Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

2.0 TFSI tulossa..

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • 2.0 TFSI tulossa..

    Eli kyseinen moottori on tulossa talouteen. Vekotin on vm 2010 ja maantietä kelattu n 45tkm verran.
    Piiitkästä aikaan meillä on turbollinen auto (yleensäänkin auto) niin mitä tekisitte jotta sillä olisi elämää tulevaisuudessa (siis autolla).. Öljyt uusiksi, suodattimet..?

  • #2
    LL ohjelmalta heti pois. Softa missä ei ole sisäistä EGR:ää samoin.

    Comment


      #3
      Samaa mieltä long-life heti sivuun ja normaalit öljyt ja vaihtovälit...

      Comment


      • #4
        Oliko tuossa TFSI:ssä nyt sitten EGR tehty softalla vai nokilla?

        Comment


        • #5
          Huoltovälin suunnittelin vaihtaa kiinteäksi, eli 10-15tkm välein öljyt pois tai vähintään kerran vuodessa. Neljään vuoteen ei ole autoa ollut joten en tiedä paljonko kilometrejä tulee vuodessa, (työmatkaan ei autoa tarvita, 7min kävellen).
          Termit hieman hukassa, egr..?
          Softa.. siis ajatuksena auto pitää vakiona kun 210hv riittää etuvetoon, vaikkakin on ns 2+2 paikkainen auto, vai ymmärsinkö jotain väärin.

          Comment


          • #6
            Alkuperäinen kirjoittaja haraldh Näytä viesti
            Oliko tuossa TFSI:ssä nyt sitten EGR tehty softalla vai nokilla?
            Taitaa olla tehty softalla nokkien ajoitusta säätämällä.

            Comment


            • #7
              EGR on siis pakokaasujen takaisinkierrätys jolla saavutetaan pienempia päästöjä. Tämä on nykyaikaa bensakoneissakin tänä päivänä, mutta dieselin menetelmä jossa on ulkoinen venttiili pako- ja imusarjan välissä on TFSI koneissa hoidettu pitämällä pakoventtiili hiukan auki jotta pakokaasut pääsevät takaisin palotilaan. Tämä on kuulemma aiheuttanut karstaantumista, mitä hiukan epäilen. Suurin ongelma ensimmäisen generaation TFSI-koneissa on se, että ruiskutussuuttimet ovat palotilassa ja näin ei imusarjassa ole pesevää liuosta. Uudemmissa taitaa olla kahdeksan suutinta, neljä palotilaan ja neljä imusarjaan.

              Comment


              • #8
                Eli onko tuossa 2.0 TFSI:ssä mahdollista poistaa se EGR käytöstä? Onko sillä merkitystä? Itselle tulossa jenkeistä öljynkeruusäiliö nykyisen huohotinjärjestelmän tilalle, jotta se imusarja pysyis hiukan puhtaampana.

                Comment


                • #9
                  Itse suosittelisin RVS-käsittelyä moottorille http://rvs.fi/products/page9.html. Elikä kun noin vähän ajettu, niin pelkästään suojaava käsittely riittää. Omassa vanhassa A4:ssä ainakin auttoi todella positiivisesti polttoaineen kulutukseen, kun tein "kunnostavan käsittelyn" v. 2012 (1 purkki vanhoihin, likaisiin moottoriöljyihin ja yksi purkki mineraaliöljyjen sekaan, jonka jälkeen pari tonnia ajoa ja uutta suodatinta ja synteettiset öljyt alle). Vieläkin parin vuoden päästä kulutus pysynyt samana. Noin uuteen autoon riittää yksi purkki (likaisilla ja vanhoilla moottoriöljyillä, jotta kitkaa syntyy, jolloin aine toimii parhaiten) mukana tulevien ohjeiden mukaisesti. Jotain testejä: http://rvs.fi/reference/page21.html
                  Kaikki muu tässä onkin jo mainittu...

                  Comment


                  • #10
                    TFSI koneissa hoidettu pitämällä pakoventtiili hiukan auki jotta pakokaasut pääsevät takaisin palotilaan.
                    Ainakaan ensimmäisen sukupolven tfsi koneissa tämä ei ole mahdollista, mitä sitten lie tuo lause tarkoittaakaan. Uudempien valvelift-koneiden sielunelämää en tarkemmin tunne.

                    Eli ainakaan mun tietääkseni mitään egr:ää ei edes ole. Myöskään se 1.8T - koneen päässä oleva venttiili ei mielestäni ole egr, vaan lisäilmapumpun ilmaventtiili.

                    Comment


                    • #11
                      SSp:ssä lukee että "inner exhaust gas recirculation" mitä ikina tarkoittaneekaan

                      Comment


                      • #12
                        Aikani nettiä selattuani minulle selvisi että näissä TFSI koneissa tosiaan on toteutettu se pakokaasujen takaisinkierrätys venttiileiden ajoituksilla, aivan kuten Repo jo tuossa kirjoittikin.

                        Mutta mistään en löytänyt tietoa että a) niitä oltaisiin jotenkin näissä "poistettu" käytöstä ja b) että siitä olisi jotain hyötyä?! Menisikö koneistushommiksi?

                        Eli olisiko fiksuinta lisätä se öljynkeruusäiliö nykyisen huohotusjärjestelmän tilalle, tulpata sille varattu tulo imusarjasta, puhdistaa imusarja ja olla välittämättä "EGR:stä"?
                        Viimeksi muokannut jussipel; 8.9.2014, 23:16.

                        Comment


                        • #13
                          Niin, otetaas uusiksi. Med9 ohjainlaitteessa on seitsemän eri käyntimoodia katalysaattorin esilämmityksestä täyskaasun moodiin. Mitään erillistä systeemiä, jolla pakoventtiiliä voitaisiin pitää auki tai jotain muuta vastaavaa, ei ole.

                          Näistä osa on stratified-moodeja, jolloin polttoaineseos on palotilassa rikas tai lambda 1 vain tulpan läheisyydessä ja laiha sen ulkopuolella.

                          Mä väittäsin, että tämä EGR-legenda on kömpelö käännös jostakin saksankielisestä materiaalista, jossa sanotaan stratified-tilan kaasunvaihdosta jotakin tämän suuntaista:

                          Das Mischungsverhältnis in der Wolke ist ca. 0,95-1
                          außerhalb der Wolke ist es sehr Mager.
                          Im Schichtbetrieb wird die Drosselklappe voll geöffnet, die Bildung
                          des Drehmoments erfolgt durch die Qualitätsregelung.
                          Da das magere Gemische zur Entstehung von NOx führt, wird viel
                          Abgas in den Brennraum zurückgeführt.

                          Mutta siis vastaus kysymykseen, nuo stratified-moodit saa pois päältä ilman koneistusta, eli softamuutoksella, mutta polttoaineen kulutus kasvaa ainakin 5, mielummin 10 prosenttia.

                          PCV systeemi on tfsi:ssä aggressiivinen, ja vakuumilla moottori nielee ilmaa suoraan venttiilikopasta niin, että kampikammiossakin on vakuumi. Kun sen poistaa, niin kampiakselin ilmanvastus kasvaa, ja polttoainetta kuluu taas vähän enemmän, mutta toisaalta imusarjaan ei päädy niin paljoa öljyhöyryä, joka palaa karstaksi imuventtiilliin.

                          Mulla on kehiteltynä valmiiksi jo PVC delete-laippa ja sen kaveriksi öljynerotinsykloni. Ongelma on, että vaikka se toimiikin oikeasti, ja poistaa kaiken öljyn huohotushöyrystä, niin se on paljon kalliimpi kuin amerikan vesseleiden kerääjäsäiliöt, joiden kehitystyössä ei ole uhrattu edes yhtä iltapäivää ajatustyölle.

                          Tuosta voisi toki tehdä vaikka tuotteen, jota tukisi asiaan kuuluvalla virisoftalla.
                          Viimeksi muokannut Repo/promo; 9.9.2014, 11:34.

                          Comment


                          • #14
                            Ok, eli enpä taida puuttua noitten eri moodien toimintaan sen kummemmin. Kiitoksia tarkentavista tiedoista.

                            Rupesi kiehtomaan tuo sinun ideasi tuosta huohotusjärjestelmästä. Eli onko sinulla ajatuksena että venttiilikopasta johdettaisiin öljyinen vesihöyry erilliselle öljynerotussäiliölle, josta puhdas vesihöyry jatkaisi matkaa imusarjalle? Silloin myös kampikammion vakuumi säilyisi ennallaan.

                            Mitkä asiat näet noitten öljynkeruusäiliöiden heikkouksiksi? Siis tuon teoreettisen bensan kulutuksen lisääntymisen lisäksi. Siinähän se öljyinen vesihöyry kerätään ainoastaan sille säiliölle, joka tulee tyhjentää x kertaa vuodessa. Eikö imusarjojen kunto tulisi parantumaan huomattavasti? Ja koska tuon öljynkeruusäiliön myötä ei tuo PCV:kaan voi enää tukkeutua niin silloinhan jäisi moni vikakin pois kuvioista, eikö?!

                            Comment


                            • #15
                              Nimenomaan siis idea on lisätä huohotinsysteemiin öljyseparaattori, jota ei tarvitse tyhjentää.

                              Amerikan huohottimet on sitten tosiaan purkkeja, mitkä pitää välillä tyhjentää, ja se on mun mielestä typerää. Ja se vaikutushan niillä tosiaan on, että huohotushöyryä ei imusarjaan päädy samoissa määrin, niin kuin aikaisemminkin mainitsin.

                              Comment


                              • #16
                                Ja tuolla sun idealla se paineensäätöventtilikin säilyisi jos oikein ymmärsin?! Kuulostaa hyvältä idealta, mutta itse taidan, ainakin toistaiseksi, tyytyä puhdistamaan ennemmin öljynkeruusäiliötä kuin imukanavia.

                                Koitahan saada tuo sinun idea jalostumaan. Uskoisin, että tuolla voisi olla kysyntää.

                                Comment

                                Working...
                                X