Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

100 c4 ääni takaa ajonaikana, pyöränlaakeri?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • 100 c4 ääni takaa ajonaikana, pyöränlaakeri?

    Jep otsikon mukaisesti on alkanut kuulua ajon aikana ärsyttävä kumina auton takaa. Ääni kuullostaa ihan vaurioituneelta pyöränlaakerilta, mutta en ole varma.
    Ääni kuuluu ajaessa kovempaa kun kääntää oikealle mutkaan ja suoraan ajettaessa hieman vaimeammin, mutta on silti erittäin ärsyttävä. Vasempaan mutkaan kääntäessä ääni katoaa kokonaan.
    Vedolla ei ole vaikutusta ääneen koska vaikka painan kytkimen pohjaan tai vaihteen vapaalle niin ääni ei muutu.
    Nopeudella taas on vaikutus ääneen. Varsinkin abt. yli 70kmh vauhdissa ja siitä ylöspäin ääni on todella ärsyttävä.

    Nostelin autoa takaa molemmin puolin tunkilla ja heilutellessa renkaita ilmassa ei ole väljystä laakereissa kummallakaan puolella. Rengas ei heilu/ole väljä ylä/ala suuntaan eikä myöskään sivuttais suunnassa.
    Jos olisi vetari eikö vetari olisi vuotanut(molempien puolien vetarit näytti kuvilta) ja jos olisi niin eikö ääni muuttuisi vedon mukaan?

    Ps. En usko että on perä, ainakaan toivottavasti :D
    Viimeksi muokannut lowe low; 23.6.2012, 13:31.

    #2
    Kyllä viittaa vahvasti pyöränlaakeriin, jos ääni muuttuu mutkittelun mukaan. Välystä ei välttämättä tässä vaiheessa vielä ole.

    Comment


    • #3
      Ilmeisesti quattro? Silloin ei yleensä laakerin loppuessa tunnu välystä, jos ei sitten ihan tolkuttomia määriä ajeta jurisevalla laakerilla. Yleensä sen jurisevan laakerin löytää, kun nostaa akselin ylös ja vertaa vuorotellen pyörimisääniä eri puolilla akselia.


      Vinkkinä; Typ44:n quattron takalaakeri maksoi huomattavasti enemmän kuin Typ44:n etulaakeri ja kuitenkin laakerilla oli samat mitat ja ilmeisesti myöskin paketin sisältö oli sama. Varaosanumero oli vain erilainen ja q-osalla hinta yli kaksinkertainen. Kannattaa tarkistaa, miten asia on C4:n kanssa. Typ44:n oli pulttikiinnitteisellä vetonivelellä (-88->), eli varmaan ainakin samat vetonivelet kuin C4:ssa.

      Comment


      • #4
        Juu, Quattro on. Kiitos vinkeistä. Taidan ostaa molemmat takalaakerit nyt kerralla, sitten.

        Comment


        • #5
          Nyt laakerit vaihdettiin ja on hiiren hiljaista taas. :) Kiitos neuvoista!

          Comment

          Working...
          X