Otetaanpa sen verran takaisinpäin, että tuolla TSP5128-numerolla tulee joku kasikympin tms. ohjaustehostajan pumppu, ei siis tällainen "tandemi" joka tehostaa jarrujakin. Tyhjä arpa siis siltä osin. Nyt tilasin marmoritiskiltä tiivistesarjan pumppuun, hintaa jäi muistaakseni 36e.
Kuulutus
Collapse
No announcement yet.
S2 hydraulipumppu rikki?
Collapse
X
-
Juu, näin on. Omassa autossa taitaa olla myös, kun siihen tuli vaihdettua tosiaan uudemman mallin pumppu jossain vaiheessa. Sellainen ero noissa myös on, että pikkukorin pumpussa lukee tyyppikilvessä paine 100bar ja ison korin pumpussa 120bar. Lisäksi jos tulkkasin etkaa oikein, niin ainakin toisessa banjopultissa eri kierre iso kori vs. pikkukori. Mutta viikonloppuna otan pumpun irti ja pääsen niitä vertaamaan rinnakkain niin saa vähän tarkempaa dataa.
Comment
-
V8-urssin pumppu tuli ysikymppiin asennettua, ulkoisesti ovat ihan samanlaiset kuin myös turbourssin pumppu. Kaikissa osanumero 054 145 165 ja kirjain lopussa eri. Kierteet reijissä samat. Ajossa tuo 20bar lisäys ei äkkiseltään tuntunut missään. Toivottavasti ohjausvaihteessa kestää tiivisteet. :)
Comment
-
Laitetaan vähän tänne juttua kun tuli viikonloppuna korjattua tuo S2:sen tuplapumppu. Netissä kirjoituksissa on huomattavia puutteita sen toiminnasta, ainakin ne artikkelit mitä itse tuli luettua.
Usein sanotaan että ohjaus ja jarrupiirit ovat täysin erilliset, eli ohjaus ei vaikuta jarruihin ja päinvastoin. Asia ei ole näin, ohjauspiiri vaikuttaa jarruihin, mutta jarrut ei ohjaukseen. Jarrupumppu rakenteensa vuoksi tarvitsee öljyn paineella, joka on otettu ohjauspumpun ohivuodosta. Eli jos ohjauspumppu ei pumppaa painetta laisinkaan, ei myöskään jarrupumppu toimi.
Toinen erikoisuus mikä tuossa pikkukorisen jarrupumpussa tuli vastaan, se on kaksimäntäinen radiaalipumppu missä vain toinen mäntä on toiminnassa. Toisesta sylinterista puuttuu kokonaan imuporaus, ilmeisesti uudemmissa varaosapumpuissa on jätetty toinen mäntäkin roippeineen pois turhana. Jos jossain muussa korissa käytetyssä samannäköisessä pumpussa (esim tuo V8:n pumppu) on kummatkin männät käytössä, saattaa se aiheuttaa teoriassa ylikuumenemista hydrauliikalle. Jarruhydrauliikkahan on vähän yksinkertaisesti ja halvalla rakennettu, siellä kun ei ole vapaakiertoa laisinkaan vaan pumppu pumppaa koko ajan täyttä painetta vasten ja lämmittää öljyjä.
Toisaalta tulevaisuudessa tuo tieto kaksimäntäisyydestä voi olla hyvä juttu museolouskujen kunnostuksessa. Jos jarrupumppu rupeaa olemaan sen verran väljä ettei enää oikein tuotto riitä, se on helppo muuttaa toimimaan kahdella männällä poraamalla kaksi pientä reikää.
Niin se vika minkä takia itse rupesin järjestelmää huoltamaan. Pidempään jo ollut sellainen vika että jos polkee pommin tyhjäksi, ei meinaa millään ruveta keräämään painetta jarrujärjestelmään (voi alkaa toimia minuutin tai parin viikon päästä). Poljinta painaessa menee sekuntti ennenkuin tehostusta löytyy, ja tuntee pumpun paineiskut polkimessa. Tuntuu olevan kirjoitusten mukaan suht yleinen vika, ja yleinen neuvo oli "pommi rikki". Itse tiesin että pommissa on kaasua, sekä testasin sen venttiilien toiminnan todeten sen kunnon hyväksi. Jäljet johtivat pumppuun ja sen jumittaneeseen paineventtiiliin. Jarrupumpun kyljessä on kaksi 4mm kuusiokolotulppaa, mitkä ovat ne paineventtiilit. Jos on vastaavaa vikaa ja haluaa tutkia tuon ongelman, ei tarvitse pumppua purkaa vaan ottaa ne venttiilit irti ja puhaltelee puhtaaksi.
Comment
-
Takaisku=Paineventtiili, tarkoitin samaa asiaa.
Tuli mieleen myös tuo että kumman puolen mäntä ei ole käytössä kun kirjoitin tekstiä, mutta ei mitään mielikuvaa oliko se ylempi vai alempi mihin ei ollut porausta. Homman voi helposti todeta ottamalla X-tulpan auki, toimivassa pytyssä on kyljessä reikä ohajustehostinpumppua päin kun mäntä on ala-asennossa. Jos tarttis arvata niin väittäisin että ylempi mäntä on toimiva, mutta rahaa en laita likoon.
Comment
-
Mun vuonna -99 tehdyssä pumpussa vain toinen lohko oli 100% varmuudella käytössä (ellen sitten kokonaan jäänyt jotain asiaa huomaamatta, mutta aika tarkkaan tutkisin rakennetta), ei tartte olla uskovainen sitä uskoakseen ;). Työkseni joudun painimaan noitten hydrauliikoitten suunnittelun ja vianhaun kanssa.
Jonkun muun ikäisessä pumpussa voi tietenkin olla kummatkin männät käytössä, mahdoton arvioida mistään muusta kuin purkamalla eri ikäisiä pumppua. Helppo se on arvioida toimiiko kummatkin vai toinen pelkästään, kun katsoo että tuleeko sylintereihen imuporaus kumpaankin. Jos ei ole porausta, ei sinne piru mistään pääse öljyä mitä pumpata ulospäin.
Comment
-
Itellä ääntää vasemmalle kääntäessä, en ole kattonut mitä nesteen pinnalle tapahtuu, mutta ei ainakaan vuoda mistään enää kun pumppu on tiivistetty. Säiliöltä lähtevä letku joka liittyy pumppuun banjo-pultilla meni paskaks ku kierteet anto periks, laitoin siihen sitten hydikka liikkeestä vähän isommalla reiällä / sihdillä olevan pultin, vaikuttaako tämä mihinkään? Mainittakoon vielä että jarru poljin on melko kova kun vertaa muihin saman vm. autoihin. Onko toi ominaisuus, kun vanhassa coupessakin oli aika jäykkä jarru. Jarrua kovaa poljettaessa ajotietokone herjaa nesteenvähyyttä / painevikaa.
Comment
-
Säiliöltä lähtevä letku joka liittyy pumppuun banjo-pultilla meni paskaks ku kierteet anto periks, laitoin siihen sitten hydikka liikkeestä vähän isommalla reiällä / sihdillä olevan pultin
Jarrua kovaa poljettaessa ajotietokone herjaa nesteenvähyyttä / painevikaa.
Comment
-
Omassani olen huomannut että pesun jälkeen pumppu rohisee enemmän kuin kuivana. Myös sadekelillä ajettaessa ilmenee samaa. Tehostaa kyllä suht samalla tavalla. Pesun jälkeen joskus kymmenisen sekunttia ilman tehostusta.
Hihna on tarpeeksi kireällä, ja nimenomaan metallinen ääni lähtee pumpusta.
Comment
-
Tuossa kohtaa ainut merkitys on että se on vähintään yhtä hyvin virtaava kuin alkuperäinenkin, ettei tule imuvastusta liikaa. En kyllä muista sihtiä omassa banjossa olleen, mutta en niin tarkasti sitä imubanjoa tutkinutkaan.
Comment
Comment