Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Takakontin lukon ehjääminen?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Takakontin lukon ehjääminen?

    Profiilin autosta on särkynyt tavaratilan oven avausmekanismista jotain eli ovi ei enää aukea kahvasta vääntämällä. Nyt pitäisi irroittaa oven sisäpuolen verhoilupaneeli, jotta lukkomekanismiin pääisisi käsiksi. Ongelmana vaan se, että ovi on kiinni ja se hankaloittaa verhoilun irroittamista.

    Mitenkäs tuon B4 Avantin verhoilun pitäisi irtaantua ovesta ja on sen irroittaminen ehjänä yleensäkään mahdollista oven ollessa kiinni?

    Kaikki ohjeet ja vinkit tervetulleita. Niin ja auto pitäisi vielä katsastaakin, estääkö avautumaton takaovi katsastuksen?

    #2
    Ei kai se takaluukun aukeamattomuus katsastusta estä.

    C4 Avantin verhoilun irroitus vaatii takaluukun aukaisun. Olettaisin, että rakenne on kokolailla vastaava B4:n kohdalla.

    Toimiiko keskuslukko muuten miten? Lähinnä jääkö pumppu huutamaan aukaisun tai sulkemisen yhteydessä?
    Luukku lukitaan vivulla, joka kääntää lukkopesän siten, ettei se vapauta lukkomekanismia tai kääntämällä lukkopesä avaimella vastaavaan asentoon. Olisiko tuo tanko jäänyt vika asentoon? Olet varmaan koittanut kääntää avaimella tuon auki?

    Tuohon mekanismiin saattaisi päästä käsiksi samasta luukusta, jostä pääsee vaihtamaan takaluukun valojen polttimot. En ole kyllä varma.
    Viimeksi muokannut arto s; 11.12.2008, 12:27.

    Comment


    • #3
      Mun coupessa on pitkään ollut sellainen vaiva että takaluukku ei aukea keskuslukolla. Eikä avaimellakaan, ennenkuin kiertää myötäpäivään, painaa napista ja samalla painaa kevyesti luukkua alaspäin niin kuuluu naks! Ja luukku aukeaa. Eli jotain kulumaa tai säätöhomma varmaan kyseessä. Pitäs Hannun laittaa kuntoon ennenkuin tulee suurempia ongelmia.

      Sitä vaan että varmaan olet tuollaiset yllämainitut konstit kokeillut.

      Comment


        #4
        Mielestäni keskuslukko pelaa ihan ok. Muut ovet avautuvat/sulkeutuvat ihan normaalisti ja pumppu ei jää itsekseen huristelemaan. Avainta en kylläkään ole koittanut takaluukun oven lukkoon, muistaakseni oli niin, ettei virta-avain siihen edes käy (lukkopesä joskus vaihdettu tms). Noh, kokeilen avainta lukkoon kuiteskin kun auton luona käyn. Edit: joo ei käy avain lukkoon.

        Takakontin lukon avauskahva vaan ei toimi. Se liikkuu samalla tavalla oli ovet lukossa tai ei ja kahvan liikekin on sellainen, ettei se tunnu lukkovipuja tai muutakaan oven sisällä oikein liikuttelevan. Kahvahan tossa avantissa ei ole sellainen painonappi vaan vipu jota vedetään ulos/ylöspäin ovi avattaessa.
        Viimeksi muokannut Ilkka L; 11.12.2008, 15:26.

        Comment


        • #5
          Omassa C4:ssä oli sama vika.
          Tuo kahva oli rikki luukun sisäpuolelta.
          Väkivaltaa joutui käyttämään että sain luukun sisäkautta auki.
          Panelia revin väkisin auki niin, että sinne juuri näki mistä sai luukun aukaistua.
          Siinä aika keskellä oli pieni vipu mistä sai lukot auki.

          Comment


          • #6
            Golffin farmariin sahasin takaoven verhoilupaneeliin neliön muotoisen reiän, jonka saranoin ja teippasin kiinni. Luukusta pääsi kätevästi ropaamaan lukkolaitetta.

            Comment


            • #7
              Testaa vielä, et ruiskutat CRC:tä ihan reilusti takaluukun lukkoon ja kokeile sitten vielä käykö avain. Kyl avaimen pitäisi käydä ellei sit tosiaan ole lukko vaihdettu joskus. Itselläni keskuslukkovika ja pääsen avaimella kuskin ovesta ja takaluukusta. Se takaluukun lukko paskaantuu Avantissa hiton helposti. Itsellänikin se joskus niin jäykkänä, ettei meinaa avain kääntyä ja CRC on auttanut ongelmaan.

              Comment


              • #8
                Parista perheen kulkineesta (UrS4 Avant, G3 farkku) on takaluukun lukkopesän haitat syöpyneet jumiin käytön puutteessa, jolloin myöskään avain ei mene pesään. Syynä keskuslukitus, koska lukossa ei koskaan käytetä avainta. Tuo on lähes sääntö. Yhtä lukkoa koitin ehjätä purkamalla ihan tuurilla irti saamani lukkopesän, mutta haitat olivat liian syöpyneet. Noihin taitaa tosin haittoja saada varaosanakin.

                Comment


                  #9
                  Testaa vielä, et ruiskutat CRC:tä ihan reilusti takaluukun lukkoon ja kokeile sitten vielä käykö avain.
                  Avain lienee väärä, se ei mene kuin puoleen väliin lukkopesässä. Olen sitä joskun koittanut herkistellä CRC:llä, mutta ei se muuttanut tilannetta miksikään.

                  Comment

                  Working...
                  X