Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Mikä kolkottaa quattron voimalinjassa? (A4 b5)

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Mikä kolkottaa quattron voimalinjassa? (A4 b5)

    Hetken aikaa olen metsästänyt äänen aiheuttajaa, mutta en oo vielä varmuutta saanut.

    Ääni on sellainen kolkottava/hankaava (ikään kuin zäp,zäp,zäp,zäp), pätkittäinen ääni jonka taajuus muuttuu ajonopeuden mukaan. Ääni kuuluu tasakaasulla tai pienellä vedolla koviten. Moottorijarrulla lopettaa ääntämisen, samoin kytkintä painettaessa. Kiihdytyksessä vaimenee, mutta ei ehkä katoa kokonaan. Vaihteella ei minusta ole merkitystä äänen taajuuteen.

    Itse epäilen kytkintä, vaihteistoa tai kardaanin päätymurrosta. Käytiin parinkin eri asentajan kanssa testilenkillä. Laakkosella olivat sitä mieltä että ei kannata tehdä mitään, toisessa olivat kovasti sisemmänmurroksen kannalla, joten vaihdoin eteen oikealle uuden löbron, toisella puolella jo onkin uusi viime talvisen huoltoranetuksen takia. Murroksen vaihdolla ei ollut vaikutusta ääneen.

    Auto toimii täysin normaalisti, tosin kytkin tuntuis kahisevan moottorijarrussa ja vedätyksessä.

    Miten esim. vaihteiston poskilaakeri ääntää?

  • #2
    Jos ääni tulee ajonopeuden mukaan ja vaihde ei siihen vaikuta, niin vianhan pitäisi olla vaihteiston jälkeen, koska kytkimen pyörintänopeus menee kierrosten mukana. Jos ääni kuuluu niin harvakseen, että taajuuden voi laskea sekkarin kanssa, niin teeppä se. Ja sitten nopeuden mukaan kalkuloit, mikä on vetoakseleiden pyörintänopeus ja sattusiko ääni suht samalle taajuudelle. Äänihän voi tulla myös jarruista, ehkä pyöränlaakeristakin. Jos taajuus on suurempi, niin sitten arpomaan perävälityksiä ja kardaanin pyörintänopeutta.

    Vaihdoit etunivelet, mites takana?

    Comment


      #3
      Nivelissä ei välyksiä. Unohdin mainita että ääni tulee selkeästi edestä. Tuntuu että joku ottaisi kiinni johonkin aina tietyssä kohtaa. Ainakaan pakoputken ja kardaanin välisen lämpöpellin poisto ei auttanut.

      Comment

      Working...
      X