Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Lasinpesurin sulake palaa A4 B6:ssa

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Lasinpesurin sulake palaa A4 B6:ssa

    Nyt on jo muutaman kerran parin kk:n sisään palanut lasinpesurin sulake käytettäessä pissapoikaa. Sillä ei tunnu olevan väliä (tässä tapauksessa siis) onko pesurin säiliö tyhjä, täysi tai jotain siltä väliltä. En ole varma mutta tuntuu siltä että sulake on palanut kun on pessyt lasia pitkään eikä vaan "lyhyttä ruiskautusta".

    Mielenkiintoinen homma, sulakkeen palamisen huomaa siitä kun lasinpesuria käytettäessä takalasinpyyhkijä pyyhkäisee kerran! :)

    Onko kellään kokemuksia/ideoita mistä vianetsinnän voisi aloittaa? Aikeissa tosin on jossain vaiheessa vaihtaa tuo pyyhkijäviksi ajotietokoneen asennuksen takia. Tiedä sitten onko tuossa vivussa loppujen lopuksi mitään vikaa mutta toisaalta jos se siinä samalla korjaantuisi niin ei harmittaisi! :)

  • #2
    Oli sama juttu viime talvena.Taitaa vaan olla tukevampi sulake nyt paikallansa

    Comment


    • #3
      Mulla ilmeisesti B6:sessa sama homma, pissapoika lopetti toimimisen ihan yllättäen kun vähän pitempään piti tuossa ruutata. Pumpulle ei tule enää sähköä eli sulakkeet pitää seuraavaksi tsekata. Minkä sulakkeen takana se pesurin pumppu oikein? Käyttöohjekirjassa ei lukenut ja lasinpyyhkimien kanssa ei ole sama kun ne toimii ok.

      Comment


      • #4
        hannuyli, sillä on oma 25A sulakkeensa, sulaketaulun alarivissä keskellä - sen tarkemmin sitä en muista!

        Voishan tuon sulakkeen tietty isompaankin vaihtaa mutta olisi ihan kiva tietää mikä piru sen polttaa noinkin usein... Nyt kun miettii niin tainnu aina talvisaikaan palaa nuo sulakkeet. Ehkä, ei pysty tuohon omaan lahoon päähänsä liikaa luottamaan! :)

        Comment


        • #5
          Jos laite ei kestä sille suunniteltua normaalia käyttöä on kyseessä valmistus/suunniteluvirhe
          jonka korjauttaminen valmistajan/maahantuonnin piikkiin on ilmainen.
          Ote kuluttajasuojalaista:

          "Kuluttajansuojalain mukaan myyjä vastaa tuotteen virheistä myös takuuajan päätyttyä tai silloinkin, kun tuotteelle ei ole annettu takuuta laisinkaan.Takuu on vain myyjän, valmistajan tai maahantuojan ostajalle antama vapaaehtoinen lisäetu. Siten myös sellaisista virheistä, jotka ilmenevät vasta takuuajan päätyttyä, voi valittaa. "

          Eihän siinä ole samassa sulakkeessa lampunpesijät ?

          Comment


          • #6
            B6:n valopesurin pumpun jäykistyminen on melkein sarjassa tyhmiä VAG-tyyppivikoja, sen verran usein se vilahtelee eri palstoilla.
            Vähän aikaa voit ajattaa suuremmalla sulakkeella, mutta korroosio voittaa lopulta.

            Pari vuotiaassa tai vähän päälle vaihtanevat sulaketta ja pumppua takuuseen.

            Comment


            • #7
              Soitin merkkiliikkeeseen (Pörhölle) ja kyselin tuosta sulakkeen kärähtämisestä - kehottivat vaan vaihtamaan 30A sulakkeen 25A:n tilalle. Nooh, kokeillaan kuinka kauan nyt 25A vielä kestää ja vaihetaan sitten.

              Comment


              • #8
                8E Audin lampunpesimen sulakkeesta tehtaan huolto-ohje: vaihda sulake 30A. Jos se ei kestä niin sitten muut toimenpiteet käyttöön...

                Comment


                • #9
                  Soitin merkkiliikkeeseen (Pörhölle) ja kyselin tuosta sulakkeen kärähtämisestä - kehottivat vaan vaihtamaan 30A sulakkeen 25A:n tilalle. Nooh, kokeillaan kuinka kauan nyt 25A vielä kestää ja vaihetaan sitten.
                  Samaa neuvoa sain Lpr:n Berneriltä ja itse asiassa heiltä sain vinkin että tsekkaa palaako tuo sulake valokatkaisijan ollessa 0-asennossa (ns. päivävaloasento) jolloin ajovalopesurit ei toimi. Ja kappas, sulake tosiaan palaa vain kun valot on käännetty katkaisijasta "päälle" jolloin ajovalopesurit menee päälle lasia pestessä. Vaihdoin sulakkeen 30A ja on toistaiseksi kestänyt ihan hyvin.

                  Mutta ne lampunpesurit tosiaan eivät pelaa eikä edes lampunpesureiden pumppu pidä mitään ääntä kun pesua yrittää joten vianetsintä jatkuu... Todnäk pumppu sitten sökö!

                  Comment


                    #10
                    ...

                    Mitäs palaa seuraavaksi, jos sulake on jo isonnettu?

                    Auto A4 B6 30 sulake löytyy. Tuulilasille vettä tulee, mutta lampuille ei. Lamppujen pumpun kaivoin esille ja se oli jumissa ja irrallaan virtoja tarjotessa tuli savut ulos...

                    Virtaa ei pumpulle tule - mistä löytyy seuraava tarkastettava kohde? Missäs näissä on lampunpesurien rele?

                    Comment


                      #11
                      ..

                      Valopesurien pumppu vaihdettu.

                      Toimii VCDS:n output-testillä hienosti, MUTTA ei viiksestä?!? VCDS havaitsee valokatkaisijan asennot, samoin pyyhkijän viiksen asennot, mutta purkki ei vaan anna virtoja laitteelle. Estääkö joku koodaus valopesurien toimimisen?

                      Epäilen, että on voitu peukaloida koodaamalla huollossa, jos ei ole ollut uutta tai keretty sitä vaihtaa, kun on paukuttanut pumpun jumimisen takia tuota 30A sulaketta, joka estänyt myös laseille työntävien pumppujen toiminnan...

                      Piuhavika ei liene syy, kun kuskin jalkatilan liitinrimallekaan ei tule virtaa J519:lta, eli ohjausboxilta. Eli koodaus tai jokin katko jossain? Epäilin viikseä, mutta kun tuulilasin/takalasin pumppu kuitenkin pelaa niin vika ei voi olla sielläkään...
                      Viimeksi muokannut Sepe; 9.3.2016, 21:08.

                      Comment


                        #12
                        ...

                        :-))) Ei pitäisi unissaan testata...

                        Eli onhan nää niin fiksuja vehkeitä, että nestepintaa pitää olla riittävästi, että pesee lamputkin.

                        Eli B6- tyyppivika syynä valopesurin pumppu jumi. Tämä on syy, miksi 2005 on annettu huolloille ohje vaihtaa B6:n lasin pesurien sulake 25->30. Tietää siis siitä, että lasillekaan ei tule vettä, jos sulake palaa vielä uudelleen valojen ollessa päällä(käyntilupa valopesureille) niin syy on toi pumppu. Motonetissä 24e.

                        Ja se pumppuhan sijaitsee vasemmassa pyöränkotelossa sisälokarin alla renkaan etupuolella.

                        Case closed.

                        Comment

                        Working...
                        X