Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

typ89 1.8E DZ käynnistyy huonosti puolilämpöisenä

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    typ89 1.8E DZ käynnistyy huonosti puolilämpöisenä

    Eli kun auto on seissyt päivän (min. noin 5 h) auringonpaisteessa, tai talvella ollut reilussa (2-3 h) lohkolämmityksessä, saa sahata käyntiin, eikä välttämättä ekalla lähde. Kylmällä ilmalla ehtii juuri avaimeen koskea kun auto jo käy. Autossa siis K-Jet, josta poistettu joskus yksi alipainekello puolan vierestä (liittyy kyllä juuri kylmäkäynnistyssuuttimen ohjaukseen, mutta käsittääkseni ainoastaan täyskaasulla kiihdyttäessä, kärjet eivät yhdistäneet), millä ei ole ollut tähän asti mitään vaikutusta käynnistyvyyteen. Alipainevuotoja ei pitäisi olla. Tulpat, johdot, virranjakajan kansi ja pyörijä vaihdettu noin 10 tkm sitten uusiin.

    Tuo paikallaan seisomisen vaatimus viittaisi paineitten karkaamiseen linjasta, ja siis lähinnä painevaraajaan. Mutta kun kylmänä ei tätä ongelmaa ole.

    Tuo moottorin lämpötilasta johtuva käynnistymisen vaikeus viittaisi mielestäni eniten ohjauspaineen säätimeen.(?) Pystyykö tuota testaamaan muuten kuin toista vastaavaa kokeilemalla?

    Edit:
    Ei tunnu löytyvän vastausta, mutta voisiko sytkän ajoituksen pielessä olo vaikuttaa tuohon, onnistuuko tuota vahingossa säätämään pieleen esim. vaidettaessa virranjakajan kantta?

    Onko muuten 5-pyttyisissä sama ohjauspaineen säädin kuin tuossa nelosessa?

    #2
    Osanumero 026 133 403, "Warm up valve". Onkohan tämä osa tuo ohjauspaineen säädin? Akten kuvasta ei pysty varmasti tunnistamaan.

    Saa tarjota, näyttää Akten mukaan löytyvän aika monesta autosta, mm. Audi 100 91-93, Audi 80/90 82-93, Audi Coupe 89-94, VW Scirocco/Corrado, VW Golf 82-88, VW Jetta 82-88.

    Comment


      #3
      Vähänlaisesti tuntuu tulevan apua / arvauksia...

      Eilen vähän mittailin Autodatasta saatujen ohjearvojen perusteella. Lämpöaikakytkin antaa oikeansuuntaiset resistanssit, en tosin irrottanut sitä vaan mittasin noin 30 asteisella koneella, resistanssi 33.2 ohmia, Autodatan ohjearvo 20-40.

      Sen jälkeen nappasin kylmäkäynnistyssuuttimen irti ja laitoin emännän kääntämään avaimesta, tuloksena tasainen, noin 2 sekunnin mittainen suihkutus kk-suuttimesta. Kone käyntiin uudelleen, samalla mitaten resistanssia lämpöaikakytkimeltä, vajaan minuutin kuluttua resistanssi nousi 66,4 ohmiin, ohjearvo AD:n mukaan 50-90.

      Tämän perusteella uskoisin lämpöaikakytkimen ja kylmäkäynnistyspiirin muutenkin olevan kunnossa. Katse kääntyykin nyt takaisin alkuperäisiin arvauksiin eli painevaraajaan ja ohjauspaineen säätimeen.

      Täytyy koittaa päästää pumpulta tuleva putki irti illalla muutaman tunnin paikallaan olon jälkeen, ja katsoa onko järjestelmässä painetta. Mutta miten tuo lämpötila voisi vaikuttaa siihen?

      Comment


        #4
        Tulolinjan putki on nyt pariin kertaan koitettu, painetta tuntuisi linjassa olevan. Ohjauspaineen säädintä olen itse epäillyt ja foorumin kautta käytetty sellainen meinasi jo löytyäkkin, mutta ei sittenkään... :)

        Käytin tuota huollossa, ja mitattiin päästöjä, kaikki näytti olevan ok. Huoltomies sanoi ohjauspaineen säätimen hajoavan yleensä siten että keittoa ei tule koneelle riittävästi, nyt sitä tuntuu tulevan liikaa, kone meinaa tukehtua kun tuo oirii. Auto myös haisee bensalta tuollaisen käynnistyksen jälkeen.

        Päästömittarin letku myös työnnettiin imusarjasta irrotetun letkun paikkaan, tarkoituksena selvittää vuotavatko suuttimet, HC-arvo ei noussut juurikaan käynnin aikaisista arvoista, huoltomies sanoi sen nousevan melko nopeasti korkeaksi mikäli suuttimet vuotavat. Koitin ottaa pari suutinta irti tarkoituksenani vaihtaa O-renkaat suuttimien kaulalle, mutta suuttimet irtosivat holkkeineen imusarjasta, eivätkä holkit irronneet suuttimista, pyörivät vain. Eikö suuttimien pitäisi lähteä holkeista ihan vaan vetämällä?

        Katse siirtyykin sytytykseen. Onko sytkäpuolella mikään tekemisissä lämpötilan kanssa? Ajoitusta ei ole vielä testattu, mutta ei siihen ole koskettukaan.

        Comment


          #5
          Viitsisikö joku kertoa tuon suuttimien irrottamisen? Suuttimet siis irtoavat holkkeineen, miten suuttimet holkeista irti?

          Comment


          • #6
            Suuttimien pitäisi irrota kyllä ihan vaan vetämällä. Volkkarin kannessa nuo holkit on ainakin jengalla kannessa kiinni, että niiden ei kyllä pitäs irrota suuttimien mukana.
            Oletko tuon paineakun/varaajan kunnon testannut?

            Comment


              #7
              Painevaraajan kuntoa en ole testannut muuten kuin irrottamalla bensaputken määräjakajan kyljestä siinä vaiheessa kun vian pitäisi olla päällä. Kyllä siellä ainakin vähän painetta on, sitä en tiedä onko riittävästi.

              Suuttimissa tulee mukana muoviset holkit, jotka ovat imusarjassa kiinni ainoastaan painamalla, kiinni ne pitää muoviset pitimet. Mutta suuttimet eivät kohtuullisella voimankäytöllä tuntuneet irtoavan, täytyy ilmeisesti koittaa kohtuullista suurempaa voimaa...

              Comment

              Working...