Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

2008 2.0TFSI öljynkulutus? Viallinen PVC venttiili.

Collapse
Tämä aihe on suljettu.
X
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • 2008 2.0TFSI öljynkulutus? Viallinen PVC venttiili.

    Kyseessä vm2008 A4 2.0TFSI bensaturbo, 225hv muistaakseni, ajettu 106tkm, automaatti.
    Öljynä Mobil 1 ESP Formula.

    On kuluttanut nyt viimeisimmän noin 6tkm aikana 2,5 litraa öljyä. Useaan otteeseen olen lisännyt puoli litraa kerrallaan kun alarajan hälytys on syttynyt tai tikun mukaan alkaa olemaan vähissä. Vuotoa ei päältäpäin näy missään eikä jätä mitään läikkiä allensa. Eli mistään vuodosta ei mielestäni ole kyse. Jäljelle kaiketi jää vaihtoehto, että polttaa öljyn.

    Onko normaalia ja jatkan ölpän lisäilyä? kannattaako olla huolissaan, missä vika, onko jotain todennäköistä moottorivikaa? Auto vaihtoon? :) Ei 106tkm ajettu auto mun mielestä noin paljoa saisi ölppää viedä.

    Öljynkulutus mielestäni on lisääntynyt tässä viimeisen 6tkm aikana. Alkukesästä oli myös tällainen episodi: Tyhjäkäynnillä kierrokset välillä vaelsi ylös-alas ja erityisesti oli alikierroksilla ja vähän alkoi konekin tärräämään. Vikaa etsivät ja paikallistivat: PVC-venttiilin kalvossa oli halkeama. Sai ilmeisesti liikaa ilmaa ja vikakodeistakin löytyi pariin otteeseen 'laiha tyhjäkäynti'. Joitain satoja kilometrejä ajoin (eivät huollossa kieltäneet) ennen kuin saivat paikallistettua vian tuohon PVC venttiiliin ja homma korjaantui. Yhden moottorituenkin ehtivät välillä vaihtamaan kun luulivat tärinän johtuvan siitä. Olisiko tämä laihaan tyhjäkäyntiin ja vialliseen PVC-venttiiliin liittyvä episodi voinut aiheuttaa jotain hallaa koneelle, joka näkyy nyt lisääntyneenä öljynkulutuksena?

    Apuja? Kiitoksia!!!

    PS. mistähän mahtaisi johtua kierrosten pieni seilaaminen kylmällä moottorilla tasakaasulla. Se aiheuttaa pientä 'veto päällä - veto pois' efektiä. Huomaa helposti esim tasaisella 60km/h nopeudella. Ongelma häviää mielestäni aina kun kone lämpiää. Eikä tee joka aamu ainakaan niin että huomaisi. Silloin tällöin.
    Viimeksi muokannut painemies; 22.10.2015, 08:57.

  • #2
    B8? Tyyppivika, näissä lisää asiasta http://www.audiclub.fi/audifinns/showthread.php?t=65182 & http://www.audiclub.fi/audifinns/sho...d.php?t=140633

    Comment


      #3
      painemies haku on ystävä ja laita sijaintisi profiiliin. Se on pakollinen tieto. Kiitos!

      Comment


        #4
        Paikkaunta profiiliin. Ohjeet aiheeseen onkin jo annettu.

        Comment

        Working...
        X