Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Flekti ja mittaristo jne..

Collapse
Tämä aihe on suljettu.
X
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Flekti ja mittaristo jne..

    Tämän jutun alku löytyy moottori ja voimansiirto osastolta.
    Lyhyesti sanottuna flekti ei käynnisty ja jäljet johtivat mittaristoon.
    No niin, puoli autoa purettuamme ja samalla tarkistettuamme kaikki anturit ja sulakkeet, löytyi 5v johto, joka käynnistää flektin. Kun johtoa rupesi seuraamaan, niin huomattiin että se menee mittariston takaosaan. Ei siinä auttanut kuin purkaa koko kojelauta ja irrottaa mittaristo, ratti ja kaikki. Mittariston taka-osassa on pieni piirilevy joka on kiinni isommassa piirilevyssä. Pienessä piirilevyssä on kaksi relettä, diodeja sekä pieni piiri.
    Tämä piirilevy on luultavasti jotenkin yhteydessä lämpömittariin ja flektin pitäisi käynnistyä kun lämmöt nousee tarpeeksi. Ei ole tarpeeksi tarkkaa sähkökaaviota josta saisi jotain valaistusta ja kaveri niitä on tulkannut tähänkin asti. Eli tämä on pelkkää arvailua.
    Releet toimii ja dioditkin näyttäisi olevan kunnossa, joten toivottavasti vika on tuossa pienessä piirissä. Tilasin uuden piirin ja siinä kuulemma menee muutama viikko, on kuulemma harvinaisempi.
    Sitten jos piiri sattuu olemaan Audilla jotenkin ohjelmoitu, niin peli on varmaan menetetty ja pitää laittaa katkaisin josta flektin saa manuaalisesti päälle esim. liikennevaloissa. Tai joku muu systeemi ohjaamaan flektiä. Onko kenelläkään järkeviä ideoita miten sen toteuttaisi??
    Sitten semmoinen kysymys, että onko joku ostanut piirilevyjä tms. osaa autoon, ja jos on, niin mistä?? Laakkonen vai...???
    Laakkosen ukot ihan hölmönä tämän ongelman kanssa. Tai sitten eivät kerro jos tietävät, olisi kuulemma pitänyt viedä auto sinne korjattavaksi ja maksaa miljoona, muuten ei heru tietoja eikä mitään, perkele.
    Kaveri on kyllä imuroimassa korjausopasta ja sähkökaaviota netistä, jospa niistä irtois jotain.
    Ilmeisesti kenelläkään muulla ei ole ollut vastaavaa ropleemaa.

  • #2
    Miksi ihmeessä sä tänne aloit tätä jatkaan?

    Comment


      #3
      No itsepä tekisin kyllä sellasen jutun että alavesiletkun väliin putki, johon hitsaajuottaa sopivan mutterin, johon taas saa normaalin syylärin lämpökytkimen ruuvattua.

      Ja hyvä kysymys tuossa ylempänä.

      Comment

      Working...
      X