Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Tyhjäkäynti aaltoilee

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Tyhjäkäynti aaltoilee

    Audi 90 2.3 vm.90 mikähän mahtaa olla se tikittävä alipainemokkula joka sijaitsee ilmanottonhaitariputken päällä, siitä on natsa läpi haitariputkeen ja siitä johtaa putki erilliseen mustaan säiliöön (sijaitsee paisuntasäiliön etupuolella? Paluuputkikin näyttäisi menevän imukotelon viereen ja se on tulpattu harmaalla kumitulpalla. Isv mokkula lienee imusarjan ilmukotelon ns. sisäpuolella. Sen otin irti ja oon sitä putsaillut ei näytä kovin törkyiseltä. ?mikä liene se pyöreähkö pötikkä termostaattikotelon takapuolella? Ku vaan tietäis? Letkuista ei oo löytyny ku yks vuoto ja sekin taitaa olla cruisen letku alipainepumpulta kalvohässäkälle? Ainankin näin sen luulen olevan. Jos joku tietää mistä sais kuvan et mitä mikin on niin ois kivempi selvitellä vikoja nyt ja jatkossa. Lämppäri ja ilmastointi taitaa jäädä huoltoliikkeen hommiksi turussa 600e huoltaisivat ja täyttäisivät jäähdytyspuolen siivois molemmat kennot ja huuhtelisivat lämmitys/jäähdytys järjestelman. ? Vai meneekö 600 hukkaan?

  • #2
    Jos oikein ymmärsin. se on ns kierrätykseen liittyvä järjestelmä = tämä tikittävä mötikkä ja musta säiliö. Ei vaadi huoltoa eikämuuta toimenpidettä. Haulla lisää.

    Comment


      #3
      kiitos vastauksesta. Selailtuani muiden kysymyksiä olen alkanut epäillä lambda tunnistinta, autonpapereita selaamalla huomasin että 55 tkm sitten on ollut samoja oireita ja ko. anturi on silloin viimeksi vaihdettu. Uutena oireena on hyytyminen 2 km ajon jälkeen sammutus ja taas käy muutaman sekunnin. muutama startti ja sitten meno jatkuu? mistä lie johtuu. Epäilin ensis että ois vettä tankissa ja laitoin shellin jäänestoa. Eipä tunnu auttavan ja kulutuskin on ajotavasta riippumatta 12-14 l/100km LAMBDA?

      Comment


      • #4
        " Selailtuani muiden kysymyksiä olen alkanut epäillä lambda tunnistinta, autonpapereita selaamalla huomasin että 55 tkm sitten on ollut samoja oireita ja ko. anturi on silloin viimeksi vaihdettu. Uutena oireena on hyytyminen 2 km ajon jälkeen sammutus ja taas käy muutaman sekunnin. muutama startti ja sitten meno jatkuu? mistä lie johtuu. Epäilin ensis että ois vettä tankissa ja laitoin shellin jäänestoa. Eipä tunnu auttavan ja kulutuskin on ajotavasta riippumatta 12-14 l/100km LAMBDA? "

        Jos lambda vaihdettu 55 tkm sitten, ei vika siinä? Toisaalta mikä lambda. Vääränlainen tai oikea?

        Jäänestolla ei ole mitään tekemistä/auttamista ruiskukoneessa. Ei kannata käyttää.

        Suosittelen menemistä testeriin, jossa mitataan lamb.. ym vikakoodit.

        Jos paikkakunnallallasi on audiclubin jäseniä ( liity kerhoon) he voivat auttaa ko asiassa?

        Comment


          #5
          Jollakulla (ja kappas, vielä ysikymppi sekin) taisi bensapumppu / pumpun rele oirehtia tuolla tavoin (ks. klik).

          Vaikka lambdan ei pitäis hyytyä 55 tkm, ei se tarkoita ettekö se voisi sitä tehdä.

          Kyllä tuo Jorman neuvo on suositeltava: testeriin, niin saa ainakin suljettua pois osan vikakohteista, jos ei niin hyvin käy että vika peräti selviäisi.

          Comment


            #6
            Tyhjäkäynti aaltoilee

            Jääräpää kun olen niin vaihdoin sen lambda anturin. Vanhoissa papereissa oli vastaava vika kahteen kertaan 1. 50 000 mailia 2. kerta 130 000 mailia ja nyt 170 000 mailia ja molemmilla kerroilla oli lambda anturi vaihdettu. Toimii ainankin toistaiseksi, palailen asiaan pienen seurailun jälkeen. Ainankin tyhjäkäynti on nyt tasainen. Kiitoksia vinkeistä. : )

            Comment


            • #7
              Ettei olis "American Bastard" juottanut audillesi välillä regular unleaded:ia turhankin usein, vaikka muki olis säädetty "super"-kamalle? Kyllä se lambdaa saattaa rikkoa, kun tulee niin paljon palamattomia sen ohi.
              Suomeksi/oikeasti ajateltavaksi:
              Jos ei ole maahantuonnin jälkeen säädetty 95E bensalle (tai 98,kun en tiedä kumpaa haluat käyttää), on enemmän kun oleellista että ongelmia kasaantuu.
              Jos/kun puhun sinullekin liian oleellisesta ja tiedostetusta asiasta....kommenntini ovat 100% turhia->IGNORE.

              T:Another stupid American cowboy

              Comment

              Working...
              X