Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

S4:n kova ravistus.

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • S4:n kova ravistus.

    Tuo meidän kulkine on kaksi kertaa nyt viikon sisällä saanut älyttömät ravistuskohtaukset, ravistus ei ole mitään semmoista pientä, kuten jarruista johtuva ravistus, vaan tuntuu että auto lähtisi lentoon. Ensin teki vaimolla keskiviikkona näin, alkunopeus n. 100km/h, siitä ohittamaan lähtö ja kickdownilla yks vaihde pienemmälle. Vauhti nousi ohitustilanteessa n. 140km/h, paluu omalle kaistalle ja hetikohta oli alkanut kauhea ravistaminen, josta säikähtäneenä hän oli löysännyt kaasua ja alkanut hiljentämään, jonka jälkeen ravistus loppui.
    Ja sitten mulla teki saman tänään paitsi että alkunopeus n. 80km/h ohittamaan lähtö kickdownilla 2 vaihdetta pienemmälle, vauhdin ollessa n. 140km/h paluu omalle kaistalle ja kaasun löysäys jotta vauhti alkaa tippumaan, jolloin alkoi taas kauhea ravistaminen, polkaisin jarrua ja ravistus loppui. Molemmilla kerroilla ravistaminen kesti n. 3-4 sekunttia.

    Olisiko kenelläkään tämän perusteella mitään hajua, että mistä vikaa vois lähteä hakemaan?
    Voisko olla joku nivel, tai kardaanin kannatin?

    Ravistus on ilmennyt kesärenkaiden vaihdon jälkeen, mutta ravistus ei ole mielestäni epätasapainosta johtuvaa kun tulee aivan yhtäkkiä ja paljon voimakkaampana kuin epätasapainosta johtuva ravistaminen.

  • #2
    Villi arvaus, voiskohan olla loppusuoralla oleva vetonivel. Joskus aikanaan meni 80:stä vetari ja sopivalla vauhdilla tuntui kuin auto olisi lähdössä lentoon. Mitään muita oireita ei ollut. Ainakin vetarin kumit on helppo tarkastaa ja jos jostain on kumi mennyt niin oireiden perusteella vetonivelen pääkin on varmasti kaput.

    Comment


    • #3
      Sitä niveltä itsekin mietin, koska talvella toinen mielestäni nalkutti kun pyörittelin ympyrää.
      Edellinen omistaja on joutunut vaihtamaan suojakumen kun oli ollut rikki, eli sieltähän tämä kaikki voi juontaa.

      Comment


      • #4
        Mulla ravisteli oma S4 kans, vaihtoin alustasarjan paikoilleen niin loppui tärinät. eli voisko olla iskareissa tai muissa alustan osissa vika?

        Comment


        • #5
          Tänään tutkittiin tuota vikaa ja mitään konkreettista vikaa ei löytynyt. Oikea etuiskari ehkä hivenen epävireisempi kuin vasen. No sit kuiten vaihdettiin etu- ja takarenkaat keskenään ja eiku testille, niin eipä ravistanutkaan enään.

          Diagnoosini: Epävireinen iskari + ei enään niin uus rengas ja vanne = kova ravistus.

          Comment

          Working...
          X