Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

B5 omituinen sähkövika

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • B5 omituinen sähkövika

    Ilmennyt lähiaikoina Audissa outoa vikaa valoissa/vilkuissa/peruutustutkan merkkiäänessä. Peruutustutka ei ole tuossa autossa toiminut minun aikanani ikinä, aina vaan ensimmäisen kerran käynnistyksen jälkeen peruuttaessa merkkiääni kuului hetken ja loppui.

    Nyt on ilmennyt seuraavanlaista vikaa: Vilkku oikealla pätkii ja hidastelee sekä välillä ei toimi ollenkaan, useimmiten kuitenkin toimii normaalisti. Välillä kesken ajon kakkoselle vaihtaessa tai kun painaa kytkimen pohjaan kun auto ei ole edes käynnissä, inahtaa peruutustutkanmerkkiääni nopeasti. Äsken kauppaan lähtiessä avasin keskuslukon avaimesta ja huomasin että jälkiasennetuista led-päivävaloista toinen vilahti nopeasti ( taas oikean puolen, mitään merkitystä?) Käskin tyttöystävän käydä katsomassa mitä valoja siellä oikein palaa kun lyön pakin päälle. Tuloksena peruutusvalojen lisäksi oikea vilkku edessä ja takana ,myös mittaristossa luonnollisesti syttyi vilkun merkkivalo. Myös kojelaudassa olevassa takasumuvalon kytkimessä paloi himmeästi valo samaan aikaan. Tuo valo palaa myös satunnaisesti todella himmeästi, mutta kirkastuu kun laittaa pakin päälle, ja välähtää nopeasti kun kytkee oikean vilkun päälle. Kuitenkaan takasumuvalo ei tuolloin pala kuulemma.

    Tulipahan selostus mutta toivottavasti joku tajuaa tuosta jotain.. :D Mistähän tuota vikaa lähtisi hakemaan? Maaongelma jossain? Voiko esimerkiksi viallinen vilkkurele tehdä tuollaisen? Vasen vilkku ok, eli vikaa ilmenee ainoastaan kun kytkee peruutuksen tai oikean vilkun päälle, sekä joskus satunnaisesti kytkintä painaessa.

    Niin ja onko jollain heittää kuvaa B5 releistä, mistä selviäisi missä sijaitsevat vilkkureleet ja tuulilasinpyyhkijöiden rele?

  • #2
    Ensimmäisenä tarkistaisin maadoitukset. Nuo epämäräisyydet ja hehkuvat valot viittaa siihen, että virta kulkee väärää reittiä.

    Comment


    • #3
      Missä tuossa vehkeessä on maadoituspisteitä josta liitoksia voi tiirailla? Vilkkurele ilmeisesti on hätävilkku nappulassa tässäkin mallissa?

      Comment


      • #4
        Releet ja sulakkeet löydät ohjekirjasta, siellä muistaakseni pitäs olla niitten sijainti missä mikäkin, niin ei tarvitse ruveta ihmettelemään.

        Comment


        • #5
          Allright, en ole hirveästi ohjekirjaan tutustunut kun se on tuo saksankielinen, googlen kääntäjä otettava apuihin :D Löysin tuossa jo jotain kuvia releiden sijainnista kun hetken kaivelin, eiköhän näillä alkuun päästä.

          Comment


            #6
            Takavalot ovat myös paikka jossa nuo kaikki mainitut ovat "samassa paikassa", joten siellä lienee myös mahdollinen ongelmapaikka. Peräkärryn valojen pistorasia on yksi potentiaalinen paikka, tosin peruutus valo ei taida sinne tulla.

            Ja vesi sulake/rele -rasiassa voisi kanssa olla yksi mahdollisuus.

            Comment


              #7
              Jos on jälkiasennettu vetokoukku, niin tarkista takavalojen johdotukset. Valitettavan usein näkee "ryöstäjillä" otettu pistokkeen sähköt, ne liittimet pitäisi koko maailmasta hävittää, tuottavat vain ongelmia.

              Comment

              Working...
              X