Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Ääni vaihdekepin sivuttaisliikkeessä

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Ääni vaihdekepin sivuttaisliikkeessä

    Erilaisia vaihteiston ääniä on puitu ennenkin, mutta vastaavaa ongelmaa en löytänyt. Potilaana A4 B6 1,8Tq 163hp 5-vaihteinen manuaali.

    Vaihdekeppiä sivuttain liikuttaessa kuuluu jokin heleä sorvaamisen(?) ääni. Hankala tuota on kuvailla, eikä mikään korviahuumaava meteli ole, mutta kuulee kuitenkin suhteellisen selvästi. Ensin kuvittelin PCV:n tai bypassin sihisevän oudosti kun kaasun hölläsi, mutta ihmettelin kun kuului vain vaihtaessa 4->5.

    Tarkemmin perehtyessä ääni kuuluu siis keppiä vapaalla sivuttain liikuttaessa. Keskikohdasta vasemmalle hyvin hiljaa ja oikealle taas kuuluu selvemmin. Kepin ei tarvitse olla liikkeessä, vaan esim. kanittaminen oikeaan laitaan pitää ääneen kuuluvissa. Myös jos on pykälä silmässä (varsinkin vitosvaihde) ja keppiä hieman painaa laitaa kohti, ääni kuuluu. Kun vaihteet on silmässä eikä keppiin koske, ei mitään ylimääräisiä ääniä mielestäni kuulu. Vaihteet toimii hyvin, eikä siis ylimääräisiä ääniä kuulu pykälä silmässä ajaessa. Ääni on suoraan verrannollinen vauhtiin, hiipuu hidastaessa eikä kuulu paikoillaan. Kytkimen painaminen ei vaikuta ääneen.

    Lähinnä kiinnostaisi, onko tuollaiselle muita vaihtoehtoja kuin jotain häikkää laatikossa? Jos "uuden" vaihtaa ja ääni kuuluu edelleen, niin voipi harmittaa. :) RVS on menossa laatikkoon joka tapauksessa, mutta kuulostaako tuo edes sellaiselta, mihin tuo voisi tehota? Ajettu jo 321tkm, eli ei varmasti uutta vastaava ole, mutta muuten tuntuu loota toimivan kuin unelma. Pirssi ollut minulla reilun kuukauden eli en tiedä, kauanko on kuulunut tai onko räpylää lepuutettu kepin päällä. :) Huoltokirja hukkunut, selviääkö vaihteiston tarkka tyyppi lootan kyljestä tai jostain interwebin audi-palvelusta VIN:llä?

    #2
    Jos autosta löytyy vielä se samainen tarra kontin pohjasta mikä huoltokirjassakin, niin siinä on ainakin askin koodi merkattuna.

    Comment


    • #3
      Ja jos ei jaksa tarraa etsiä niin oma.audi.fi näyttää vaihteistokoodin.

      Comment


        #4
        Ei osunut tarraakaan aiemmin silmään kun vararengaskaukalon tyhjensin irtorojusta. Oma Audi näyttää Riston auton eikä yhteydenotto toimi. :) No ei sillä niin kiire, ajetaan niin kauan kuin kestää. Ei liene muita mahdollisuuksia kuin käydä vivusto läpi ettei se mihinkään ota kiinni, muuten taitaa vaihtoehdot olla laatikon sisällä.

        Ei nähtävästi kovin yleinen ongelma vastauksien määrästä päätellen. :)

        Comment


        • #5
          Äkkiseltään en usko että vipu ottaa mihinkään kiinni laatikon ulkopuolella. Se vaihteensiirtovipu on kuitenkin niin omassa tilassaan kardaanitunnelin yläosassa.

          Comment


            #6
            Löytyi täältä toinenkin vastaava tapaus, mutta harmillisesti jäi tarina kesken. Oma.audi näytti tosiaan laatikoksi GDU:n. Täytynee varautua pahimpaan ja puntaroida käytetyn ja kunnostamisen välillä. Pauttiarallaa 500 euroon saa laatikoita Ruotsin purkamoilta. Ei nyt kyllä ihan heti tule laatikkoa tilattua kun ei tuo tosiaan mitään ääntä pidä pykälä silmässä, jos ei kanita sivuun. Eli aina kun keppi on levossa ei säröääniä kuulu. ;) Mitään en laatikoiden sielunelämästä tiedä, mutta olisi mielenkiintoista kuulla teoria äänen aiheuttajalle.

            Comment


            • #7
              Minulla kuuluu kanssa erikoinen sihahdus kun vaihtaa neloselta vitoselle. Ääni on ollut läsnä 3 vuotta, jonka olen auton omistanut. Mitään ongelmia laatikon kanssa ei ole ollut. Ajettu on nyt 218tkm. Ei kannata huolestua.

              Luulisin myös, että sihahdus ei liity itse vaihteistoon, mutta en kyllä osaa selittää sitäkään että turbosta/ahtoputkista kuuluisi sihinää ainoastaan vaihdettaessa vaihde neloselta vitoselle.

              Comment


                #8
                Itsekin tosiaan ensin luulin, että vaihteenvaihto ääntää, mutta pelkkä sivuttaisliike riittää. Eli kun vapaalla siirtelee keppiä sivusuunnassa, kuuluu sellainen outo sirinä. Oikealle kovempaa.

                Comment

                Working...
                X