Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Bensapumppu murisee

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Bensapumppu murisee

    Bensapumppu on alkanut pitämään kovempaa ääntä kuin ennen. Ääni on sellaista matalaa murinaa. Paljonkohan lie elinaikaa pumpulla? Auto toimii kyllä ihan normaalisti. Lähtee hyvin käyntiin, vetoja on eikä nyi. Auttaisiko bensansuodattimen vaihto? Missä suodatin muuten sijaitsee C5-farkussa?

  • #2
    Entisestä B6:sta meni pumppu noin 1,5 vuorokauden sisällä siitä, kun äänen havaitsin. Kannattaa varmaan alkaa etsiä uutta :)

    Comment


    • #3
      On tuo kuiteski jonkin aikaa (viikkoja) jo murissut, eikä se ole koskaan äänetön ollutkaan...

      Comment


      • #4
        Saattaahan se vielä mennä, ainakin huomaa kun hajoaa ja sitä vartenhan ne liikkumisturvat ja vakuutukset on..

        Comment


        • #5
          Nyt kun on aamuisin ollut jotain -10 tai enemmän pakkasta, niin murisee voimakkaammin. Jos lämpötila on plussan puolella, niin pumppu on hiljaisempi.

          Jospa tuolla vielä pääsiäisen yli pärjäis, pitänee sitten laittaa pumppu vaihtoon.

          Comment


          • #6
            Tähän aiheeseen vielä:

            Itsellä meni bensapumppu n. 2000km murinan alkamisen jälkeen. Eli aika pian. Joillain voi kestää pidempään. Tuli jatkuvuusturvalle käyttöä...

            Comment


            • #7
              Itse olen ajanut nyt 7-8 tkm tuon aloitusviestin jälkeen eikä mitään ongelmia ole vieläkään ilmaantunut. Bensansuodatin vaihdettiin kuitenkin tuolloin huhtikuussa. Kun säät lämpenivät niin pumppukin hiljeni. Ajo jatkuu siihen asti kunnes katkeaa...

              Comment


                #8
                Voisiko olla että siinä polttoainelinjan alkupäässä olevassa sihdissä on sen verran pashaa, talvella jäätä, joka ahdistaa sen verran pumppua että metelöi. Ei hajua uudemmista mutta noissa -80 luvun sekoittimissa sen pumpun äänen kuulee ½km päähän kun alkaa olla tukossa

                Comment


                • #9
                  Vähän lainaan aihetta. Eli onkohan jotain vialla, vai kuuluuko asiaan että silloin tällöin startatessa kuuluu lyhyt vaimea "ulina"? Ilmeisesti bensapumppu kyseessä. Tuntuu siltä että kun tankissa on vähemmän bensaa, niin ulina kuuluu lähes joka startilla. Ajon aikana ei pidä ääntä. A4 1.8T kyseessäsiis.

                  Comment


                  • #10
                    Jos pumppu on menossa paskaks niin se alkaa ulista ja voi ulista pitkäänkin mutta se on kuitenkin merkki siitä et jossain vaiheessa voi jättää tielle ja ulinan kuulee parhaiten kun tankki on melkein tyhjä kun on täys se vaimentaa. Ja kun ulisee ja tankki on tyhjillään niin se pumppu kuumenee liikaa joka nopeuttaa rikkoutumista...

                    Comment


                      #11
                      Aikojen saatossa useampi polttoainepumppu on tullut tiensä päähän n. 200 - 300 000 km:n taipaleen jälkeen. Yleensä on antanut ensin vastaavia äänimerkkiä mutta ei aina. Joten näillä kilometreillä pumppu kannattaa vaihtaa jos vähänkin on merkkejä ongelmista.

                      Mikäli pumppu ei käynnisty yleensä auttaa kun ottaa polttoainetankin päällä olevan luukun auki ja kunnolla kolistelee sitä kautta pumppua niin se yleensä hörähtää käyntiin ja pääse jatkamaan matkaa vielä satoja kilsoja.

                      Sama kolistelu auttaa myös starttimoottoreihin jos siitä on päästy hiilet vähiin, mutta tämä ongelma ei yleensä Audeja vaivaa.

                      Comment


                        #12
                        Aikojen saatossa useampi polttoainepumppu on tullut tiensä päähän n. 200 - 300 000 km:n taipaleen jälkeen.
                        B6 korissa on tullut vastaan alle 200tkm veivattuja rikoutuneita pumppuja. 160tkm kohdalla oli muistini mukaan yhdestä lauennut.

                        Comment


                          #13
                          Käyttötuntien määrä ratkaisee, kaupunkiajossa käyttötunteja voi tulla pahimmillaan tuplasti maantieajoon verrattuna joten tuo 160 tkm tuntuu hyvinkin luonnolliselta pumpun käyttötuntien täyttymiskohdalta.
                          Viimeksi muokannut JoKa; 25.11.2012, 20:57.

                          Comment


                            #14
                            Itseltä meni bex:istä pumppu 136tkm kohdalla. Kaveri istui takapenkillä ja tuumas valoista lähdettäessä, että "täällä lattialla tuntuu joku resonanssi". Tuumasin vaan et ei aiheuta toimenpiteitä ennenkö kuuluu kuskin paikalle. No seuraavana päivänä sitten jo muris ulos ja kuskillekin ja samana iltana loppui meno sitten kokonaan.

                            Vaihdoin samalla tuohon bensansuodattimen, eikä ollut turhaa. Melkoisen mustaa bensaa valui suodattimesta, kun sen tyhjäsin. Olisiko peräisin sitten pumpusta tuo musta muhju?

                            http://i1323.photobucket.com/albums/...s/IMG_0574.jpg

                            http://i1323.photobucket.com/albums/...s/IMG_0576.jpg
                            Viimeksi muokannut tapza_s; 25.11.2012, 21:17. Perustelu: linkit

                            Comment


                            • #15
                              Tankin kannen kautta pumppua kolistellessa kannattaa pitää mielessä se, että pumppua ohjataan maadoittamalla ja mikäli esim. bensapumpun rele jostain syystä ei olekaan vetäneenä (aiheuttaen pumpun toimimattomuuden), niin pumpun miinusnavan (usein myös pumpun rungon) kolistelu esim. metalliesineellä, joka voi päästä kosketuksiin auton korin kanssa on melkoisen huono idea. Myös staattinen sähkövaraus kannattaa ottaa huomioon ennen kyseistä operaatiota.

                              Mitä itse aiheeseen tulee, niin kannattaa myös tarkistaa, että se pumppu saa bensaa. Joissain autoissa pumppu lepää siivilöidyssä altaassa ja tämä siivilä voi olla tukossa aiheuttaen pumpun ilmanhörimistä tankin pinnan ollessa vähissä. Tämä voi aiheuttaa kyseisenlaisia ääniä ja pumpun vaurioitumisen.

                              Comment


                                #16
                                Omasta BEX:istä meni pumppu 210 tkm kohdalla. Ei murahtanut, lopetti vain toiminnan kun nostin kytkintä liikennevaloissa. Em. ketjussa myös juttua takaisinkutsusta koskien tuota B6:en PA-pumppua.

                                Se ei sitten aiheuta vikakoodeja tai mitään, joten VCDS ei välttämättä kerro mitään. On vain tiedettävä että PA-pumppu voi olla syyllinen.

                                Comment

                                Working...
                                X