Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

GPS karttaohjelmia pc:lle?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • GPS karttaohjelmia pc:lle?

    Olisiko kellään ehdottaa hyviä paikannus ohjelmia pc:lle? olen suunnitellut laittavani autoon läppärin, jossa olisi gps paikannusohjelmisto. Ohjelmistossa pitäisi olla mahdollisimman kattava suomen kartasto (samantasoinen kuin esim. navicoressa)

  • #2
    Gt Reittikartta Suomi Plus on mielestäni paras yleiskartta autoilijalle, reititys toimii ja GPS pelittää. Halvimmat hinnat löytää esim. MbNetin kautta

    GT Reittikartta Suomi Plus on laajin Genimapin valmistama CD-ROM -reittikarttaohjelma. Ohjelma sisältää GT-tiekartan lisäksi yli 40 suurimman kaupungin läpiajokartat sekä Helsingin, Tampereen ja Turun ympäristöjen seutukartat. Muilta ominaisuuksiltaan ohjelma vastaa GT Reittikartta Suomi -reitinsuunnitteluohjelmaa.

    GT Reittikartta Suomi Plus -ohjelman kartta-aineistot: Lähestymiskartat: Suomi 1:10 milj., Suomi 1:3 milj., Autoilijan tiekartta 1:800 000. Reitinsuunnittelu: GT-tiekartta 1:200 000, seutukartat 1:100 000, kaupunkikartat 1:40 000

    GT Reittikartta Suomi Plus on ilmestynyt huhtikuussa 2004.

    Laitteistovaatimukset: Laitteisto: Intel Pentium Pro tai tehokkaampi tai 100% yhteensopiva. Käyttöjärjestelmä: Windows 95/98, NT 4.0 + SP 6a, Windows 2000, XP. Keskusmuisti: väh. 64 MB Tilantarve: 800 MB. GPS-liityntä: NMEA 0183 -standardin mukainen, GGA-, GLL-, VTG- ja RMC-viesteillä.

    Comment


      #3
      se gt reittikartta mitä minä olen käyttänyt:

      Kaatuilee
      Erittäin vaikea käyttää, logiikka kun aukee niin pystyy käyttämään, mutta käyttöön otto hankalaa
      ja satunnaiseen käyttöön liian vaikea
      reittit löytää kyllä, tosin ei ota huomioaan yksisuuntaisia, tai esim yksityisteitä, meinaan vaan 50kilsaa etelän poika kainuun metsätiellä ajaneena en suosittele ohjelmaan kellekään.
      gps toiminne kun yhteys on päällä ja ohjelma ei satu kaatumaan toimii kyllä hyvin, vain muutaman kerran näytti väärin ja hyvin pieniä aikoja.
      Näytön päivitys ok nopeuksista
      kursori on niin iso että vähänkin hesan ulkopuolella kartan tarkkuus on niin huono että kursori peittää ja vaikeuttaa sangen ärsyttävästi esim risteyksessä pähkimistä

      Kaiken kaikkiaan, käytä rahasi oikeaan karttaan jos ei ihan oikeesti ole menossa sinne metsätielle, ja sekin kannattaa varmistaa että löytyy.

      Esim keuruu, mänttä ei ole kaupunkeja kartan mielestä mutta esim kankaanpään nurkilla nämä metsätiet oli yhtä tarkat ku hesan kartta, lieneekö läheinen "pojista-kaasunaamarit muniin-miehiä" laitos aiheuttanut sikäläisen kartan erittäin tarkan tarkkuuden.

      testi paikkana Suomi: kajaani, varkaus, pori, haavesi, kauimpaisina, noin 30 paikkakuntaa.

      /edit siis nimen omaan PLUSSA versiosta kyse

      Comment


      • #4
        itse olen testaillut tuota navicorea, siinä mielestäni on aika hyvin noi tiet merkitty oulunläänissäkin, tosin joitakin yksisuuntaisia ei tunnista... Harmi vain, kun se toimii vain kännykässä ( ei ole mielestäni tarpeeksi iso näyttö(edes 9500 tai 7710)/ puhelin kuumenee, pitää olla laturissa ym)

        Comment


        • #5
          Kuten AnLe tuossa edellä muotoili, on tuokin GT-karttaohjelma vielä kaukana täydellisestä navigointisoftasta. On vaan silti tällä erää paras (=vähiten huono) PC:lle tehdyistä ohjelmista kohtuullisella Suomen kartastolla.

          Comment


          • #6
            GT Suomi plus

            Hei
            Genimapin sivuilta pitäisi löytyä kohta kuluttajatuotteet, demot ja päivitykset. Sieltä päivitys, voi poistaa jotain ongelmia.

            Lisäksi jotta välttyy liian pieniltä teiltä niin asetuksista nopein reitti päälle ja kaikki valtatiet 100kmh tai nopemmalle oletusnopeus. -> reittiehdotus alkaa mennä paremmin pääteillä.

            Suomi plussan tiet on jostain vuodelta 2002 tai 2003 eli kansikuvassa näkyvä kempeleen kohta on jo vanhentunut, 4 kaistaista motaria on 8 tien ja 4 tien risteyksestä (haarasiltojen risteys) pohjoiseen ollut jo monta vuotta.

            Comment


              #7
              Noissa ohjelmissa ei taida olla tuota puheohjausta, siis sitä että kone neuvoo puhuen käänny seuraavasta vasemmalle jne.
              Onko sellaista ohjelmaa olemassa PC:lle missä tuo ominaisuus on?

              Comment


              • #8
                Puheohjattu Gps softa pc:lle kiinnostaa muakin. Taas pikkukannettava autokäyttöön hommattu ja asennusta vaille on paketti.

                Comment


                  #9
                  Kaverini löysi tuollaiset linkit, vaikuttaisi ainakin lupaavilta.

                  Navigator 4 Europe

                  Alturion GPS Standard software only

                  Comment


                    #10
                    Sain tuon Navigator 4 Europe ohjelman asennettua ja voin kyllä suositella sitä. Ainakin täälä keski-suomessa ohjelma löytää pienetkin tiet ja neuvoo perille. Ajo-ohjeet tulee tosin englanniksi, mutta näytössä näkyy kyllä selvät nuolet ja etäisyydet metreissä, jos lontoon kieli ei luista.

                    Comment


                    • #11
                      Aiheeseen liittyen, mulla olis ensin hakusessa sopiva usb-liittimellä oleva gps-vastaanotin. Onko täällä porukalla käytössä ja millaisia, mitä suosittelette? Katselin tuossa netistä ja yritin hiukan googlettaakin, eli joko on tullu markkinoille nuo SIRF III -vastaanottimet. Mitä on eroa on SIRF II:sella ja III:sella, ilmeisesti max. satelliittien määrä, onko muuta? Löyytyykö kaikista uusimmista sen login talletusmahdollisuus?

                      Comment


                      • #12
                        Itsellä on käytössä Fortuna U2 -GPS-vastaanotin autossa ja hyvin on pelittänyt. Yksi hyvä puoli on magneettikiinnitys, joten saa pysymään kojelaudan päälläkin nätisti ilman teippiä tai reikiä (tietysti vaatii metallia toiselle puolelle).

                        Käytössä on myös tuo GT Reittikartta.

                        Karttasoftan huonoja puolia:

                        - GPS-seuranta pitää laittaa erikseen nappulasta päälle jokaisella kerralla
                        - Ei saa otsikkopalkkia ja valikoita piiloon tilaa viemästä
                        - Nopeus/suunta/matka -näyttö turhan kookas, vie tilaa itse kartalta
                        - Ei näytä korkeutta (vaikkakin turha ominaisuus, mutta olisihan se hieno :)
                        - Käynnistyy hitaasti


                        Hyvänä puolena mainittakoon reitin loggaus tekstitiedostoon.

                        Fortunan U2 vastaanottimesta ei ole oikeastaan huonoa sanottavaa, välillä hukkaa sijainnin esim. Turun keskustassa "korkeiden" talojen välissä ja kun taas saadaan yhteys taivaalta, niin Reittikartta piirtää suoran janan viimeksi talletetusta sijainnista, (keinoäly teiden seuraamisen suhteen puuttuu, mennään välillä talojen "läpi".

                        Muuten vastaanotto toimii hyvin tuulilasin läpi.

                        Yksi häiritsevä ominaisuus GPS:ssä (Tai liekö pelkästään Fortunan tai Reittikartan ongelma) on se, että kun auto on paikallaan esim. 10 minuuttia, matka kasvaa koko ajan kymmeniä metrejä kun systeemi luulee, että liikutaan koko ajan pari metriä edes-takaisin pienellä alueella.

                        Kerran pidin koko yön seurantaa päällä auton ollessa parkissa ja matkaa oli kertynyt sinä aikana jopa pari kilometriä. Luulisi tuon olevan softalla jotenkin detektoitavissa ja huomioitaessa matkan laskussa.

                        Comment


                        • #13
                          Täältä löytyy Holux GR-213 kohtuullisella hinnalla. Siinä näyttää olevan jo Sirf III:nen. Kertokaa asiantuntijat kannattaako tällaista hankkia, vai onko parempia ehdotuksia, kohtuullisella hinta/laatu suhteella.

                          Comment


                          • #14
                            Janis hommasitko tuo tuolta directionsin sivuilta vai mitä kautta?

                            Comment

                            Working...
                            X