Turbomoottorissa hitachin boksi säätelee sytytystä + ennakoita noita 2 anturia käyttäen. Virranjakajan anturi ohjaa bensapumppua ja taisipa antaa tiedon kierroslukumittarillekin.
Mulla on vähän samantyylistä vikaa omassa satkussa. b-pumpun rele jumitti tai jostain syystä ei lyönyt kärkiä yhteen muuten kuin meisselin avulla. Tänään koittelin taas eikä sanonut mitään. Ei kipinää, ei edes yrittänyt.
Bensaa kyllä tulee,tulpat kastuu. Sytkävahvistimelle tulee 3 johtoa ja yks on plussa, mitä ne kaks muuta on ja miksi sinne puolaan menee kaks johtoa kun rungossahan on miinus.
Tällä hetkellä epäilen puolaa tai virtalukon pohjaa. Miten puolan kunnon voi testata ja sen sytkävahvistimen.
Ahaa eli tulpat toimiikin, ykkös sylinterin tulpan johto jolla olen koittanu tuleeko kipinää niin olikin hapettunu niin jakajan päästä että ei siksi lyöny kipinää ollenkaan =)
No nyt on selvinny et lyökin kipinää vaan bensaa ei tule sylinteriin asti. Pumppu toimii ja suodattimen jälkeen ku löysää banjoa niin bensa lentää.
Suutinputket ku ottaa jakajan päästä irti niin just ja just bensan pinta nousee suuttimenreiän tasolle eikä suurta eroa virtauksen määrässä tapahdu vaikka ilmamääräläppää nostaa käsin.
Mikähän venttiili siellä paluulinjassa on joka samalla haarauttaa määräjakajasta lähtevän pienemmän letkun paluulinjaan. Venttiili on sähkötoiminen.
Määräjakajan läppä on aika raskas nostaa, tuskin ilmavirta jaksaa sitä nostaa.
Käyntiin sain auton kun toinen starttasi ja väkisin nostin läpän(ja toisella kädellä säätelin kaasuläppää) ylös että sai bensaa, eihän se mallikkaasti käyny mut lähti kuitenki käyntiin.
Bensan paineista ei tietoa mut kun suuttimen ottaa irti ja pyörittää bensapumppua pakolla ja nostaa läppää ni kyllä suutin aukeaa ja bensa lentää, mut läppä edelleen tosi raskas nostaa.
Ahaa eli tulpat toimiikin, ykkös sylinterin tulpan johto jolla olen koittanu tuleeko kipinää niin olikin hapettunu niin jakajan päästä että ei siksi lyöny kipinää ollenkaan =)
Ei kuulosta kovin hyväkuntoisilta sytytyslaitteet, kun kosteaa paalinaruakin pitkin pitäisi kipinän kulkea tulpalle. Pelkkä hapettuma ei oikein voi kipinää hukata, koska kipinä jaksaa sentin verran hypätäkin.
Mikähän venttiili siellä paluulinjassa on joka samalla haarauttaa määräjakajasta lähtevän pienemmän letkun paluulinjaan. Venttiili on sähkötoiminen.
Ota vaikka kuva siitä. Jos siellä on jotain jälkikäteen tehtyjä virityksiä, niin ne on aika otollisia vikapaikkoja. Mietin, että vaikuttaako tuo paluulinjan paineeseen jollain tapaa ja sitä kautta sotkisi Jetin. Kun vaikea uskoa, että Jettiin mitään oikeaa vikaa tulee vielä noin vähillä vuosilla.
Sellanen musta sähköliitin tulee määräjakajaan siinä on sellanen musta laatikko joka on määräjakajan läpän akselin päässä, tulikohan tarpeeksi vaikeesti?=)
Muuta sähkö siinä ei oo paitsi se vihree sähköventtiili joka luultavasti on yhteydessä jotenki puolalle menevän ohuen vihreän johdon kans, ainaki tuo vihree venttiili naksuu ku puolasta ottaa sen vihreen ohuen johdon irti ja laittaa takas.
Voi. Kaikki imuvuodot johtaa siihen, että määräjakajan ohi imetään ilmaa eli läppä ei nouse eikä bensaa tule. Ensimmäiseksi pitää varmistaa, ettei ole imuvuotoja, sitten vasta miettiä muuta. Huomaa, että huohotus on yhteydessä imuputkistoon, joten vuoto myös siellä sotkee seoksia. Käytännössä siis yksikin vuotava letku tai liitäntä konehuoneessa sotkee K-jetin :)
Se sähköventtiili on ohjauspaineen hienosäätöön. Lambdalla muuten tee mitään, jos ei voitaisi seokseen vaikuttaa mitenkään. Määräjakajan ilmaläppä on tasaisen nihkeä bensan paineilla. Ei jumittava, vaan tasainen vastus, mutta ei siis mikään tuulessa heiluva lehti :)
Kylmäkäynnistys suuttimesta ei tule startatessa mitään eikä sinne tule edes jännitettä. Eikä siihen ns tyhjäkäyntimoottorin näköseenkää tule jännitettä.
Mittaristossa palaa sellanen moottorin häiriövalon tapainen, vaikuttaneeko se mitään siihe käynnistyvyyteen (kipinään, bensan annosteluun).
Vika oli imusrjassa joka ei ollu ku 4 pultilla enää kiinni ja virranjakajan asento oli pielessä.
Mietin vaan miten virranjakajan asento voi vaikuttaa niin paljo jos se lukee kuitenki kampiakselilita tiedot, siis oli virranjakaja kohillaan mut ku sitä pyöräytti vähän erikohtaan niin heti käynnisty.
Pyörijän ja kannen yhden tulpanjohdon välinen kontakti on rajallisen pituinen. Jos on jo menty ohi tai ollaan vasta tulossa, niin siinä ei auta vaikka kuinka ECU yrittäisi ennakkoa säätää.
Comment