Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Audi A3 Starttaus ongelma

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Audi A3 Starttaus ongelma

    Itsellä Audi A3 Sportback 2.0TDI vm. 2004. Kilsoja alla 212 000km. Autossa hiukan erikoinen starttivika. Yleensä starttaa normaalisti ja joskus sahaa hiukan, mutta 99% varmasti käynnistyy. Nyt on muutamia kertoja ilmennyt sellainen tapaus, että auto on ajettu pakkasella lämpimään talliin ja se on seissyt siellä yleensä 8-12h. Lämpimässä kun sitten seuraavan kerran starttaa, niin starttimoottori saattaa ikäänkuin inahdellen pyöriä ja tämän seurauksena saattaa jopa tulla lievä käryn haju. Pitänyt antaa kaasua, että käynnistyy ja sittenkin saattaa vielä sammua. Viimeisimmällä kerralla joutui yrittää starttaamista noin 5 kertaa, jonka jälkeen startti ei pyörinyt yhdellä käynnistyksellä juuri ollenkaan. (sama kuin olisi akku täysin tyhjä) Sitten kun antoi pirssin olla rauhassa 5-10 min ja kokeili uudelleen niin sitten jälleen vaikeasti inahdellen pyörähtikin käyntiin. Kaasua piti silloinkin antaa, ettei heti sammunut.

    Eräs tuttu epäili montaakin eri vaihtoehtoa, mm. startin hiilet, koko starttimoottorin kuntoa ym. Akku on kohtuu tuore ja käynnistysvirta hyvä, joten siitä ei pitäisi kiikastaa.

    Lähinnä nyt ihmetyttää tämä kylmästä lämpimään ilmaan viemisen vaikutus, koska juuri silloin on ilmennyt suurimmat ongelmat käynnistäessä. Toimii jopa kovillakin pakkasilla paremmin koko startti. Onkohan joku törmännyt vastaavanlaiseen hommaan? Lueskelin tuossa forumin vanhoja viestejä, mutta ei osunut omaan silmään juuri samanlaista ongelmaa.

  • #2
    Lämpölaajeneminen tulee mieleen, ilmenee varsinkin huonoilla laakereille/puslilla. Itsellä on kerran ollut vastaava ongelma, joka korjaantui startin puslien vaihdolla.

    Näin vähän ajetulla en uskoisi puslavikaan. Kannattaa vaihtaa suoraan tehdaskorjattu startti tilalle jos ei halua askarrella tuon kanssa.

    Comment

    Working...
    X