Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

A4 pyyhkijäongelma

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • A4 pyyhkijäongelma

    Eli autona A4 2.5 TDI 2002 farkku. Ongelma on etulasin pyyhkijät ja niiden toimimattomuus. Kun laittaa pyyhkijät päälle, niin ne nytkähtää n. 1-2cm ylöspäin, ovat jonkin aikaa siinä asennossa ja sitten laskeutuvat takaisin normaali asentoon. Ja sama asia toistuu jokaisella pyyhinvivun asennolla...myös pissapoikaa käytettäessä. Eikä ne liiku mihinkään vaikka kädellä yrittäisi auttaa.

    Onko vastaavia tapauksia tullut eteen ja miten kannattas vikaa alkaa tutkiskelemaan vai tyrkkäälö auton suoraan VW:lle ja maksaa kiltisti.

    #2
    Kokeileppa irroittaa pyyhkijät (siis varsineen) ja ota muovit edestä pois että näät pyöriikö moottori ja vivut kun pyyhkijäviiksestä vääntää
    itellä oli varret väärässä asennossa siinä hammasrattaan päässä niin yritti vaan painaa pyyhkijöitä väkisin alaspäin (jouduin irrottamaan pyyhkijän moottorin ja meni takas laitettaessa väärään asentoon)
    varret irti ja säätöä sieltä moottorin päästä !

    Comment


    • #3
      pyyhkijät eivät ole olleet irti missään vaiheessa joten ei niitä ainakaan ole laitettu väärään asentoon jos ei sitten vivusto jostain syystä ole itsestään vaihtanut asentoa, mutta täytyy irrottaa muovit yms. edestä pois et näkee mitä siellä tapahtuu.

      Comment


      • #4
        Sun tarvii purkaa koko vivusto sekä moottori ja rasvata kaikki uudestaan ne on luultavasti sieltä jumissa!
        Siellä on pieni putki jossa vivut liikkuu ja siinä O rengas mikä luultavammin on rikki ja sinne pääsee kaikki lika!
        Näin teimme ainakin S3seen jossa oli ihan samat oireet!

        Comment


        • #5
          Näköjään vanhat viat periytyvät uudempiinkin malleihin.
          Sama homma tehty aikoinaan -98 A4:een. On ihan kiitettävän ahtaassa paikassa se vivusto..
          Vivuston saa kyllä hieman kasaan löysäämällä muutamaa mutteria, jolloin
          sen saa taivuteltua hieman helpommin pois konehuoneesta.

          Comment


          • #6
            Omassa autossa ihan sama vika. Vipujen päällä näyttää olevan muovinen suoja, joka on ylhäällä kiinni tuulilasissa ja alhaalta kolmesta paikkaa kiinni. Tämä tarvitsee ilmeisesti ottaa pois, mutta lähteekö se vain vetämällä kun alakiinnikkeet on irroitettu?

            Comment


            • #7
              Se muovi lähtee nostamalla (kangottamalla sopivalla välineellä) lasista poispäin. Lasin alareunassa on ura johon muovissa oleva "kieli" painetaan. Ainakin 1.8T piti ottaa moottorin ohjaimen suojakotelon kansi myös pois ennen kuin pyyhin mekanismi tuli suosiolla pois. Itellä oli kuljettajan puoleinen pyyhkimen akseli todella pahasti jumissa ja toinen täysin kunnossa. Puhdistus voitelu ja taas toimii tosi hienosti!

              Comment


              • #8
                Sama ongelma oli mun A3:ssa. Otettiin koko pyyhkijä koneisto pois, ja kuskin puoleinen akseli oli niin jumissa ettei ilman pelkällä käsivoimalla edes liikkunut. Akselit pois ja kunnon putsaus ja hoonaus. Kunnolla vaseliinia ja uudelleen paikoilleen niin johan toimii nyt. Tässä tapauksessa vian oli aiheuttanut sinne kaukaloon kerääntyneet roskat. Eli kaukaloon jääny vesi syövyttänyt akseli jumiin.
                Eli varmaan kannattaisi kerran vuodessa avata ja putsata ko. kaukalot!

                Comment

                Working...
                X