Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

USB/SD/BT adapteri soittimeen

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    #61
    Itse en ainakaan viittynyt purkaa sitä Xcarlinkkiä koska näyttää, että ei saisi muuten irti.

    Hanskalokerossa on jo valmiiksi vähän aukkoja yläosassa, jota yhtä vähän suurentamalla sain menemään johdot läpi.

    Comment


    • #62
      Tukeeko mikään näistä CD-vaihtajan tilalle tulevista laitteista (esim Solisto, Xcarlink) ID3 tageja siten että soivan biisin nimi ym tiedot näkyisivät soittimen näytöllä? Erityisesti kiinnostaa toimiiko nuo Concert II:n kanssa.

      RDS:ää tukevalla FM-lähettimellä ilmeisesti tuo onnistuisi, mutta nuo FM-lähettimet ei oikein muuten innosta. Onkohan jotain muita vaihtoehtoja?

      Comment


      • #63
        Riippuu kai tukeeko Concert II CDText:ä ja nuo osaako nuo laitteet näyttää ID3:t CDText:nä. Mitä tästä ketjusta ymmärsin, nuo laitteet yrittävät näyttää CD-vaihtajilta ulospäin, joten sen rajoituksissa mennään mm. kappalemäärissä ja mitä ruudulla näytetään.

        Comment


        • #64
          Concert II ei osaa näyttää cd-tekstejä, Mutta esim. ainakin Blaupunktin USB/Bluetooth adapteri tukee kyllä cd-tekstejä.
          Toimii luultavasti blaupunktin radioiden kanssa, ja jos Concertin yhteydessä haluaa kapplaetiedeot näkyviin niin ne saa ainakin erillisellä Blaupunktin OLED-näytöllä

          Comment


          • #65
            Menin ja tilasin kans moisen Xcarlinkin V-sarjan vehkeen, kuulosti niin hyvältä :)

            Nyt odottelen postikustia, mutta sillä aikaa voisin hyvin mielelläni vastaanottaa vinkkejä B7-mallin hanskalokeron irroitukseen. Onko vaikea episodi, ja onko matkalla mutkia jotka tulisi huomioida ettei riko mitään muovikilkkeitä yms.?

            Asennan samalla tuon Bluetooth-härvelin niin voin jakaa autuaat kokemukseni sen toimimisesta sitten asennuksen valmistuttua.

            Comment


            • #66
              Itse asentelin eilen B7 farkkuun ja helposti onnistui (vaikka peukalo keskellä kämmentä). Hanskalokero lähtee irroittamalla viisi pulttia, kolme ylhäältä ja kaksi alhaalta. Avaat hanskalokeron kannen niin yläreunassa näkyy kolot missä pultit majailee, alhaalla olevat löytyvät saranoiden paikkeilta. Piuhojen läpivientiä varten tarttee tehdä aika suuri reikä liittimien suuren koon vuoksi.

              Suurimmat ongelmat ittellä oli maadoituksen kanssa, ei tietenkään ollut tarpeeksi pientä torxia että olisi saanut maadoituksen soittimen runkoon kiinni. Tavallisella talttapäällä sain ruuvin auki, mutten enää kirveelläkään kiinni kun pyöristy sen verran epäsopivasta työkalusta. Noh, se ruuvi jäi sitten ylimääräiseksi osaksi (toivottavasti ei pitänyt kiinni mitään tärkeää siellä mankan kyljessä :). Tässä vaiheessa selvis että ne mankan lukituslipareet etureunassa onkin kiinni pykälää suuremmalla torxilla, ja niihin sopiva avain sattu löytymään, maa-piuhat siihen kiinni ja soitin ja hanskalokero paikoilleen ja poppi soimaan..

              Comment


              • #67
                Kiitti vinkeistä Ergy! En sit kuitenkaan lähtenyt irrottamaan hanskalokeroa kun piuhat pääs vetämään siististi mankan takaa siihen airbagin poiskytkennän alle, eikä tiellä ollut muuta kuin hanskalokeron muoviseinä. Siitä poralla ja puukolla liittimen mentävä aukko Xcarlinkin ja bluetoothin kaapeleille. Reikä jäi siistiksi ja piiloon AB:n avainkytkimen alle.

                Tuli asennettua eilen tuo Xcarlink V ja siihen bluetooth-sarja Corcert II:n perään, ja voin sanoa että on se hieno laite! Parista pienestä mutkasta matkalla huolimatta laite asentui kohtuu helposti. Mutkat lähinnä aiheutuivat siitä, että meikäläsen leipälapiot (lue kädet) eivät meinanneet sopia tuonne keskikonsolin taakse piuhoja pujottelemaan :) Rautalanka ois saattanut olla kätevä apuväline.

                Ainoana miinuspuolena tuossa kokonaisuudessa on se, että bluetooth asentuu Xcarlinkin mini-usb porttiin, joita on vain yksi. Eli jos nyt haluaisi käyttää ulkoista soitinta ja HF-sarjaa samaan aikaan, tarvitsisi laitteeseen hankkia lisäksi normi USB-> 3,5mm kaapeli - kai sellasia on? Itsellä tuota ongelmaa ei tule eteen, mutta iPod-ihmisillä saattaisi tulla..
                Testasin parilla puhelulla tuon bluetoothin ja kommentit olivat äänen laadusta posiitivisia, ei särinöitä tai suhinoita, mutta hieman ääni oli kuulemma vaimea. Täytynee suuntailla mikki paremmin - nyt se on kiinni mittariston häikäisysuojassa kaksipuoleisella teipillä.

                Comment


                  #68
                  Tilasin maanantaina xCarLink USB V -mallin, paketti tuli keskiviikkona. Helppo oli asentaa ja hyvin toimii. Auto on 2004 A3, Audi Concert JokuMalli(8kpl kaiuttimia, ei se "pienin" paketti). Usb-tikulla en ole kokeillut, hankin laitteen pelkästään iPhonea varten, eli aux-in:ä tulee vain käytettyä.

                  Ja tottakai tajusin vasta tänään, että xcarlinkillä olisi ollut tarjolla myös iPod/iPhone -malli.. Olisi säästynyt tupakansytytin-laturi-hässäkän käytöltä ja päässyt vaihtamaan kappaleita myös radion painikkeista. En viitsinyt alkaa palauttamaan ja vaihtamaan laitetta koska asennuksessa onnistuin saamaan sellaisia jälkiä piuhaan (xcarlink-boksista radiolle) ettei sitä hyvälläkään tahdolla voi uudenveroiseksi sanoa enää.

                  Comment


                    #69
                    Olisi säästynyt tupakansytytin-laturi-hässäkän käytöltä ja päässyt vaihtamaan kappaleita myös radion painikkeista
                    Jotenkin kehotan vielä miettimään, tuollaiset pikkuasiat alkavat pidemmän päälle harmittamaan. Pistä foorumille myyntiin pienellä alennuksella ja maininnalla ja osta oikea tilalle.

                    Comment


                    • #70
                      Omnitrio, onko siinä bluetooth handsfreessä mikki ja tuo "mokkula" kaikki samassa?
                      Vai onko mikki erikseen? Onko mikki tavallisella 3,5mm pistokkeella vai miten se kytketään??
                      Mokkulalla tarkoitan tätä:


                      Mulla autossa valmina tehdasasennetun näköinen Nokia HF mikki ja olisi hieno jos sitä voisi käyttää HF'ssä.

                      Comment


                      • #71
                        Tuotanoin, kaikki on samassa hyvin pitkälti. Elikkästä HF kytkeytyy Xcarlinkiin mini-USB:llä (näkyy kuvassasi). Xcarlinkissä on siis normi USB, SD ja mini-usb -portit.

                        Mokkulassa tuo läpinäkyvä on vastausnappula ja sen oikealla merkkivalo HF-statuksesta. Siitä oikealla pitäs näkyä mikin piuha, noin 45 cm ohutta kaapelia ja mikki siinä kiinni. Kaikki on yhtä pötköä. Mokkulassa itsessään ei ole liittimiä (huono homma sinänsä).

                        Comment


                        • #72
                          ahaa, ok, kiitos tiedosta! Yritin jostain laitetta myyvästä nettikaupastakin kysyä mutta eivätpä vaivautuneet vastaamaan ja homma jäi silloin siihen.

                          Aika pöhköä että tämä mikki ei näy missään kuvissa eikä siitä muutenkaan juurikaan mainita.

                          Comment


                          • #73
                            Saako tätä tilattua Audiin vielä jostain alle 70e? Ebay.comista kun hain löytyi vain Toyotaan, Hondaan ja Mazdaan.

                            Comment


                            • #74
                              http://cgi.ebay.fr/MP3-player-for-AU...item255a6addb9

                              Tossa uudessa mallissa on muuten kytkin, millä saa myös alkuperäisen cd-vaihtajan toimintaan tuon rinnalla.

                              Tilasin itselleni yhden kappaleen tuohon uuteen TT:seen ja hinnaksi jäi 69e postikuluineen. Tänään napsahti postiluukusta, eli 5 päivää meni HongKong - Hämeenlinna matkassa.

                              Comment


                              • #75
                                Alkuperäinen kirjoittaja qreippi Näytä viesti
                                http://cgi.ebay.fr/MP3-player-for-AU...item255a6addb9

                                Tossa uudessa mallissa on muuten kytkin, millä saa myös alkuperäisen cd-vaihtajan toimintaan tuon rinnalla.

                                Tilasin itselleni yhden kappaleen tuohon uuteen TT:seen ja hinnaksi jäi 69e postikuluineen. Tänään napsahti postiluukusta, eli 5 päivää meni HongKong - Hämeenlinna matkassa.
                                Itelle pitäis tilata ässään ja kaverin b7 aa nelkkuun. Itellä on cd-vaihtaja, joten tiedän että toimii varmasti, mutta kaverin aa nelkussa (Concert II) ei oo vaihtajaa, saako silti kiinni?

                                Comment


                                  #76
                                  Itse olen kanssa pitemmän aikaan jo pohtinut tälläistä ratkaisua ja nyt vielä ankarammin, kun cd-vaihtaja sanoi sopimuksensa irti.

                                  Ainut mikä mietityttää, on se että saako siis autoon valmiiksi asennetun HF:n mikin toimimaan tuon boxin (esim. Xcarlink) kanssa jos ottaa sen bluetooth version?

                                  En viitsisi uutta mikkiä alkaa asentelemaan, kun on jo valmikksi nätisti vedetty mikki paikoillaan.

                                  Comment


                                    #77
                                    Pitääkö soitin irroittaa, jotta pääsee liittimen törkkäämään takapaneeliin kiinni, vai onnistuuko irroittamalla pelkästään hanskalokero?

                                    Comment


                                      #78
                                      Noh ainakin itse katsoin aikanaan, ettei saa irroittamatta soitinta, ja varsinkin kun maadoitus omassa tuli radion kylkeen.

                                      Comment


                                        #79
                                        Joo, ei se kyllä onnistu radiota irrottamatta. Ite kävin Laakkosen huoltotiskiltä kysymässä lainaan niitä irrotusrautoja ja kävin siinä pihalla nykäisemässä radion irti. 0?.

                                        Comment


                                          #80
                                          Omassa ostoksessa tuli ihan irroitusraudat mukana.

                                          Comment


                                            #81
                                            Omassa paketissa ei rautoja näkynyt, joten pitänee käydä marmorilla että pääsee asentamaan.

                                            Tuli tilattua tuo Kiinan ihme eBaysta, mihin asentoon nuo dipit pitää kytkeä Concert II:n kanssa, Volkswagen 8-pin vai 12-pin?

                                            Comment


                                            • #82
                                              Mitenkäs, kun mulla Pioneerin cd vaihtaja takaluukussa, niin meneekö esim. tuo Xcarlink suoraan vanhoihin johtoihin kiinni? Heivaisin siis tuon cd vaihtajan pois käytöstä kokonaan. Olisko jollakulla kuvia millaisin liittimin virransyöttö yms. on toteutettu?

                                              Comment


                                              • #83
                                                Alkuperäinen kirjoittaja TeroPee Näytä viesti
                                                Ei ole kokemusta on laitteena vähintäänkin mielenkiintoinen. Löysin tuon Brittien putkan josta tuon saisi 60 punnalla mutta sieltä en löytänyt tarvittavaa kaapelia Concertin perään. Sakemannit möisi tuon n. 85 euroon kaapelin kanssa.

                                                Itse laite: http://www.caraudio24.de/Zubehoer/US...01::16880.html

                                                Kaapeli: http://www.caraudio24.de/Zubehoer/US...40::16888.html

                                                On aika lähellä ettei itsellä lähde tilaus tuosta setistä molempiin Audeihin.

                                                Tuliko kellään hankittua tällaista Blaupunktin vaihtoehtoa? http://www.crutchfield.com/p_023BLAU...ab=other_items
                                                Tämä kuullostaa minusta jopa pätevämmältä kuin xcarlink ja hintakin on halvempi...

                                                Comment


                                                • #84
                                                  Viime talvena tuli tuollainen tilattua johtosarjoineen caraudio24:sta.

                                                  Hyvin on toiminut sen jälkeen kun päivitin purkin ohjelmiston.suosittelen.
                                                  Bluetooth handsfree on kyllä todella hyvä varuste.

                                                  Comment


                                                  • #85
                                                    Kiitti vastauksesta! Laitoin tilaukseen caraudio24'sesta.
                                                    Minulla Navi+, joten ymmärtääkseni en tarvitse mitään ylimääräistä johtosarjaa.

                                                    Comment


                                                    • #86
                                                      Viimeinkin rupeaa tuo Blaupunktin MP3/BT toimimaan minullakin, ei ollutkaan ihan helppoa.

                                                      Laite tuli postissa ihan OK mutta eihän sitä saanut kiinni NAVI+'aan sellaisenaan. Tai sai kiinni mutta se tarkoitti että kaikki kaiuttimet oli irti => ei kauheasti iloa mankkarista. Tuossa muutama kuva liittimistä mitä tuli vastaan.
                                                      Vaaleansininen ja vihreä siis Blaukkarista ja musta auton orkkis mini-ISO liitin.

                                                      Sikäli huonoa toimintaa siellä caraudio24 kaupassa että eivät ilmoita että myös NAVI+ tarttee välijohdon, valitin sinne jälkeenpäin ja tuli vaan vastaus että "osta joku näistä" ja linkki sivulle missä useampi vaihtoehto ilman tarkkaa speksiä tai kuvia liittimistä. Sieltä tilaaminen olisi myös tarkoittanut mojovaa 16euron postimaksua taas n. 15euron johdosta. Joten en tilannut. Tämä vinkiksi muille, palvelu ei täysin kohdallaan.

                                                      Hankinpa sitten pelkät irto liittimet (mini-ISO) täältä ja hiukan kaapelia Biltemasta ja askartelin itse varmasti sopiva välikaapeli.

                                                      Vielä on ongelmana että autossa valmiina oleva Nokian HF mikki (jota tietysti mieluiten käyttäisin) kuuluu tosi heikosti verrattuna Blaupunktin mukana tulleeseen mikkiin. Molemmissa sama yleis liitin. Tuo on aika outoa, onko mikeissäkin eroja? Mitään "herkkyyssäätöähän" ei niissä taida olla :)

                                                      Onkohan asialle mitään tehtävissä vai joutuuko nyt sitten paikallaanolevaan mikkiä poistamaan ja johdottamaan toisen tilalle?? aika tylsää....

                                                      Comment


                                                        #87
                                                        Kyllä niissä mikeissä on paljonkin eroja, kannattaa käyttää sarjaa suunniteltua mikkiä.

                                                        Comment


                                                          #88
                                                          Käykö tuo Solisto tai Xcarlink siis Navi Plussaan? Auto on valmistunut 4/2000 joten ilmeisesti RNS-C kyseessä?

                                                          Oli sen verran ristiriitaista tietoa noilla ebayn myyjillä että parempi varmaan selvittää etukäteen.

                                                          Comment


                                                            #89
                                                            Jos(ja kun) ne menee Cd-vaihtajan ohjaukseen, niin kyllä käy.

                                                            Comment


                                                              #90
                                                              Tuli laitettua tuollainen iipein halppis purkki tuohon C5 navi+ kaveriksi. Muuten toimii oikeen, soittelee kaikki tikulla olevat kansiot joita oli noin 20. Mutta aina ja joka kerta kun nykäisee avaimet pois virtalukosta ja/tai käynnistää auton, soitin tarvii sammuttaa ja purkki resetoida :/ Onko tossa nyt joku kytkentähäiriö vai onko tuo vaan kiinanlaadun ominaisuus?

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X