Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Millä taustapeili kiinni?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Millä taustapeili kiinni?

    Oli sitten satkusta tipahtanut taustapeili irti sillä aikaa kun olin töissä, auto oli paikallaan neljä päivää, oliskohan aurinko lämmittänyt liimaa?
    Oli miten oli, mutta peili oli hanttarin jalkatilassa ja kysymys kuuluu: miten/ milä takaisin kiinni?
    Tuulilasissa peilin kiinnittyskohdassa on jotain tiheää ja karheaa muoviverkkoa tms. ja peilin varressa kiintyskohta on rautaa, lisäksi satkun peili on kohtuu painava ja iso.
    Pikaliimalla taitaa olla turha yrittää, mutta miten olisi kontaktiliima, se on kuitenkin aika sitkeää ja pitävää tavaraa, vai onko tarkoitukseen jotain omaa liimaa, vai menenkö suoraan tuulilasiliikkeeseen koska siellä varmaan osaavat homman?
    Olisi kiva kun saisi sen pysymään kerralla, meinaan siinä voi ajon aikana hiukan säikähtää kun peili putoaa jossain röykyssä syliin ;-)

    #2
    Ei pysy kontakti- eikä pikaliimalla. Loctite valmistaa peilinkiinnitysliimapakettia. Joskin taisi sellaisella jo ennestäänkin olla kiinni kun siinä se verkko oli. Vanhat liimat partaterällä täysin pois lasista ja peilin metalliosasta. Rasvanpoisto tinnerillä tai asetonilla ja sitten ohjeiden mukaan.
    Tietysti helpompi vaihtoehto on mennä lasiliikkeeseen ostopalvelujen pariin.

    Comment


    • #3
      Selvä, kiitoksia tiedosta ettei mene aikaa turhiin kokeiluihin.

      Comment


        #4
        Mulla on pysynyt pari vuotta Aralditilla. Se kirkas nopeammin kuivuva versio.
        Alkuperäinen (?) musta tarra on paikallaan tuulilasissa. Liimasin siihen päälle.
        Tarttee ihme systeemit pitämään sen peilin liimauksen ajan paikallaan.

        Comment


          #5
          Kenties ihan tuulilasiliima toimis??

          Comment


          • #6
            Tänään tuli liimattua peili kiinni, aineena oli "taustapeililiimasarja", valmistaja taisi olla Loctite. Pakkauksessa oli mukana pieni tuubi liimaa ja nylonverkkoa.
            Hintaa oli Motonetissa n.6€

            Ohjeen mukaan peiliosa olisi pitänyt irroittaa varresta, mutta koitin ennen liimausta sitä:
            Varsi lähtee kohtuu helpolla vääntämällä, mutta en usko että peiliosan saisi painettua varteen kiinni jos varren on jo liimannut lasiin.
            On sen verran piukka se "pallonivel". Pallon sain takaisin peiliin kun laitoin peilin pöydälle ja painoin kaksinkäsin pallon koloonsa, luulin että jotain meni halki kun niin kovin napsahti.
            Suosittelen että liimaa suosiolla koko peilin suoraan lasiin, minulla se ainakin onnistui ja liima jaksoi kantaa peilin jo n.30 sekunnin päästä.

            Comment


              #7
              Onko uudemmissa Audeissa jonkinlainen "tappi" ensin lasissa kiinni ja taustapeili siihen kiinnitettynä? Miten peili irrotetaan ilman että lasiin liimattu osa irtoaa?

              Mielessä on peilin värin vaihto ja siihen liittyen peilin irrotus ja kiinnitys pitäisi selvittää. Kyseessä on A3 8P:n tavallinen peili ilman mitään tunnistimia tai himmennyksiä, sähköjä ei siis peiliin mene. Käsin kun peiliä kokeilee niin sen kiinnitysjalka tuntuisi hieman heiluvan käännettäessä. Tästä päättelin että itse peili ei ole lasiin liimattu vaan kenties lasissa on erillinen kiinnike johon peilin varsi kiinnittyy. Voimalla en uskalla kokeilla ennen kuin kiinnitystapa on selvillä. Sama peili on ainakin A4 B6/B7:ssa, todennäköisesti joissakin muissakin.

              Comment


              • #8
                Lasissa on pieni metallinpala liimattuna ja koko peili varsineen irtoaa vanhemmissa; löysäämällä pieni kuusiokoloruuvi ja liuttamalla peilin varsi ylöspäin ja uudemmissa; työnnetään peiliä lasia vasten ja käännetään "aukipäin" ja peili irtoaa varsineen. Tämä pieni metallinpala liimataan esim. kaksikomponenttiliimalla ja tuetaan teipillä kuivumisen ajaksi.

                Comment


                  #9
                  Kiitos Tero valaisusta. Kun uudemman peilin irrottaa em. tavalla kääntämällä, irtoaako lasiin liimattu metallipalakin vai jääkö se lasiin jolloin uuden peilin voi saman tien kääntää tilalle? Toisin sanoen tarviiko peilin irti kääntämiseen niin paljon voimaa että liimauskin lähtee irti?

                  Comment


                  • #10
                    Irti vaan

                    Kyllä se nasta lasissa kiinni kestää.

                    Vaatii yllättävän paljon voimaa pyöräyttämiseen, mutta irtoaa lähes poikkeuksetta hajoamatta.

                    Joitain kymmeniä, ellen jopa satoja irroittaneena, en yhtäkään nastaa ole lasista irti saanut.

                    Comment


                    • #11
                      Entä miten sen metallinpalan saa parhaiten irti lasista? Pitäisi saada koko peiliä siirrettyä sijansa ylöspäin. Pitkänä kuskina ollut muutama "läheltä piti"-tilanne, kun risteyksestä oikealta tuleva auto on jäänyt juuri peilin taakse piiloon.

                      Comment


                        #12
                        Jos uskallat lämmittää metallipalaa kuumailmapuhaltimella sopivasti ja varovasti leveällä ja ohuella taltalla kampeaa irti. Vaikka ois varovainen, lasi voi säröytyä. Itse sain metallipalan noin.

                        Comment

                        Working...
                        X