Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

V6 biturbo ja erikoinen ääni

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • V6 biturbo ja erikoinen ääni

    https://www.dropbox.com/s/88thyw8g0g...91339.mp4?dl=0
    Keksipaketti sille joka tietää mistä moinen ääni voi lähteä. Moottorin vaihdon jälkeen koeajolla kuului vaimeasti kierrosten mukaan vastaavaa ääntä. Yhenäkin sitten tuli noin kovaksi jolloin sammutin ja rullasin tiensivuun hinattavaksi. Tiedä enää pitäskö lopettaa tuon auton ranettaja (ittensä) vai ajaa suohon auto ja ostaa uusi. :'D Ei kyllä enää edes vituta vaan naurattaa koko touhu. Tai sitten teen tuohon autoon volvon vinokone swapin, taskurahalla saa aina uuden moottorin jos leviää.

    #2
    Aika lyhyt video tulkittavaksi :) Sanoisin silti että äänestän ensimmäisenä ohjaustehostimen pumppua. Onko siellä nestettä tarpeeksi?

    Comment


    • #3
      Kuumottaa että saa kolmannen moottorin ostaa kohta, niin uskaltanu pitkään käyttää. Pitää tänään viritellä toi mikrofoni puhelimeen ja äänittää sillä parempi pätkä. Apulaitehihna ei ollu paikoillaan niiden poissulkemiseksi. Vesipumppu on uus, kun tuli jonkin aikaa käytettyä ilman nesteitä ensikäytössä jos ois hajonnu. Bank 2 nokkaketjun kiristin vaihdettu edellisestä moottorista, kun pyörittäessä tietyssä kohtiin jätti ketjun löysälle. Kummankaan puolen venttiilikoneistossa ei näkynyt minun silmään mitään erikoista. Käsin pyörittäessä jakohihnaa laittaessa ei mikään ääntäny tai pistäny vastaan.

      Comment


        #4
        Eli ei voi olla tehostin kerran hihna ei ollut kiinni. Ei se vesipumppu siitä hajoa vaikka konetta käyttääkin ilman vesiä. Eihän se ole vesivoideltu...

        Ja se nokkaketjun kiristin toimii kyllä niin (varsinkin jos se on tyhjä öljystä) että konetta pyörittäessä ketju pomppii ylös ja alas. Sekin on normaalia.

        Comment


        • #5
          Vaihdoitko siis tuon äänen takia sen kiristimen bank2 vai ajattelit vaan, että vanha on huonompi kun toinen vanha? :) Entä jos se juurikin nyt ääntää siellä. Tosin liekkö kiristäjästä noin tiheä ääni kuuluisi tyhjäkäynnillä ?

          Comment


          • #6
            Vaihdon sen tuon äänen takia. Mitään muuta en silmällä nähny erikoista, kun sen että bank 2 ketju jäi löyhälle siinä tietyssä kohti. Irrotin kiristimen ja puristelin, niin siinä ei se ylempi liuku liikkunut yhtä paljon kuin siinä toisessa. Joten laitoin sen vanhan moottorin kiristimen sinne, koska sehän on toiminu todistetusti ennenkin. Vaan vika ei sitten ollutkaan siinä, koska ollaan nyt tossa videon todistamassa tilassa eli sama ääni jatkuu.

            Comment


            • #7
              https://youtu.be/vBjHkDH3ak4

              Mikero kävi myös kuuntelemassa ja nauhotin pienen kotivideon. Tosi kovaa ääntä pitää. Kuulostaa että tulis tuolta alempaa/keskeltä konetta. Jotain vauhtipyörään liittyvää kenties? Kytkimen käyttö ei vaikuta tippaakaan. Ideoita mitä testata ennen tekniikan irrottamista?

              Comment


                #8
                On kyllä ihan uudenlainen ääni itselle. Ottaisiko joku vauhtipyörän starttikehään kiinni? Sen verran tiheältä tuo kuulostaa ettei tule nostimista yms vastaavista. Tai voisiko joku rallatella jakopäässä? Tuskin jos se kuuluu keskeltä konetta.

                Comment


                • #9
                  Joo ei se tule jakopäästä vaan jostain taaempaa, siellä on rullat välyksettömät ja ok. Mika tossa heittikin, että jos on jotain pudonnu sieltä aukosta sisään tai takalaipan pultti perääntyny.

                  Comment


                    #10
                    Kuullostaa omaan korvaan just siltä että joku hankaa vp:n hampaisiin. Lankomiehen escortissa oli jääny mutteri kytkin koppaan ja piti samanlaista ääntä. Eihän HALL-anturi voi vaan ottaa kiinni? No se kyllä ei varsin enää toimisi.

                    Comment


                    • #11
                      Äänen syy oli epäilty pultti joka perääntyny. Joko ei oo menny tuo o-rengas ihan pohjaan, kun 10Nm kirrattu tai sitten vaan vedetty näppitiukkaan ja ruvennu jo muuta touhuumaan ennen momenttiin laittoa. Täytyy ostaa valkonen permanttitussi. Tapana ollu laittaa tussilla täppä aina kiristyksen jälkeen merkiksi, mutta oon sen kadottanu ja konetta kasaillessa ajattelin, ettei voi niin paska tuuri olla jotta joku jää löysälle, kun huolellisesti tekee. :D
                      Sain hyllyyn yhden ranetus muiston lisää volvon vääntyneiden venttiilien kaveriksi.

                      Eikös nämä lambdat ollu käypäset yläsensoreiksi?
                      http://www.piilix.fi/webshop/catalog...products_id=35
                      Attached Files
                      Viimeksi muokannut Hene987; 26.4.2015, 17:18. Perustelu: Kuva jäi matkanvarrelle

                      Comment


                        #12
                        Eipä tainnu kuitenkaan suurempaa vahinkoa tapahtua? Mulla oli koneistettuna/koottuna ostetussa lohkossa laakeripukin pultit löysällä ja siitä riemusta kanki petti ja lohko muistokasaan. Ei ole uutta kasassa vieläkään ja tuosta on jo yli vuosi.

                        Comment


                          #13
                          Ot.

                          Uskalsit kuitenkin ostaa jonkun toisen kasaaman koneen? :)

                          Comment


                          • #14
                            Joo tappioksi jäi vain yksi m6 pultti+ vauhtipyörään uudet venypultit ja dp:n tiivisteet. Ja kolme viikkoa projektin venymistä, mutta vältin samalla pahimmat kurakelit.

                            Comment


                              #15
                              Lobalta oli ja ihan päällisin puolin vimpan päälle siistitty ja maalattu, joten ei tullut mieleen alkaa pultteja tarkistelemaan. Noita sattuu, motorsporttia. Kesti se kuitenkin joku 60 tkm, mutta säädöissä huomas jotain häikkää ajotuksen kanssa. Uutta tulille toivottavasti jo tänä vuonna.

                              Älkää ostako maxspeedinrods:lta kankia tarkastamatta niiden sopivuutta heti. Mulle olivat aikoinaan lähettäneent väärät RS4 B5 kanget ja nyt eivät ota mitään vastuuta eivätkä vastaa edes kyselyihin vaihtoehdoista. Oisin voinut jotain väliin maksaa, mut nyt menee vakio kanget uusilla pulteilla ja laakereilla takas. Liian leveet olivat nuo hyllyssä lojuneet. Muuten sama laakerihalkaisija mutta isonpään laakeripesä 5mm liian leveä, mihinköhän noi sopis?

                              Comment


                                #16
                                Lohkaisin omaksi ketjukseen.

                                Comment

                                Working...
                                X