Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Audi 80 2.8 V6 -93 käynnistyvyysongelmia

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Audi 80 2.8 V6 -93 käynnistyvyysongelmia

    Olen tapellut yllä mainitun audin kanssa...käynnistyy ja ei käynnisty. Jos käynnistyy pääsee yleensä perille...mutta ei välttämättä lähde kirveelläkään käyntii. Jos lähtee niin pitkällisellä sahaamisella pikku hiljaa...etenkin niin, että ei paina kaasua vähääkään.
    Eka tilanne oli, että luin vikakoodit ja löytyi yksi eli kierrosanturin(HAL) herja. Tein täällä muualla olleen modifikaantion anturiin(uusi HAL sisään) ja näytti lähtevän toimimaan.

    Kuitenkin taas jonkin ajan kuluttua jätti ajon jälkeen paikalleen ja piti hinata kotiin.
    Tätä on nyt kestänyt jonkin aikaa. Viimeksi pysähtyi matkalle...eikä millään käyntiin. Pysähtyminen tapahtui jyrkässä mutkassa...onkohan tällä merkitystä.

    Katsoin kotona vikakoodit...sama kierrosanturiherja(nollasin). Irrotin kierrosanturin, avasin ja tutkein...kaikki näytti ok. Myös kun katsoi AutoComilla online tietoa niin pulsseja näytti tulevan käynnistettäessä. Pyörittää kyllä mutta ei starttaa. Kipinä tulee....ei kait saa bensaa. Joku anturitieto sen varmaan estää.
    Kului pari päivää niin lähti taas hyvin käymään eka avaimennäytöllä.
    Luin tämän jälkeen vikakoodit...löytyi tieto, että ilma-massamittarissa(553) vikaa..katkoksia, Co-potentiometrissä (521) vikaa..katkoksi ja joutokäyntiventtiilissä(1257) vikaa...katkoksia, AutoComin mukaan.

    Tuli mieleen, että ehkä se on joku noista mikä katkoo ja toimii milloin sattuu...ehkä jokin riippuvuus lämpö tai jokin. Olisko jollain tietoa tai kokemusta onko noista joku se varsinainen syypää ja mitä niille vois itse tehdä.
    Epäilin bensapumppua mutta kun lähti käymään ja noi errorit löyty niin epäilys siityi noihin erroreihin.
    Nyt se taas toimii mutta ei varmaan kovin pitkään taas. Autolla on ajettu noin 260kkm...

    Oon kiitollinen kommenteista ja ehdotuksista
    Viimeksi muokannut matkos; 17.6.2012, 13:30. Perustelu: kirotusvirhe...

  • #2
    ....muokattu: tässä oli väärää tietoa hetken...koelaudan lämpömittari toimiikin...!!!!...mutta jostakin syystä...kun homma pelaa eli käynnistyy heti avainta näytettäessä...AutoCom ilmoittaa jäähdysysveden lämpötilaksi 156DEC vaikka mittari näyttää jotain vajaa 80astetta...
    Viimeksi muokannut matkos; 17.6.2012, 13:26. Perustelu: väärä tieto...

    Comment


    • #3
      Se lämpöanturi antaa kaksi signaalia erikseen. Toisen mittarille (vain informatiivinen tieto), toisen ecu:lle. Vaihda anturi tai koita miten toimii ilman anturin johtoa kiinni (ecu käyttää oletuksia ja mittaristo ei saa lämpötilaa).

      Comment


      • #4
        OK..toi oli hyvä tieto..pitää heti miten kokeilla. Täällä etelärannikolla sataa aika reippaasti nyt (17.06.2912 18:10 SA)...menee koneella istumiseen...
        Täytyykin soveltaa ja kokeilla...
        Viimeksi muokannut matkos; 17.6.2012, 17:24. Perustelu: korjailin tekstejäni jälkeen...

        Comment

        Working...
        X