Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

A4 Avant keskuslukon johto takaluukussa

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    A4 Avant keskuslukon johto takaluukussa

    Tietäisikö joku tai viitsisikö joku katsoa sähkökaaviosta mikä johto tulee A4 Avantin takaluukun lukolta alipainepumppuun (takaluukussa oikeassa sivussa)? Tarkoitan siis sitä johtoa, joka ilmoittaa alipainepumpulle aukaisu/sulkutiedon (+/-) avainta käännettäessä. Tähän johtoonhan kytketään väliin keskuslukituksen kauko-ohjausyksikkö. Entä tuleeko samaiseen tilaan johonkin +12V jatkuva, josta uskaltaisi samaiselle laitteelle virran ryöstää ilman että sulake palaa? Vuosimalli oli -97. Olen lukenut jo tämän palstan hyvät keskuslukkokeskustelut, mutta suoraa vastausta en ole saanut. Joku mainitsi liittimen pin 3 ja 4 (sedan tosin). Mutta kumpi näistä ja minkävärinen johto? Sitten kun tiedän niin voin mittarilla sen vielä varmistaa!
    Kiitos!

    #2
    Vastaankin jo alustavasti itse itselleni. Eli Audin sähkökaaviossa näyttääkin olevan takaluukun johdot 12-pin liittimessä pinneissä 4 ja 5. Mutta kysymys kuuluu: Miksi johtoja on kaksi? Onko niin, että toista pitkin kulkee +12V lukkoon, jossa avaimen kääntö yhdistää nämä kaksi johtoa? Toisessa asennossa avaimen kääntö taas yhdistää toisen johdon maihin? Sitten tuleekin ongelmia kauko-ohjauslaitteen asennuksessa!

    Comment


      #3
      Sehän selviää sitten kun maltat odotella työpäivän yli että pääset mittailemaan :)

      Vanhemmissa aadeissa ainakin ohjaus on yhdellä johdolla joka on joko maissa tai +12v riippuen halutusta suunnasta. Tyypillisesti keskuslukituksen ohjaukset ja ko. toiminnon autohälyttimet kytketään tuon johdon "väliin" eli ko. johto kierrätetään yksiköltä ja näin voidaan välttää oikosulkutilanteet jotka muuten olisivat mahdollisia esim kaukosäädintä painaessa ja avaimella vastasuuntaan käätäessä samaan aikaan.

      Comment


        #4
        Kauko-ohjauksessa on tosiaan kaksi johtoa ja nämä kytketään sen ohjausjohdon väliin. Ilmeisesti se toinen (joko pin 4 tai 5) syöttää jatkuvaa +12V lukolle. Pakkohan sinne onkin sellainen tulla. Muuten lukolta ei voisi tulla ohjausyksikköön +12V signaalia.

        Comment


          #5
          Vastaan jälleen itse itselleni! Eli taisin olla väärässä. Ilmeisesti tämä napaisuutta vaihtava ohjaus on vanhemmissa Audeissa. Kyllä sähkökaavion mukaan ja Rattlerin mallikohtaisen asennusohjeen mukaan lukoilta tulee kaksi johtoa kustakin keskusyksikköön. Toinen johto maadoittaa suljettaessa ja toinen taas avattaessa. Mitään +12V jännitettä ei käsittääkseni näihin johtoihin tule. Värit ovat sin/pun ja harmaa/valk takaluukun osalta.

          Comment

          Working...
          X