Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Öljynsuodatin 2.6 v6 abc

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    #31
    Mullakin olisi tulossa öljynvaihto eteen. Taidan laittaa 5w-40:iä. Niin monesti on tullut tapeltua noiden kiinninjumittuneiden suodattimien kanssa, että tulee nykyään varattua kunnolla kalustoa sen vaihtoon. Meisseliläpi-tekniikka toiminut aina jos muuten ei ole irronnut.

    Oletteko vaihdelleet sen öljypropun myös öljynvaihdon yhteydessä? Yllätyin kun kuulin että jotkut vaihtaa myös sen

    Comment


      #32
      Joissakin öljypropuissa on tiivisterengas kiinni niin, ettei niitä saa irti toisistaan ilman väkivaltaa. Tällaisissa tapauksissa öljyproppu kuuluu vaihtaa aina öljynvaihdon yhteydessä.

      ABC-koneessa öljyproppua ei tarvitse vaihtaa, koska tiivisterengas on erillinen. Riittää, että vaihtaa sen tiivisterenkaan.

      (Kuvassa TT:n öljyproppu. Tämä on siis sellainen, joka pitää aina vaihtaa.)
      Attached Files

      Comment


      • #33
        Eikö tuossa TT:n tapauksessakin olisi järkevämpi katsoa sopiva kuparitiiviste ja leikata tuo kiinteä pois? Tosin en tiedä onko tuossa tarkoitus tiivistyksen hoitua jotenkin toisella tapaa ja tuon olla lähinnä levynä, että saa kiristettyä.

        Kuparitiiviste kyllä menee parivaihtoa ihan hyvin, jossei ihan ylikiristä aina. Mutta eipä se ole kallis vaihtaa jokakerta, jos harmittaa. Mahtaa vanhassa moottorissa tihkua enemmän jostain muualta kuin propusta. :)

        Comment


        • #34
          Kuparitiivisteistä en ole ikinä vaihtanut ja ikinä ei ole vuotanut -öljynvaihtoja tullut tehtyä aikojen kuluessa kymmenittäin autoihini - no kyllähän ohjeissa on vaihtaa, mutta käytännössä aika turhaa kovin usein.

          Comment

          Working...
          X