Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

100:n takaovi

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • 100:n takaovi

    saako takaovea auki kun nappi pohjassa ja ei aukea ulkoakaan?keskuslukko ei avaa ovea mutta sähköikkuna toimii ovessa

  • #2
    Joskus on vastaava mysteeri tapahtunut omalle lötkölle. Eihän se auennut ulkoa eikä sisältä, joten ovipahvi olisi pitänyt irrottaa, että pääsisi "laukaisemaan konkelon". Ongelma on vain se, että paneelia kiinni pitävat ruuvit ovat karmin takan piilossa.
    Käsinojan päällä on tuossa mallissa plyysillä pehmustettu paneeli, joka irtoaa siististi. Tein sen alle puukolla "luukun", josta lukon sai avattua. Joku vipu sieltä oli irti ja se oli helppo korjata, kun paneelin otti irti.

    Comment


    • #3
      Itellä kävi sama homma ja se johtuu siitä että sisäpuolen aukasukahvaa on vedetty kun ovi on ollut lukossa ja lukon päästä on jousi kuoleentunut tai muuten se on vähän jumissa ettei se lipare johon vaijeri tulee palaudu kunnolla ja tällöin se estää ovea lähtemästä pois lukosta. Kannattaa kokeilla että lyö sisäkahvan vauhdilla takaisin jos sattus lähteen liikkeelle. Tässäkin on vaarana se että vaijeri irtoaa lukon päästä, mutta eipä sillä ole väliä jos on jumissa.

      Itse sain muistaakseni jollain ne kaks ruuvia (jotka ovat karmin takana) kovan vääntämisen jälkeen pois. Sittenhän siellä on ruuvit jolla kahva on kiinni ja ikkunan aukasu kahvan ruuvi. Jossain foorumilla oli muistaaksen hyvät ohjeet kuvien kera. Ne auki ja sitten sisäverhoilu jotenkin puoliväkisellä pois.

      Aukinaisesta ovesta voi juuri tätä jumittavaa paikkaa voidella pillillä ruiskuttamalla joko lapsilukon lipsun reiästä tai siitä varsinaisen ovenlukitus kielekkeen kolosta sopivasti yhdestä kulmasta jossa on pillin mentävä rako suihkuttamalla voiteluainetta alaspäin. En nyt osannut oikein järkevästi selittää, pitäs olla kuva. Mutta toivottavasti sait ees jotain apua.

      Comment


      • #4
        Juuri aiemmin lähettämäni viestin jälkeen sama mainittu vika uusiutui. Tällä kertaa korjausoperaatio olikin hieman haasteellisempi. Tuolla dokumentaatiota kuvineen.

        Comment

        Working...
        X