Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Sähköflekti toimii epäloogisesti

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Sähköflekti toimii epäloogisesti

    Mikäköhän mahtaa b5 tq:n sähköflektiä vaivata, kun se toimii välillä, vaikkei moottori ole vielä edes lämmennyt kunnolla (lämpömittarin viisari vain vähän noussut), ja sitten taas ei välttämättä pyöri ollenkaan, vaikka moottorin lämpö on 90 astetta. Auto ei kuitenkaan meinaa ylikuumentua tai mitään, mutta kun näillä nollakeleillä lähtee kylmällä koneella liikkeelle, niin menee 10 kilometriä taajama-ajossa, ennenku lämmöt on siellä 90:n huiteilla. Mun mielestä tuo on aika pitkä matka bensakoneelle.

    Voisko termostaatti oireilla myös tuolla tavalla? Vai liittyykö tämä tuohon ilmastoinnin säätimeen, kun siitä tuntuu olevan mahdotonta saada pysymään ilman lämpötila sopivana (tulee lämpimällä koneella aina liian lämmintä tai liian kylmää)?

    #2
    Sähköflektin ohjaus ei käy ilmastoinnin ohjaimen kautta. Syylärin alakulmassa (yleensä) on flektille kytkin joka vikaantuessaan tekee tuota, tai sitten flektin rele. Rele on helpompi vaihtaa kokeeksi.

    Comment


    • #3
      Missäs tuo rele mahtaa sijaita, ja millä numerolla saa varaosaliikkeestä?

      Comment


        #4
        En tiedä missä releet B5:ssa ovat, todnäk joko ratin alla tai jos konehuoneessa on joku sulakerasia. Releen päässä mahdollisesti nro 201.

        Muutaman kympin maksaa uusi rele, kannattaa kokeilla puhdistaa vanhaa tai käytetyllä ehjällä releellä ensin.

        Comment

        Working...
        X