Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Audi 100 C4 -92 Etuovi jumissa

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Audi 100 C4 -92 Etuovi jumissa

    Apukuskin ovi jumissa. Viime kesänä huomasin sellaisen ikävän piirteen, että jos oven laittaa (vahingossa) sisältä nupista lukkoon, ei sitä nuppia saa kuin väkivalloin takaisin ylös. Avaimesta kääntämällä ei tule, vaan avain vääntyy.. eli on siis todella jäykkä! Pihdeillä jelppaamalla ja sisäkahvasta kääntämällä sen sai silloin auki.

    No, nyt viimeisimmän vian vuoksi auto oli korjaamolla, ja hemmot pisti sitten ovet nupeista lukkoon. Yritin käyttää edellä mainitsemaani kikkaa, mutta ei auttanut - oven sisäkahva meni melkein heti "tunnottomaksi" ja nupista väkivaltaa käyttämällä tuli koko nuppi tankoineen ylös.

    Lopputulos: ovea ei saa lukosta tai sisäkahvasta kääntämällä auki.

    Onko jollain vinkkiä miten tuon oven saisi esim. ikkunatiivisteen kautta söhimällä auki? Ovipahveja kun ei saa irti, ruuvit on a- ja b-pilarien takana piilossa.

    Kaikki apu on erittäin tervetullutta. Olen kusessa tuon kotteron kanssa.

  • #2
    Kovasti tuttu ongelma, itselleni meinasi käydä kuskin oven kanssa täsmälleen samoin kuin sinulle. Oman oveni sain kuin sainkin kuitenkin vielä auki pihdeilla nupista vetämällä ja kahvoja renkuttamalla. Lukkoa purkaessa havaitsin että ongelma johtuu lukon sisällä olevan erään vivun jumittamisesta akselilleen. (Lukolla tarkoitan tässä sitä osaa, joka pitää oven kiinni. Mikälie on sen oikea nimi. Siis sitä osaa jonka sisään B-pilarissa oleva tappi lukittuu.)

    Jotenkin se vipu pitäisi saada liikkumaan. Itse hommaisin ensimmäisenä yrityksena purkkikaupalla Rostoffia ja/tai aseöljyä ja yrittäisin ruiskuttaa sitä oven sisään kohti lukkoa kaikista mahdollisista rei-istä eli ulkokahvan alta, ikkunatiivisteen välistä jne.

    Comment


    • #3
      Tuota aseöljyä vois yrittää hölvätä. Jos sillä sais herkistymään (lukon, ei asentajan) niin lähtishän se varmaan avaimella auki..? Toivossa on tietty hyvä elää..

      Alkoi eilen v*tuttamaan niin urakalla että katselin mistä kohtaa ovipahvia tekisin reiän..

      Comment


      • #4
        Ite sain takaovesta ovipahvin irti vaikka ovi oli kiinni. Kaikki muut kiinnikkeet ovesta saa normaalisti otettua irti paitsi ne ruuvit jotka ovat siinä ovipahvin ylöosassa kummassakin päässä pahvia. Nekin sain jotenkin väännettyä ainakin osittain irti ja sen jälkee revin ovipahvin väkisellä pois. Ja sain vielä ehjänäkin pois.

        Toi vika muuten aiheutuu siitä kun painaa oven lukkoon ja yrittää sitten sisäkahvasta avata jolloin yksi vipu jumittaa eikä palaudu kunnolla ja näin ei anna avata ovea. Sisäkahvaa renklaamalla voi saada palautuun tarpeeksi ja oven sen jälkeen pois lukosta.

        Niin ja ite oon saanu ton etuoven auki sillain että toinen veti sisältä nupista ja toinen väänsi avaimella.

        Ja kannattaa tosiaan voidella se lukko sillon kun rupee se sisäpuolen kahva tai lukitusnuppi jumitteleen ettei se tosiaan jää kiinni ja sitten se on paljon hankalampaa.

        Comment


        • #5
          Etuovesta tuo pahvi on heikompi irrottaa, koska sen etureuna menee n. 15cm matkalta kojetaulun taakse..

          Pitää kokeilla lämpöhoitoa ja öljyämistä = auto lämpöiseen talliin, aseöljyä ja rämppäämistä avaimella ja sisäkahvalla. Apinan raivolla. :)

          Comment


          • #6
            En tiedä auttaako vai maksimoiko kurjuutta, mutta tarina tässä topikissa kertoo vastaavanlaisen ongelman kohdanneen lötkön takaoven ropaamisesta auki.

            Comment


            • #7
              Lötkössä näyttäisi lukko olevan sisäpuolelta erilainen kuin C4:ssä. Lisäksi jos oikein ymmärsin, niin lukko on ovipelliin kiinni ulkopuoleltapäin. C4:ssä taas lukko-osa on oven sisällä. Aikamoinen irtiottaminen muuten etuoven lukossa vaikka oven saisi aukikin. Lukko kun ei mahdu paikaltaan pois ilman että oven karmin laseineen kaikkineen irrottaa. Ainakaan en itse siinä onnistunut. Purkaa-putsaa-kasaa -operaatiossa sain menemään melkein koko päivän.

              Edit: kirotusvirheitä

              Comment


              • #8
                Erittäin hyvä ohje! Epätoivoiseksi operaation tekee vain se, että tuo ovi pitäisi saada ensin auki, että pääsee irroittamaan lukon..

                No, perjantaina kottero lämpöiseen talliin ja lauantaina päästään asiaan.

                Ostoslistaa:
                - Jotain öljyä, jolla hyvä tunkeuma (aseöljy, vai onko parempaa tiedossa?)
                - Jotain (asennus)öljyä, jolla asentajaa rauhoittava vaikutus ( ... )

                Comment


                • #9
                  Tuli omaankin tässä hiljattain öljyttyä noi lukot. Toiselta puolelta purin ovet mutta sitten huomasin siinä kiinni laittaessa että just tohon jumiutuvaan kohtaan saa ruiskutettua öljyä pillillä sen lukituskielekkeen vieressä olevan lukon muovin ja suojakumin pienestä kolosta alaviistoon suihkuttamalla ja öljysin toisen puolen lukot siitä. Takaoven lukon juomiutuvaan kohtaan saa myös lapsilukon kytkimen kolosta suihkuteltua.

                  Sitähän voi aina kokeilla että jos pitkän pillin sais osuun just siihen koloon niin sitten varmaan kyllä aukeis kun sisäkahvaa vähän aikaa renkkais. Mutta tosi hyvä tuuri saa kyllä olla että siihen kohtaan sais sen pillin osuun.

                  Muuta paikkaa mulle ei oikein tuu mieleen mistä siihen sais öljyä ruiskutettua. Voishan sinne tietysti jostain kyllä valua kun sinne kielekkeen viereen ruiskuttas sitä paljon.

                  Tuli taas aika sekava viesti mutta toivottavasti jotain ymmärrät.

                  Comment


                  • #10
                    Hei kertokaas nyt kuinka tuo homma oikein ratkesi?

                    Comment

                    Working...
                    X