolla mennään pelkällä sähköllä niin kauan, kuin akussa riittää virtaa.
      Tällainen tavallaan löytyy, en muista asetuksen nimeä, joku ajoavustin tms.. mutta sellainen moodi itsellä kokoajan päällä, että sähköllä ajaessa kaasupolkimessa on n.1/3-1/2 kohdalla pykälä joka muistuttaa kickdownia. Jos ei pykälän yli polkaise, niin bensakone ei käynnisty. Pykälän paikka myös voi muuttua "dynaamisesti" riippuen lataustilasta ja akun lämpötilasta ilmeisesti. Pakkasilla jos lähti kylmiltään ajamaan, niin pykälä tuli vastaan huomattavasti nopeammin ja samoin kun rangea jäljellä n.2km alkaa "käytettävissä" oleva teho laskea.

      Comment


      • Jatkan vielä kyselemistä, kun ei oikein asia avaudu. Minkälainen jousitus on farkku mallissa, rautajouset vai ilma, edessä tai takana. Vai onko ilma-alusta lisävaruste. Jos ajatellaan ihan perusfarkkua, onko takana ilma vai rautajouset.

        Comment


          Hybridi käsittääkseni aina rautajousilla ilman iskareiden säätömahdollisuutta. Ilmajouset jos ruksattu niin löytyy aina joka nurkasta farkku tai sedan.

          Comment


            Jos kaikki automaatilla ja A/C kytkimestä päällä niin toimii myös ilmastointi automaattisesti. Kolme eri asentoa? Onko siellä valittavissa jotku eco, normal jne. perussäädöt?
            Autosta löytyy siis kaksi A/C-painiketta. Vasemmanpuoleinen on pelkkä A/C ja sitä painamalla syttyy ensin vihreä valo, seuraavalla punainen ja kolmannella painalluksella valo sammuu kokonaan. Tämän logiikka ei ole menyt ihan jakoon. Eli jos merkkivalo (vihreä/punainen) A/C-painikkeessa ei pala niin ilmastointi näyttää olevan pois päältä. Vihreän ja punaisen A/C-moden ero ei ole selvinnyt.

            Tämän lisäksi on näytöllä se oikeanpuoleinen A/C Max kytkin, jonka toimintaa en ole edes ehtinyt ihmettelemään mutta kait se kytkee ilmastoinnin jotenkin täysteholle tms?

            Joka tapauksessa logiikka on outo. Miksi kaksi eri A/C-painiketta joissa eri modeja. Mielestäni riittäisi sama mitä oli edellisessä C7 eli yksi nappi ilmastoinnille, josta kompura kytkeytyy päälle/pois päältä.

            Comment


              A/C Max tekee (suunnilleen) saman kuin kääntäisi lämpötilan minimiin ja puhalluksen täysille. Ideana että voi lähtiessä viilentää kuuman auton nopeasti.

              Comment


                Enpä ole omassa autossani tuollaista edes huomannut! Laittanut automaatille säädöt ja siinä olleet kokoajan kesät talvet.

                Mutta veikkaan A/C vihreä valo = ilmastointi eco tilassa, A/C punainen valo = ilmastointi normal tilassa ja A/C valo pois = ilmastointi pois päältä. A/C Max on tuo mitä Pekka jo laittoi.

                E. Testattu kun napissa vihreä valo niin myös symboli muuttuu A/C Eco
                Viimeksi muokannut välkky; 5.5.2024, 21:19.

                Comment


                  Juu, näin tuo ilmastointi näkyy toimivan. Viikonloppuna oli jopa kelejä, jolloin sitä pystyi testaamaan :) Mutta olen kyllä edelleen sitä mieltä, että kylmästöinnion toimintalogiikka on outo, kun neljä eri ilmastointimodea pitää jakaa kahden eri painikkeen alle. Itse tykkäisin, jos A/CMax painikkeen alta löytyisi joku toinen usein käytetty toiminto ja kaikki ilmastointimodet löytyisivät A/C painikkeen alta.

                  Comment


                  • Kysymys 55 TFSI e latauksesta varmistukseksi;
                    - tukeeko 2 x 16A?

                    Comment


                      Tukee kahden vaiheen latausta. Joko Type 2 tai siihen sukopömpeliin kytkettävällä kolmivaihepistokkeella.

                      Comment


                        Autosta (A6 55 TFSI e Avant 2022) puuttuu harmillisesti lisävaruste, jota kaipaan. Eli se kuolleen kulman varoitin (blind spot detector), joka peileissä vilkuttelee, kun siellä joku on. Minkähänlainen homma tuollainen olisi jälkiasentaa. Tutkat autossa kuitenkin on eli perusvalmius pitäisi jo olla. Uudet sivupeilit niillä varoitusvaloilla varmaan tarvitsi ja ehkä jotain muuta säätämistä? Kellään kokemuksia tällaisesta muutoksesta. Lisensillä ostettava lisäoptio tämä kait ei ole?

                        Ja toinen kysymys akusta. Minkälaisia rangenäyttöjä saatte auton näyttöön näillä ilmoilla, kun akku täysin latingissa. Eilen näytti jopa 75km mikä on hämmentävän paljon. Tuosta toki lähtee 10km hyvin nopeaan tahtiin liikkeelle lähtiessä mutta kuitenkin. Parhaimmillaan olen päässyt korkeisiin 17kWh/100km/h kulutuksiin kehätieajossa tikkarinopeuksilla. Esim. Espoo - Vuosaari Kehä III pitkin, vajaa 70km menee yhdellä latauksella. Mitä muilla?

                        Comment


                          Kufatecin infoissa on jotain kaapelisarjoja ja peilien vilkut. Sen lisäksi koodausdongeli. Sitten on jotain esitarvittavia varusteita, mitkä on myös lueteltu:
                          https://kufatec.com/en/complete-kit-...-a6-4a/43010-5

                          Comment


                            Pikkuakullinen 55 TFSI e on näyttänyt parhaimmillaan 58 km rangea joskus kesäkelillä. Tuo näyttö yrittää jollakin logiikalla ennustaa edellisten ajojen perusteella tulevaa rangea mutta olen huomannut että käytännössä siihen ei ole luottamista.

                            Oikeasti olen päässyt 25-55 km sähköllä riippuen kelistä jne jne.

                            Comment



                              Kufatecin infoissa on jotain kaapelisarjoja ja peilien vilkut. Sen lisäksi koodausdongeli. Sitten on jotain esitarvittavia varusteita, mitkä on myös lueteltu:
                              https://kufatec.com/en/complete-kit-...-a6-4a/43010-5
                              Kiitos linkistä. Pitää miettiä tuon hankintaa. Aika arvokas setti kaikkinen töineen ja maalauksineen.

                              Comment


                                Näköjään myös C8 jatkaa vuosikymmenten katkeamatonta Team Doorhandle perinnettä.

                                Takaoven ulkokahvasta kuului avatessa pieni krapsahdus ja kahvan päädystä lähti joku pieni muoviosa irti. On ne tasalaatuisia, kasarilta lähtien jotain solkkausta vag-konsernin ovenkahvoissa ja lukoissa.

                                Comment


                                • Mitä tällä multimedialiittymän WLAN-yhteydellä voi tehdä?

                                  Comment


                                    Mistähän saisi varmuudella selville minkä kokoinen akku autossa on? Siis se ajoakku. PR-koodeista en löytänyt tästä merkintää, Trafin rekisteritiedot ei sitä kerro eikä manuaalistakaan ole löytynyt mainintaa siitä.

                                    Comment


                                    • Alkuperäinen kirjoittaja jtlaine2 Näytä viesti
                                      TosiHemmo oletko miten päivittänyt kartan Audiin?
                                      Sori, meni tämä kysymys ohi, mutta aktiivisimmat vastasivatkin jo :-) Itsellä myös tuo Audin Connect-palvelu, niin karttapäivitykset tulevat itsestään OTA:na.

                                      Comment


                                      • Eipä ole tullut vastaan, mistä ajoakun koon saisi selville, mutta jos ei muuta, niin sähkörangesta (kun akku on täynnä) näkee ainakin; pienemmällä alle 60km ja isommalla yli. Itsellä pieniakkuinen A7 ja parhaimmillaan tainnut näyttää 59km kun edellinen ajo ollut kieli keskellä suuta ajettu työmatka n. 16kWh/100km keskikulutuksella.

                                        Comment


                                          Luulis että ajoakun koon näkee VCDS:llä tai OBD11:lla. Täytyy selata jommalla kummalla kun ja jos muistaa.

                                          E. Voipi olla ettei näekkään. Selasin OBD11 valikoita äsken jonkin aikaa eikä osunut silmään akun kokoa.
                                          Viimeksi muokannut välkky; 11.6.2024, 17:59.

                                          Comment


                                            Eipä ole tullut vastaan, mistä ajoakun koon saisi selville, mutta jos ei muuta, niin sähkörangesta (kun akku on täynnä) näkee ainakin; pienemmällä alle 60km ja isommalla yli. Itsellä pieniakkuinen A7 ja parhaimmillaan tainnut näyttää 59km kun edellinen ajo ollut kieli keskellä suuta ajettu työmatka n. 16kWh/100km keskikulutuksella.
                                            Minulla on parhaimmillaan näyttänyt 75km rangea, kun olen täydellä akulla lähtenyt liikkeelle, tyypillisesti se on 65-70km kesäkeleillä. Tästä olen päätellyt, että akku ehkä voisi olla se isompi. Todellista ajoa olen päässyt pikkuisen yli 70km, kun keskikulutus on huidellut näytön mukaan korkeissa 17kw/h/100km lukemissa. Isommalla 19kwh akulla pitäisi periaatteessa päästä 100km tuolla kulutuksella. Käsittääkseni akku pitäisi olla se isompi 2022 autoissa mikä minullekin on myyty mutta auton valmistusajankohta on kuitekin ollut 7/2021 ja olen ollut luulossa, että Audien mallivuosi vaihtuisi joka vuoden elokuussa. No se akku nyt on se mikä on mutta olisi kuitenkin kiva tietää mikä sen kapasiteetti on.

                                            Comment


                                              Mitä auton runkonumero sanoo auton mallivuodeksi? Se kai se enemmän merkkaa, kuin valmistusajankohta.

                                              Comment


                                                VIN sanoo auton olevan 2022 mallia.

                                                Comment


                                                  https://www.audi-mediacenter.com/en/...6-and-a7-13756

                                                  02/2021 kerrotaan "The plug-in hybrids Audi Q5 TFSI e and Audi Q5 Sportback TFSI e as well as the A6 Sedan, A6 Avant, and A7 Sportback now have a 17.9 kWh lithium-ion storage battery in the rear instead of their previous gross capacity of 14.1 kWh. "

                                                  Myös jos tehoksi mainitaan jossain dokumentissa 195kW se tarkoittanee suurempaa akkua.

                                                  Comment


                                                    Alkuperäinen kirjoittaja Ilkka L Näytä viesti
                                                    Todellista ajoa olen päässyt pikkuisen yli 70km, kun keskikulutus on huidellut näytön mukaan korkeissa 17kw/h/100km lukemissa. Isommalla 19kwh akulla pitäisi periaatteessa päästä 100km tuolla kulutuksella.
                                                    Eipä sitä voi noin laskea koska isomman akun nettokapasiteetti on 14.4 kWh eli ihanneoloissa voisit päästä 80 km nurkille.

                                                    Ja noiden laittamiesi lukujen perusteella autossasi on varmasti isompi 17.9 kWh (brutto) ajoakku.

                                                    Comment


                                                    • Joo, kyllä noilla sähkörange lukemalla on isompi akku ja tuli itsellekin mieleen moottorin teholukema 195kw, josta tietää auton olevan isommalla akulla. Samoin jos vuosimalli on 2022, koska isompi akku tullut joskus 06/2021

                                                      Comment


                                                        Hyvät perustelut. On se kait uskottava auton olevan isommalla akulla. Moottoriteho on Trafin tietojen mukaan 195kW ja manuaalin valmisteleiman/PR-koodien mukaisesti 270kW. Mutta edelleen kiinnostaisi tietää, jos joku keksii keinon millä auton tiedoista voi varmistaa akun koon. Tästä olisi hyötyä heilekin, jotka ovat ostamassa 2021/2022 vaihteeseen osuvaa autoa ja sen akun koko ei varmuudella ole tiedossa.

                                                        Comment


                                                        • Eikö se akun koko vaihdu mallivuoden myötä? eli sarjanumeron mallivuotta ilmaisevasta merkistä voisi päätellä? Ajattelenko liian helposti asiaa?

                                                          Comment


                                                            Ainakin Etkan mukaan 17.5.2021 on taitekohta tuossa ajoakussa.

                                                            Comment


                                                            • Moikka! Tuli ostettua tuossa maanantaina 50TFSI versio 2021 mallia. Automyyjä sanoi, että tässä autossa moottorin lämmityksen talvella hoitaa ILP.

                                                              Nyt kun oli enemmän aikaa perehtyä autoon, niin tutkiskelin nappuloita ja toimintoja.

                                                              Millainen nappula siinä pitäisi olla, mistä tuo ILP. hoitaa seisontalämmityksen eli moottorin esilämmityksen ja lämmittää auton sisältä?

                                                              Itse en ole löytänyt, kuin seisontailmastoinnin kohdan.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X