Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

A4 B5 ADR ja ensimmäinen käynnistys lämmityksen jälkeen

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • A4 B5 ADR ja ensimmäinen käynnistys lämmityksen jälkeen

    Tuossa on tullut omassa kulkineessa huomattua sellainen outous että kun auto on roikan päässä vaikka tunninkin, niin ekalla starttauksella ei jää käymään, mutta tokalla jää. Kylmänä ei tuota ongelmaa ole, vaan lähtee kun sen kuuluisan palmupuun alta.

    Muuten toimii ihan normaalisti, eli vetää hyvin kylmänä ja kärsii antaa kaasuakin.

    Myös "lohko"lämmitimen toimintaa tuli myös vag.com:lla seurattua ja se lämmittää koneen anturin mukaan noin 22-30 asteiseksi, kelistä ja ajasta riippuen.

    Vikakoodeja ei ole ja vag.com:lla tutkittaessa lämpötila-anturi G62 näyttäisi toimivan. Tosin ihmettelin tänään sitä että miksi mittariston arvoissa (17-instruments) näkyy +50 kun ecu:n vastaava oli ennen starttausta -6 ja ulkona erillisen mittarin mukaan -6.3 pakkasta. - No, eihän tietysti tuo auton mittarikaan alempia lukemia näytä...

    Login mukaan lämpötila oli kylmänä -6 (time stamp 0,38) ja +19,5 (time stamp 116,36) jolloin "ryyppy" tippuu pelistä ja kierrokset laskee normaalille tyhjäkäynti tasolle. Sama lämpömittarin näyttö vs. reaaliaikainen arvo pitää suht hyvin paikkansa. Max lämmöt pienen lenkin jälkeen 94,5 (keskiarvo 91,5), joten ilmeisesti ainakin anturin ecu:n puoli pelaa ok.

    Akun jännite on ok (uusi akku), joten ei luulisi senkään vaikuttavan. Myös kuumana herää ekalla tulille.

    Polttoaineensuodatin, tulpat ym. vaihdettu hiljattain. Jotenkin tuntuu että kuitenkin viittaisi bensan saantiin, mutta ei sekään oikein tunnu sopivan vikaan (vai onko sittenkin ominaisuus).

    Onkos kenelläkään ehdotuksia mitä voisi käydä seuraavaksi läpi?

  • #2
    Kokeile seuraavaks ottaa roikka irti ja odottaa n. 10min. ennen starttausta.

    Comment


    • #3
      Pitääkin huomenna testata tuota ehdottamaasi. Samalla voikin mitata onko koneen pintalämmöissä hirveitä eroavaisuuksia, mukaanlukien tuo anturi kohta. Myös tällainen löyty etsinnän tuloksena.
      [COLOR=#810081]http://www.audiclub.fi/audifinns/showthread.php?t=85092[/COLOR]

      Itsellähän on kanssa tuo Defan letkulämppäri, mutta en ole varma onko tuota venttiiliä. Missähän letkussa tuo pitäisi yleensä olla, vai koskeeko tuo ylipäätänsä adr konetta?


      Comment


      • #4
        No niin tänään tuli sitten tuokin testattua. Auto oli roikan päässä n. 2h jonka jälkeen ilman lämmitystä noin 10-15min. Lähti ekalla yrityksellä käyntiin, joten ilmeisesti tuo "ongelma" liittyy siihen että anturi lämpiää muuta konetta nopeammin? - Toki tuo voi(kin) myös liittyä siihen että tunnin pikalämmitys (tm) ei aina olekkaan riittävä, vaikka kone pyöriikin hereästi (ja sisälläkin on lämmintä) :)

        Vag.com:lla tarkasteltuna jäähdytysneste oli lämmityksen aikana +15 ja tuon "odotusajan" jälkeen +12. Samalla tuli lämpötiloja mitattua ir:llä, eli kone päältä (puolayksikön jäähdytysrivat) +7,3, lohko vesipumpun puolelta +11,6 ja pakosarjan puolelta +4,2. Myös anturin kohtaa pääsi mittaamaan ja se näytti olevan n. +12,6 astetta, samoin anturille imusarjan alla menevä jäähdytysneste putki +12,9.

        Ulkona oli mittailun aikana karvan vajaa -7 astetta pakkasta ja ainakin senverran oli koneessa lämpöjä että yöllä satanut irtolumi suli konepellin päällä.

        No, nyt kun tuonkin tietää, se ei niin pahasti häiritse. Toki tuo takaiskuventtiili voi olla joskus hyödyllistä laittaa, mutta rajoittaako se koneen lämpiämistä?

        Comment


        • #5
          Miulla kans AJQ koneessa letkulämppäri, toisella startilla käyntiin lämmityksen jälkeen. Ei häiritse itseä kun tietää mistä johtuu. Mites tuo takaiskuventtiili, tuleeko se mihin kohtaan letkulämppärin jälkeen? Miulla on ainakin g62 noin 30cm päässä lämppäristä.

          Comment


          • #6
            Tuo näyttäisi olevan sitä "ensimmäistä" mallia defa jonka on näihin ADR koneisiin saanut, eli tulee tuohon vesipumpun perään letkuun joka kääntyy lähtemään heti ylöspäin.
            "Uudemmassa" mallissa on vastuksen sijaintia muutettu, ja se tulee vesipumpun tyhjennys propun ja öljynsuodatinjalan lauhduttimen (lauhdutin - lämmityslaite) väliin, ja tuolla vastuksella/sijoituksella ainakin AEB lähtee ja jää kerrasta käyntiin.
            Vanhassa ADR a4:sessa oli kanssa tuo "ensimmäistä" mallia oleva, eikä sekään kerrasta jäänyt käyntiin, joten mahtaa paremmin tasaantua lämmöt tuolla "uudemmalla" sijoituksella.

            Comment


            • #7
              Miun kulkineeseen oli laitettu just tuohon vesipumpun perään, eikä yli 30 asteen pakkasella saanut lämmityksestä käyntiin. Sotki kaasuläpän sopeutuksen. Laitoin lämmittimen vesipumpun tyhjennysropun alle niinkun stefan asennusohjeissa on ja johan rupes pelaamaan. Eikös se termari ole näissä ADR vapareissa siinä vesipumpun alla, niin ei kai se kylmä neste pääse kiertämään termarin läpi siitä pumpun yläpuolelta. Taitaa käydä useamman mallinen letkulämppäri. Korjatkaa jos oon väärässä.

              Comment


              • #8
                Lienee tuonkin kiinnitys on aikoinaan tapahtunut defan ohjeen mukaan, mutta sen muuttamista tuonne vesipumpun alle voisikin suunnitella.
                Ilmeisesti tuo tarvii myös uuden asennussarjan, vai pitääkö jopa ostaa kokonaan uusi lämmitin?

                Tässä nykyinen ohje: [COLOR=#0066cc]http://www.defa.com/file/737166aa064/759.pdf[/COLOR]

                Comment


                • #9
                  Mie Kävin hajottamolta 16 mm karoilla, sivu-ylälähdöillä olevan lämmittimen, maksoi 30 euroo. On helpompi laittaa, ei tarvitse letkusupistuksia. Kiinnityslenkki oli mukana. Paikallisesta varaosaliikkeestä 15 mm letkuu, liitin vesipumpun tyhjennysreikään, 16 mm T kappale ja lemmareita. Autotallista löyty lattarautaa johon porasin sopivat reiät. On helppo kiinnittää Defan ohjeen mukaan. Joku aika sitten oli huutonetissä uusia mynnissä 80 euroo kpl.

                  Comment


                  • #10
                    Vastuksen numeron näkee siitä mustasta muovisesta osasta johon johto tulee kiinni. Siihen pitäisi oll stanssattuna esimerkiksi näin:
                    TYP
                    759
                    Toiselta puolelta löytyy sitten vastuksen teho, eli vaikka:
                    550W

                    Jos tuon vastuksen saat varmistettua, niin ei periaatteessa tarvitse kuin tuon asennussarjan, mutta voin kertoa, että tuo vastus on varsin pirullinen saada pois tuosta välistä tuon moottorinkorvan takia. Lisäksi tarvitset uuden letkun tuohon vastuksen tilalle, jota ei voi oikein korvata millään normaalilla letkulla, sillä on suurempi vesipumpun päästä.

                    Comment


                    • #11
                      Joo ei kovin mukavalta paikalta näytä, mutta pitää katsoa tuota sitten kun kelit hieman lämpenevät - Nyt näyttää olevan -18,5 pakkasta (aamulla varmaan enemmän) ja lämmitintä tarvitsee pakollakin :)

                      Comment

                      Working...
                      X