Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Typ 44 penkinlämmitinarvoitus

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Typ 44 penkinlämmitinarvoitus

    Tässä olen sitten ihmetellyt, että mikseivät nuo pyllygrillit halua toimia. Tähän mennessä on tutkittu seuraavat asiat:

    1. Etumatkustajan penkki purettu (turhaan) ja todettu kaiken toimivan, vastuselementit ovat ehjät ja ptc-vastus antaa oikean vastusarvon

    2. Kuskin penkistä mitattu vastusarvot ja ne ovat oikeat

    3. Tutkittu jännitteet katkaisijalle ja todettu, että sähköt menevät katkaisijalle asti

    4. Mitattu jännitteet penkille tulevasta liittimestä ja saatu omituisia tuloksia: etumatkustajan penkille ei tule mitään jännitteitä ja kuskin penkille tulee ptc-vastukselle jännite. Sulakkeet ovat ehjät. Releet naksahtavat, kun penkinlämmittimen laittaa päälle ja naksahtaa kun penkinlämmittimen laittaa pois päältä.

    Mikä noissa voi oikeen olla enää vialla? Vaikuttaa henkimaailman hommilta.

  • #2
    Itse tekisin näin:
    - virta suoraan akusta penkin liittimille - lämpiääkö? Klassisin paikka on kuitenkin se penkin johtojen liitimet taitteen kohdalta. Aina rikki.
    - ohita katkaisija(t) hyppylangoilla - lämpiääkö? toimiiko iltavalaistus? tai mittaa meneekö virta läpi katkaisijan kun pöyrität rullaa.
    - ohita rele katkasijat päällä - koita toista relettä hyppylangoilla - lämpiääkö? tuleeko releelle virta?Rele voi kytkeytyä mutta ei ole virtaa mitä välittää? (oliko siinä rele?)
    - rakenna katko-osiuudelle uusi suoraviivainen johtotus.

    Comment


    • #3
      Oli sulake taas palanut. Sulakkeen vaihdolla yllätys pyllätys kuskin penkki ainakin lämmittää mukavasti, matkustajan puolesta ei ole täyttä valmiutta. Mukavaa, että selkä ja peppu lämpiää :)

      Ilmeisesti kuitenkin jotain johdotusvikaa tuossa on kun sulake haluaa välillä pamahtaa mutta tutkitaan asiaa myöhemmin lisää. Nyt autossa on tähdellisimpiäkin murheita kuten jäähdytysnesteen lievä katoaminen ja lievää kosteuden tiivistymistä öljykorkkiin... ei hyvä

      Toivottavasti kevät ei ala kansiremontilla :D

      Comment

      Working...
      X