Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Puhaltimen toiminta Webaston kanssa

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Puhaltimen toiminta Webaston kanssa

    Vilakkaa loppiaista!
    Okohan jollain kanssaveljellä samansuuntaista kokemusta tuollaisen vanhan vm.2000 Audin a6 Climatronicin ja Webaston kanssa...
    Elikkäs, webasto kyllä sytyttää puhaltimen päälle kabiinissa kun vesi on lämmennyt, oisko ollut 30 asteeseen. Ikävin puoli siinä on se, etten voi millään tavoin vaikuttaa puhallustehoon vaan puhallin puksuttaa melkein täysiä. Voin kyllä näpelöidä puhallustehoa palkeittan alaspäin mutta sillä ei ole mitään vaikutusta. Voin myös sammuttaa klimatronicin kokonaan ja silti kova pöhinä jatkuu. Näin käyttäytyy myös kaverin samanikäinen A4.

    Silläkään ei ole vaikutusta kun laitan edellispäivänä puhalluksen ikkunalle, säädän palkit alas ja odotan 10s. Ne arvot toki pysyvät muistissa mutta edelleen puhallin vetää täysiä.

    Milläköhän kikalla puhallin tottelisi kabiini käskyjä eikä vain webaston ohjaamana hönkisi täysiä?

    Webaston asentaneen liikkeen mukaan se kytkettiin siihen mihin se on tarkoitettu klimatronicciin kytkettävän.

    Tattista!

    #2
    Tiedätkö mihin webastolta lähtevä puhaltimen virta on kytketty? Se täytyy oikeasti vetää sulakerasialle. Jos kytkee siihen mihin se on kaiken helpointa eli suoraan puhallinmoottorin johtoihin jotka näkyvät heti hanskalokeron takana, puhallin puhaltaa webastokäytössä aina täysillä.

    Comment


    • #3
      Mä soittelin sinne Autoextraan mutta siitäkin jo vähän aikaa eikä puhuttu siitä mihin se oikeasti on kytketty.
      Eli jos sen kytkee sulakerasiaan niin silloin se tottelee kabiinista nappuloita?

      Comment


        #4
        Sitä en muista, totteleeko paneeli lisälämmitysasennossa nappeja mutta ainakin puhallusnopeus on järkevämpi eli pari palkkia eikä koko ajan täysillä.

        Comment


        • #5
          Täytyypä lähteä huomenna sinne pajalle käymään ihan naamatusten.

          Jollain muullakin ilmeisesti samoja ongelmia ollut C5 kanssa :)
          http://www.audiclub.fi/audifinns/sho...&postcount=161

          Comment


            #6
            Jep, kolme palkkia taitaa olla oletus ja tottelee myös säätöjä jos oikein kytketty.

            Comment


              #7
              Webastohan kytketään sekä puhaltimen virtajohtoihin että ilmastoinnin paneelille. Jälkimmäisen oikein kytkeminen tehdään D1 nastaan jolloin paneeli tietää olevansa lisälämmitinasennossa. Sitten se paksumpi virta joka kulkee Webaston vaihtokärkireleen kautta, se pitää kytkeä niin että vedetään sulakerasian takaa puhaltimen johto poikki ja liitetään siihen väliin. Sattuneesta syystä tiedän että jos oikaisee ja kytkee suoraan puhaltimen moottorin johtoihin (jotka ovat houkuttelevan kivasti ja helposti näkyvillä) niin puhaltaa aina täydellä teholla siitä riippumatta mitä paneeli pyytää.

              Comment


              • #8
                Okei kuulostaa hyvältä. Eli puhaltimen johto tulisi kytkeä ilmastoinnin ja sulaketaulun väliin? Ihan suoraan sulaketaulun taakse? Sulaketauluhan on siinä läpän takana kojetaulun päässä kuskin puolella.

                Comment


                • #9
                  Kävin uteliaisuuttani irrottamassa hansikaslokeron ja sieltähän paljastui seuraavanlainen kytkentä: Puhaltimen virtajohto (musta-sini) oli katkaistu ja siihen katkaistuihin päihin oli liitetty Webasto punainen ja sen kanssa samassa sukassa kulkeva musta johto.

                  https://www.dropbox.com/sc/srg4tfjme...CLHFDHMmf5DA1a

                  Eli niinkuin Hopsis yllä sanoi, tuo kuvan sekasotku pitää korjata ennalleen ja liittää sulakerasian taakse.
                  Mikä tuo D1 nasta on miten tsekkaan että edes se on oikein kytketty? Paneeli kyllä tosiaan lähtee päälle kun vedet on 30c.
                  Viimeksi muokannut JuhoS; 6.1.2015, 14:39.

                  Comment


                    #10
                    Kahteen vastaavaan oon lämmittimen laittanut ja molemmista oon katkassut heti sulakerasian takaa johdon (muistaakseni juurikin musta-sini) ja liittänyt siihen ne Webaston paksut johdot. Releen vetokäämiin (ohjeen mukaan) oon rinnalle laittanut pienen johdon jonka oon sitten vetänyt ilmastoinnin D1 pinniin.

                    Comment


                    • #11
                      Pääsitkö helposti käsiksi tuohon sini-mustaan sulaketaulun takaa ja veditkö johdot kojetaulun takana jossain tuonne repsikan puolelle? Mulla on muu johdotus juuri tuolla repsikan puolella.

                      Comment


                        #12
                        Eilen viimeksi asentelin C5:een webastoa, siitä tuo niin tuoreessa muistissa olikin. Sulaketaulun taakse pääsee aika helposti. Sulakerasia lähtee kahdella 8mm pultilla auki. Sitä ennen pitää se karttakotelo irrottaa ratin alta. Sen jälkeen sulakkeen nro 25. takaa kaivaa sini/musta johto ja siihen väliin se kytketään. Jos laittaa virheellisesti kuten edellä kuvassa niin kytkentä ohittaa kokonaan puhaltimen etuvastuksen ja puhallin puhkuu aina täysillä.

                        Paneelin kytkentä kuulostaisi oikealta jos se kerran toimii normaalisti. Voihan sen tarkistaa jos kiinnostaa. Ilmastoinnin ohjainpaneeli irti ja katsoa onko D liittimen 1. pinnissä karva vai ei. Liittimet on kirjaimilla ja pinnit numeroilla merkitty. Väittäisin kuitenkin että kytkentä on kunnossa jos ainoa ongelma on tuo puhallusnopeus.

                        Comment


                        • #13
                          Hieno homma, kiitos. Hyvä että tääkin selvisi ja saan puhaltimen hönkimään vähän inhimillisempään tahtiin. Palaan viikonloppuna asiaan kun saan hommat tehtyä

                          Comment


                          • #14
                            Noniin sain kytkettyä weban puhaltimen johdot tuohon nro.25 sulakkeen taakse. Ilmastoinnin virta oli oikeaoppisesti D1 pinnissä. Nyt puhallin siis tottelee climatronicin puhallusarvoja kun weba on päälle. Tässä vielä kuvan kanssa seuraavalle joka kyseiseen koppaan asentelee lämppäriä

                            https://www.dropbox.com/sc/zpw0zw0q6...RQyY49-a2YPGua

                            Comment

                            Working...
                            X