Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Outo ulahdus S2:sesta

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Outo ulahdus S2:sesta

    On tässä muutaman viikon pitäny outoa ääntä tuo auto, mielestäni ääni rupesi kuulumaan tahkolle mennessä, ei tullessa, kuten voisi äkkiseltään kuvitella:)

    Eli etupäästä kuuluu lyhyt "vuup" ääni aina kun kiihdyttää osakaasulla ja kierroksen ovat 3000rpm(+-200rpm) kohdalla, millä tahansa vaihteella. Pintakaasulla ja kovemmalla kaasulla ääntä ei kuulu. Ääni vastaa huutavan pyöränlaakerin äänentaajuutta, mutta kestää vaan pienen hetken kiihdytyksen aikana. Äänen mukainen värinä tuntuu ratissa ja polkimissa samanaikaisesti. En tekemälläkään keksi mikä moista voisi pitää? Mitä lämpimämmäksi auton ajaa, sitä selvemmin ja helpommin ääni tulee esille. T

    Tiedän että äänen arvuutteleminen on aika hankalaa täältä käsin, mutta heittäkää hatusta arvioita. Voiko uusi oem pässi ruveta mökäämään tuolla tavalla, vaihdoin nimittäin alupässin semmoiseen vähän ennen tahkon reissua.

  • #2
    OEM pässi omassa ei ainakaan tuollaisia ääniä päästele. Olisiko apulaitelinjassa joku laakeri menossa huonoon kuntoon. Hihnankiristäjän rulla, viskon laakeri yms?
    Nuo pitäisi kuulla tyhjäkäynnilläkin, mutta arvaillaan nyt jotain. Kuuluko ääni kun kaasuttelee paikallaan?

    Comment


      #3
      Omassa ysikympissä 710N-bypass piti pintakaasulla ulisevaa ääntä sopivalla kuormalla. Ahtopainemittarin mukaan oltiin (muistaakseni) juuri nollan tienoilla. Varsinkin vapaavirtaussuodattimen kanssa kuului erittäin selvästi, RS2-kotelolla ääni oli hyvin mieto ulinan tapainen, mutta selvästi kuultavissa.

      Comment


      • #4
        Omassa autossa samanlaista ääntä havaittavissa pienellä kaasulla ajettaessa, varsinkin kovemmassa pakkasessa. TT:n bypass ja RS2 kotelolla.

        Comment


          #5
          Joo ei ääni kuulu ilman kuormitusta, eikä kylmällä autolla. Muutaman kilometrin joutuu ajamaan ennen kuin rupeaa kuulumaan. Pitää kokeilla vaihtaa alupässi takas, josko sillä ulina loppus.

          Comment


            #6
            Urssissa oli määintä oem pässillä vaparin kanssa. Kai sitä ulinaksikin voisi kuvata, mutta tosiaan tuli siinä 0:n kohdilla ahtopainemittarin mukaan, vissiin pässin kalvo sen verran värähtelee, että pitää ääntä.

            Comment


              #7
              Jännä sinänsä jos tuosta pässistä johtuu, varsinkin kun on nyt vakio filsu kiinni. Tarkoittaako tuo nyt sitä että 710N on jotenkin rikki kun semmoista ääntä pitää?

              Comment


                #8
                Eiköhän se ihan ehjä ole. Täälläkin kuului samaa mölyä.

                Comment


                  #9
                  Eiku perhana, kunhan ei ois väärinpäin mulla toi. Laitoin sen toisteperin mitä alu versio oli, koska käsittääkseni sen on pitänyt olla "väärinpäin", eli paine tulee sivusta(?), tai ainakin näin se ei päästänyt sitä kilahdusta. "oikeinpäin" kun sen alun laitto, niin kilahdus kuului. Mut nyt tosta SSP:stä kun katson, niin näkyis paine tulevan sivusta, ja kalvon liike on imupuolen suuntainen ihan alkuperäisessäkin??

                  Comment


                    #10
                    Itsellä, kun se pässi oli väärin päin, kuului plop-ääni.

                    Comment


                      #11
                      Se ääni oli kyllä aluks semmonen plop, pikkuhiljaa muuttu ulinaks. No käännän sen huomenna toistepäin, toivottavasti ei oo ottanu itteensä.

                      Comment


                        #12
                        Erikoiscaravellessa ulisi niin kovaa pelkääjän paikalla kuunneltuna ettei sitä oikeasti pystynyt kuuntelemaan. Jotenkin seisova itseään vahvistava aalto tms siinä syntyi juuri siihen paikkaan. Korjauksena kiinalainen mäntämalli, joka on pakkasella aika usein jumissa...

                        Comment


                          #13
                          Pässin kääntö toisinpäin lopetti mölinät. Nyt on ihanan hiljainen:)

                          Comment

                          Working...
                          X