Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

B6 1.8tq AVJ sähköongelma

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • B6 1.8tq AVJ sähköongelma

    Ostin otsikon mukaisen auton eli A4 B6 1.8Tq -01 ja se taitaa olla AVJ koneella. Toinen Audi edellisen A3 1.6 -98 jälkeen, muistoissa mukavat ja huolettomat kilometrit, samaa uudelta peliltä odottaen. Taitaa vain olla melkoinen pettymys tämä vekotin...
    Tänään lähtiessäni prisman pihasta, autoon jäi sisätilan valot päälle, eikä ne sammunut kuin niiden virtakytkimestä. Pysähdyin tienvarteen kokeillakseni että auttaisiko virtojen sammuttaminen ja uudelleen käynnistäminen, niin huomasin että myöskään vilkut eivät toimi viiksestä, hätävilkut kyllä toimivat.
    Parkkipaikalla tutkaillessani huomasin että myöskään sumarit eivät toimineet. Lähdin ajamaan kotiini, ja matkalla eivät ahtopaineet enään nousseet kuin 0,5 bariin normaalin 1,5 sijasta täyskaasukiihdytyksellä. Kotipihassa syttyi vielä ESP:n merkkivalo, mutta se sammui hetken kuluttua ja sitten myös ahdot alkoivat nousemaan normaalisti. Vilkut ovat vielä hukassa, sekä sisätila valo palaa jatkuvasti. Tarkastin kaikki sulakkeet ja käytin akunkenkää irti noin 5 min, mutta ei vaikutusta.

    Kokemuksia vastaavasta ja korjausehdotuksia?
    Vie merkkikorjaamoon viestit voi jättää kirjoittamatta...

  • #2
    Sulakkeet varmaan katsottu? Tuo vilkkujen ja sumareiden toimittomuus vain saattaisi vihjata sinnepäin, mikäli ovat samassa sulakkeessa. Sisätilan valojen toimimattomuus voisi johtua ehkä oven mikrokytkimestä, eli auto ei saa tietoa, että ovi on kiinni->valot palavat sisällä. Tuo ahtojen nousemattomuus/esp saattaisi johtua koneen menosta vikaohjelmaan?

    Muut viisaammat saavat korjata, kun en tuosta autosta juuri tiedä :(

    Comment


      #3
      Kyllä tuossa tilanteessa ehdottomasti järkevin lähestymistapa on lukea tai luettaa vikakoodit. Luultavasti niitä on melkoinen määrä, mutta antavatpahan vähän vihjettä mistä lähteä etsimään.

      ESP-merkkivalo voi syttyä erinäisistä syistä, ja näemmä seurauksena on ollut ns. limp-modeen meneminen (eli voi ajaa mutta tehot pois). Tuo ei välttämättä liity mitenkään noihin muihin vikoihin. Tai sitten liittyy.

      Sähkövikahässäkkä voi johtua esim. siitä että ohjainlaitteille päässyt vettä (halutessasi voit vilkaista kuskin lattiamaton alle, siellä on mm. mukavuusohjainlaite, jonka piirissä on melkoinen määrä laitteita). Erikoisia vikoja voi johtua mukavuusohjainlaitteen viasta tai esim. kuskin oven johtojen rispaantumisesta.

      Eikä se korjaamokaan aina niin huono vaihtoehto ole.

      Comment

      Working...
      X