Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

a4 -97 mittaristo pimeänä

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    a4 -97 mittaristo pimeänä

    Viikonloppuna parin päivän käyttämättömyys aiheutti käytännössä koko mittariston pimenemisen. Ainoastaan voltti ja öljymittari toimivat. Hajonneet mittarit ovat siis: nopeus-, kierrosluku-, matka-, vesi- ja bensamittari sekä ajotietokone. Sulakkeet kävin läpi, kaikki kunnossa. Myöskin automaatti-ilmastointi vaeltaa moottorin ollessa sammutettuna. Kun laitan virrat päälle kuuluu mittaristosta pari merkkiääntä ja mittariston valot vilkkuvat. Moottorrin käydessä ilamastointi ja näytön valaistus ovat ok.

    Huoltoaika on varattu viikon päähän. Osaisko joku arvuutella missä vika. Itse epäilen kosteuden aiheuttamaa maadoitusongelmaa. Kuivatin kyllä autoa tallissa vuorokauden, mutta vika ei poistunut. Voihan tietty olla että joku ohajusboxi on hajonnut, mutta sitä en kyllä toivo:((

    Sanoivat kyllä Audihuollossa, että autolla voi ajaa...

  • #2
    No ota nyt ainakin mittaristo irti ja katso liittimet. Tuskin siellä muuta on vikana. Vaihtavat muuten koko mittariston, jos sieltä on jotain kärähtänyt eli 300-500EUR...

    Comment


    • #3
      hmm.. aika jännästi on mittaristo kilahtanut. Oisko tuossa tosiaan joku maavika/kosketushärö tai toinen mitä epäilisin olis se regulaattori joka tod.näk. pudottaa noille ajotietskareille ja muille mittareille jännitteen 5v:een. Valitettavasti nämä tiedot vähän mutua kun ei ole A4:n mittaristoista kokemuksia mutta kun on noin totaalikato käynyt niin pakko olla joku käyttöjännitteen puuttuminen tms..

      Comment


        #4
        Toimii taas:0

        Tänä aamuna kaikki mittarit toimivat taas moitteettomasti!

        Pitänee peruuttaa sähkäriaika Audi-huollosta.

        Olisi kyllä kiva tietää missä vika on/oli, koska se saattaa uusiutua...

        Comment


        • #5
          Kuulostaa taas tutulta virtalukko-ongelmalta

          Jokin aika sitten oli esillä samantyyppinen ongelma tällä palstalla ja näihin yli 50% todennäköisyydellä on vian aiheuttajana audin lapsellinen virtalukko tai siis sen kontaktiosa. Liuskat kuluu ja kuoleentuu.

          Osa virtoja katoaa, tai sitten koko lukko jumiintuu.

          Comment


            #6
            Virtalukko on jo vaihdettu

            Mulla oli reilu vuosi sitten ongelma ajoneston kanssa, jolloin lopulta päädyttiin ajoneston lukijan vaihtoon (joku virtalukon yhteydessä oleva käämi?). Joten epäilen ettei tämä mittaristo-ongelma johtunut virtalukosta, mutta mikäänhän ei ole varmaa...

            Jos joku tietää, missä mittaristo&ilmastoinnin virtapiirin maa sijaitsee, voisin kokeeksi vielä tarkistaa liitokset. Vaikka nyt siis kaikki on kunnossa, voi seuraava kostea päivä aiheuttaa harmaita hiuksia.

            Comment


              #7
              Tuo ajoneston lukijan vaihto virtalukkoon ei paranna virtalukon pohjan ominaisuuksia, joten sekin on mahdollinen vikakohde ellei sitä silloin varmuudeksi vaihdettu.

              Comment


                #8
                Minulla oli aivan samanlainen ongelma, joka esiintyi alkoi aina kun pesin autoa tai vein sen talliin sulamaan ja tätä kesti aina pari viikkoa. Noh, vein auton stockmannille vian etsintään ja vian korjaamiseksi ehdotettiin yllätys yllätys uutta mittaristoa, jolle hintaa töineen 850?.

                Noh, kävin kaupassa tämän jälkeen ja starttasin auton. Blim...kaikki mittarit heräsivät eloon, ilmeisesti olivat sen verran roplanneet mittariston piuhoja että kontaktihäiriö hävisi. Sen jälkeen kaikki on toiminut moitteetta.

                Eli toisin sanoen ÄLÄ vaihdata mittaristoa, syynä tähän toimintahäikkään on todennäköisesti maadoitus -tai kosketushäiriö.

                Tällä hetkellä tappelen omassa autossani käynnistykseneston kanssa. Taitaa olla ainoa vaihtoehto ostaa uusi virtalukko. Jos jollain on kokemuksia/neuvoja sen vaihtotyöstä, niin otan kiitollisena vastaan.

                Comment

                Working...
                X