Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Blaupunkt bluetooth / usb-sovitin concert2:seen

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Blaupunkt bluetooth / usb-sovitin concert2:seen

    hommasin kyseisen laiteen http://www.blaupunkt.com/fi/7607545500_main.asp myyjä oulussa sanoi että menee kiinni ihan kun laittaa vain. kokeilin, eikä toiminut.
    kävin laakkoselta hakemassa sovitteen kyseiseen laitteeseen ja taas kokeilemaan -> mykkä on. radiona on audin concert 2 ja jouduin sovitteen liittimestä johdot laittamaan vielä autosta tulevaan liittimeen, muutoin ei olisi lähtenyt radio päälle kun tulee virrat päälle.
    eli onko joku laittanut itselleen kyseistä laitetta? ja mikä ihme siinä on ettei se halua toimia? joutuuko tietokoneella sen ohjelmoimaan että soitin ymmärtää sovittimen olemassaolon?

    ja toinen kysymys: kuinka saa sen muistitikun toimimaan? sillähän usb-portin kautta "huijataan" soitinta luulemaan että muistitikku olisi vaihtaja?

  • #2
    Tuohan näyttää kätevältä systeemiltä, mikäli sen saat vielä toimimaankin. Tuolle usb-muistille tulisi nähtävästi tehdä kansio Blaupunkt ja sille alikansiot CD01, CD02, CD03, CD04, CD05 ja CD06. Noihin cd-kansioihin voi sitten laittaa kuhunkin 99kpl mp3-tiedostoja. Näin ainakin puhuttiin ffp:llä.

    Jos tämän saa tosiaan toimimaan, niin menee varmaan itselläkin hankintaan tuohon B7 A4:een.

    Comment


    • #3
      Varsin kätevä tosiaan, kolmannen osapuolen usb-lukijoita olen itsekin katsonut, mutta ovat olleet aika suolaisia hinnaltaan. Mitäs luokkaa blaupunktin laite oli?

      Comment


      • #4
        ite maksoin siitä jotain 135? plus sovitin 38? kannattaa kuitenkin suosiolla ottaa se mitä laakkonen tarjoaa eli 178? sisältää sen sovittimenkin ja saa melko nopeasti. ite odotin kojetta yli kuukauden. verkkokaupoista tuskin saa juurikaan halvemmalla, ei ainakaan silloin saanut.

        varmasti tosiaan hyvä laite jos jollain saa toimimaan. blaukkarin soittimen kanssa toimii tod.näk. suoraan.

        Comment


        • #5
          alkuperäissoittimia varten tosiaan tarvii vielä soitinkohtaisen adapterin, jotta sen laitteen saa olevinaan toimimaan. nyt pitää vähän selvitellä vielä että mitä se johtojen lisäksi vaatii, ohjelmointia tjs.

          Comment


          • #6
            noniin. tänään laakkoselle okeilemaan josko saataisiin toimimaan. maanantaina reilu tunti räplättiin mutta ei syty. eli todennäköisesti pitää saada soitin tajuamaan etä siellä on "vaihtaja", tässä tapauksessa siis tämä kyseinen mötikkä. joutuu todennäköisesti tarkastamaan vielä maadoituksenkin....

            Comment


            • #7
              Jonkin aikaa sitten vaihdoin Blaupunkt Queens -soittimeen, jossa on langallinen usb-adapteri. Jonkin aikaa on joutunut sottailemaa, että miten saa soittimen lukemaan usb-tikkua. Nyt alkaa vaikuttaa aika hyvältä, kun
              - pitää kansion nimen <30 merkin mittaisena
              - jättää pisteet pois kansion nimestä
              - konvertoi kappaleiden id3v2 tagit id3v1 -muotoon

              Comment


                #8
                Millaisia ovat kokemukset HF äänen laadusta? Mun ääni ei tahdo kuulua vastaanottajalle vaikka mikkiin puhuu niin läheltä kuin mahdollista. Myös MP3-äänitaso tuntuu hieman alhaiselta, mutta saattaa tietysti riippua äänitteestä.

                Aluksi oli ongelmia Bluetoothin kanssa. yhteys katkoili, mutta laitteen päivitys auttoi tuohon vaivaan. Mikrofoniäänen huonoon laatuun ei päivityksellä ollut vaikutusta. Autoon päin puhelut kuuluvat ihan hyvin.

                BT-USB-sarja on mulla yhdistetty Blaukkarin Toronto MP73 mankkaan.

                Comment


                  #9
                  Itellä saman suuntaisia kokemuksia HF:n äänenlaadusta eli itellepäin kuuluu hyvin, mutta vastapää ei kuule mitään tai rätisee.

                  Onkohan kukaan keksinyt tuohon mitään ratkaisua, voi onko toi vaan 'ominaisuus'?
                  Laitteistona Nokia CK-7W Hf + Blaupunkt Casablanca MP56

                  Comment


                  • #10
                    Hommasin sitten itsekin tämän Blaupunktin sovittimen Varkauden Laakkoselta. Mukana tuli johtosarja, jolla systeemin piti rokata suoraan, mutta eipä käynytkään näin. Vielä puuttuu yksi johto, jolla saisi Concert II:ssa ylimmäisenä ISO-liittimistä olevan 20 napaisen liittimen muutettua mini-ISO:ksi eli kahdeksi kuusi napaiseksi liittimeksi (vihreä ja keltainen). Näin Blaupunktin sovitin menisi heittämällä kiinni eikä tarvitsisi tehdä purkkavirityksiä.

                    Eli osaako joku sanoa löytyykö jostain suoraan tämän kaltaista liitintä (liitteenä kuva, jonka löysin ebay:stä) vai meneekö rakenteluksi? En tosin löytänyt minkään tukun tarvikeluetteloista tuota kuvassakin näkyvää 20 napaista urosliitintä.
                    Attached Files

                    Comment


                    • #11
                      Periaatteessa et tarvitse kuin nuo keltaisen ja vihreän liitinrungon (saa mm. marmoritiskiltä, en muista osanumeroita) ja pinnien irrotustyökalun. Voit irrottaa alkuperäisestä johtosarjasta 20-pin liittimestä nuo piuhat ja tökkiä noihin uusiin liitinrunkoihin vastaaville paikoille. Adapterin mukana tulee sitten se viimeinen pätkä eli sininen liitin.

                      Tuli lisäksi juuri mieleen, että mulla saattaa olla just tuommonen kuvan mukainen piuha ylimääräisenä, voin koittaa tarkastaa asian lähipäivinä jos sattuisi löytymään.

                      Comment


                      • #12
                        noniin nyt se soi! vaatii tosiaan että vaihtaja aktivoidaan eli radio täytyy koodata uusiksi jos vaihtajaa ei ole jo valmiiksi ollut.

                        sitten semmoinen aika merkityksellinen huomio: blaukkarilta löytyy tuota bluetooth-usb sovitinta eri malleja. ne näyttävät samalta, mutta johdotuksissa ja sisuskaluissa on eroja. eli blaukkarin soittimille tarkoitettua mallia ei saa toimimaan alkuperäissoittimissa. jotta varmasti saa oikean mallin, kannattaa sovitin käydä merkkiliikkeestä. lisäksi saattaa joutua siirtämään pinnejä liittimestä toiseen, joten näppärät sormet, neuloja/ pinninirrotustyökalu, aikaa ja laaja sanasto kirosanoja on tarpeen sillä johdot on pirun lyhyet käsitellä. tuo yllä esitetty lisäadapteri olisi kyllä aikamoinen pelastus ajalle ja vaivalle.

                        muuten ihan iisi homma mutta pinnien kanssa taistelu ja laitesekaannukset meillä hidasti roimasti tuota hommaa.

                        tuossa vielä luetteloa laitteista oem radioihin
                        KLIK!

                        Comment


                        • #13
                          Tänään toi postimies ebay:n kautta Puolasta tulleen adapterin johtoihin niin saatiin sovitin kytkettyä. Nyt vaan näyttää minulla olevan sama ongelma, mitä Laurilla. Eli ei vaan herää henkiin. Ajattelin ratkaista tämän ongelman helposti vag-comilla koodaamalla, mutta näköjään kaikki ei menekään kuin elokuvissa. Aktivoin siis cd-vaihtajan vag-comilla tämän ohjeen mukaisesti, mutta eipä vaan laite toimi. Nyt alkaa taas keinot loppua. Onko hyviä vinkkejä?
                          Viimeksi muokannut anjupi; 6.9.2008, 18:25.

                          Comment


                          • #14
                            ettei vaan olisi sullakin käynyt niin että se blaukkarin laite on se vain blaukkarin soittimiin käyvä versio. audin mankkaan käyvässä on sininen liitin täyteen kytketty ja olikohan se nyt vihreä vai keltainen jossa on kaksi johtoa. sitten siinä on vielä maapiuha erikseen ja sininenpiuha joka napsautetaan kiinni siihen vihreään/keltaiseen liittimeen. siihen sitten tulee se audin adapteri vielä kiinni. blaukkarin soittimien versiossa on molemmat liittimet täyteen kytkettyjä. blaukkarin huollosta varmistettu että laitteet on aivan erilaisia sisältä eli johtojen uudelleenkytkentä ei auta jos on väärä versio.

                            anssin autoon se asennettiin ja valitettavasti alun sekaannusten takia noita blaukkareita on nyt kaksi. toinen orkkismankkaan käyvä ja toinen blaukkarin mankkoihin käyvä. tuota jälkimmäistä ei saa toimimaan orkkismankkojen kanssa. tosiaan muuten riittää asennukseen että aktivoi vaihtajan (me tehtiin se VASsilla eli merkkiliikkeen testerillä) ja kytkee johdot.
                            Viimeksi muokannut LauriJT; 7.9.2008, 11:55.

                            Comment


                            • #15
                              No niin nyt näkyy jo vihreää valoa tunnelin päässä. Sain systeemin ainakin heräämään henkiin, kun vaihdoin sovittimen maajohdon paikkaa. Nyt kiinnitin maajohdon antenniliitännän vieressä olevan ruuvin alle eli saa ainakin varmasti kunnon kosketuksen runkoon. Pientä säätämistä vaatii että saa toimimaan kaikki kuten elokuvissa, mutta lähdetään tästä suorittamaan asennus loppuun ja samalla säätämään laitetta. Palataan käyttökokemusten merkeissä myöhemmin.

                              Comment


                              • #16
                                joo eli ilmeisesti sinulla on sitten se oikea versio jos siinä se maalenkki on. me laitettiin se johto kiinni samaan paikkaan kun sinäkin koska consert 2 takana ei sitä varsinaista oikeaa paikkaa näytä olevan mihin se pitäisi laittaa. laitoitko myös sen yhden irtojohdon (muistaakseni sininen) kiinni oikeaan kohtaan siihen vihreään liittimeen? siinä kulkee ymmärtääkseni jotain dataa.

                                Comment


                                • #17
                                  Nyt toimii kaikin puolin mukavasti. Laitteen asennus, alun teknisten ongelmien ratkettua, sujui lopulta melko kivuttomasti. Piuhat sai vedettyä nätisti, kun otin vaan hansikaslokeron irti. Nyt sovitin mahtuu oikein mukavasti soittimen ja hansikaslokeron väliin. PTT-napin vedin ilmastointilaitteen ohjausyksikön alle ja mikin keskikonsolin yläpuolella olevaan valokonsoliin. Mikin johto meni kätevästi verhoilun väliin käyttäen apuna puista voiveitseä. Ohjeet hansikaslokeron irroittamiseen ja vinkit mikin johdon vetämiseen löysin täältä.

                                  Blaupunkt vaati firmware päivityksen, jotta suostui kunnolla yhteistyöhön Nokian E90:n kanssa. Sillä ennen päivitystä yhteys puhelimeen pätki noin 15 sekunnin välein. Päivitys sitten tuottikin vähän lisäongelmia, kun erehdyin ensin lataamaan ei Audi/VW yhteensopivan sovittimen ohjelmiston. No, sekin meni koneeseen, mutta sittenpä ei taas toiminut mikään. Onneksi sain päivitettyä sovittimeen oikean ohjelmiston, jonka löysin täältä. Kannattaa siis aina tarkastaa, mitä ohjelmistoa koneeseen lataa.

                                  Nyt yhteys puhelimeen pelaa hyvin. Muutamassa testipuhelussa ääneni kuului vastapuolen mukaan hyvin, ilman mitään häiriöitä. Kokeilin myös A2DP audio streamausta BT:n yli ja hyvin näytti sekin pelavan. Muistitikulta soitetut MP3:set toimivat myös.

                                  Blaupunktin sivuilta löytyy sovittimeen tarkoitettuja asetustiedostoja, mutta nämä taitavat olla sopivia ainoastaan tuohon ei Audi/VW yhteensopivaan sovittimeen. Ehkä silti voisi testata. Ainakin tuo Micro Drive ominaisuus kiinnostaisi kovasti.

                                  Alkuperäinen kirjoittaja LauriJT
                                  laitoitko myös sen yhden irtojohdon (muistaakseni sininen) kiinni oikeaan kohtaan siihen vihreään liittimeen? siinä kulkee ymmärtääkseni jotain dataa.
                                  Laitoin sen juuri noin kuten sanoit. Mietityttämään jäi kuitenkin miksi siitä johdosta oli tehty tuollainen hyppylankoineen... No, nyt jokatapauksessa toimii.
                                  Viimeksi muokannut anjupi; 4.5.2009, 14:28. Perustelu: kirjoitusvirhe

                                  Comment


                                  • #18
                                    joo mekin mietittiin sitä samaa että mikä virka sillä toisella pinnillä siinä samassa johdossa on... hyvä tietää muuten nuo päivitykset vastaisuudessa. ois varmaan tullu ladattua siihen väärät jos ois alkanu kokeilemaan.

                                    väärällekin tuli loppujen lopuksi käyttöä kun äiti sen halusi siitä kuultuaan, pitää vaan korjailla johtoja kun kärsivät ikävästi pinnien irrottelussa.
                                    Viimeksi muokannut LauriJT; 7.9.2008, 11:58.

                                    Comment


                                    • #19
                                      Lainataas vanhaa topiccia

                                      Mulla on tuossa A6.ssa Blaukkarin Orlando CD70 soitin jonka perään on kytketty cd boksi. Nyt olisi tarkoituksena korvata tuo boksi jollakin USB.tä tukevalla systeemillä. Katselin noita Blaukkarin juttuja ja kaikissa mainitaan että nuo toimivat "CD72" malleissa. Mikäköhän se ero sitten mahtaa olla ? Onkohan toiveita löytää joku toimiva ratkaisu ? Tuo soitin vaan sopii kojelautaan niin hyvin että motivaatio sen vaihtamiseen on aika olematon.

                                      Comment


                                        #20
                                        Melkein tekis mieli sanoa että jos laite ei löydy tästä listasta niin sitten se ei ole yhteensopiva tuon Bluetooth Interfacen kanssa. Mulla on nyt tuo molemmissa autoissa (A2 ja A3) mutta toiminta ei ole ihan täydellistä. Oma N97 mini tarttuu hyvin BT:llä kiinni ja puhelut onnistuu kivuttomasti mutta Nokia Mapsin navigointiohjeet ei kuulu sen enempää puhelimen kaiuttimesta kuin autonkaan kaiuttimista. Tosin, eipä tuo N97 mini ole tuettujen puhelimien listallakaan (jonka päiväys tosin on vuodelta 2008 jolloin koko N97 miniä ei ole ollut olemassakaan..). Vaimon E51 sen sijaan tekee sitä että se saa BT-yhteyden hetkeksi mutta kadottaa sen samantien. En ole ehtinyt vielä päivittämään Blaukkarin firmistä mutta luultavasti ainakin tuo E51 aloittaa toimintansa sen avulla. Toivottavasti myös oma N97 mini.

                                        Comment

                                        Working...
                                        X