Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

2.5 TDI VAUHTIPYÖRÄ TÄRINÄN AIHUETTAJANA ???

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • 2.5 TDI VAUHTIPYÖRÄ TÄRINÄN AIHUETTAJANA ???

    Autossa (2.5 TDI AEL 6-vaihteinen) tuntuu edelleen kovassa kiihdytyksessä (= suuri vääntömomentti pienillä kierroksilla) tärinää vaihdekepissä ja ratissa. Tärinä häviää, kun kierrokset menevät yli 3000. Vetoakselit ja eturipistukset on tarkastettu ja niissä ei pitäisi olla sanomista.

    Onko autossa 2-massainen vauhtipyörä ?

    Olen keskusteluja seuraamalla havainnut, että tuo vauhtipyörä saattaisi olla tärinän syy, ainakin joissakin bensamalleissa. Paikallisessa VW/Audi-pajassa eivät varmaksi voineet sanoa tuon vauhtipyörän rakennetta. Hinnan (yli 1600 e) perusteella arvioivat, että pyörä olisi 2-massainen.

    Entä voisiko tärinän syynä olla moottorin tukikumit ?? Niihin menee piuha. Voisiko joku selvittää, miten ko. aparaatit toimivat ja miten niiden toiminnan voisi testata ???

  • #2
    > Onko autossa 2-massainen vauhtipyörä ?

    On.

    Tässä kerrotut oireet sopivat vauhtipyörään. Ilmiö on sirinää/tärinää/laukkaa voimakkuudesta riippuen. Esiintyy suurta vääntömomenttia käytettäessä (eli talla pohjassa ja kierrosalueen keskivaiheilla).

    > Entä voisiko tärinän syynä olla moottorin tukikumit ?? Niihin menee piuha. Voisiko joku selvittää, miten ko. aparaatit toimivat ja miten niiden toiminnan voisi testata ???

    Kannakkeissa on sähkösäätöinen vaimennus, joka asetetaan tiukempaan tilaan kierrosten ylittäessä 1800 1/min.

    Comment


    • #3
      Katsoisiko joku oikean osanumeron tälle osalle..???

      Löysin autoteile:n sivuilta osan, joka on ilmeisesti Sachs:n valmistama, osanumerolla 2294 501 015. Saitti tarjosi Audi-osanumeroksi 046 105 266 E.

      Kyselin paikallisesta varaosaliikkeestä osaa tuolla Sachs:n numerolla, mutta vastaus oli, että osaa saa vain merkkiliikkeestä.

      Olisiko käytettyä osaa tarjolla..??? Kannattaako käytettyä asentaa...??? Entä muuttaminen 1-massaiseksi (joitakin keskusteluja tästä löytyy, mutta taitavat olla taitavien tee-se-itse-miehien juttuja)...

      Comment


      • #4
        VAG-numero näyttäisi oikealta.

        > Kannattaako käytettyä asentaa...??? Entä muuttaminen 1-massaiseksi

        Hyviä kysymyksiä, vaan kuka kertoisi vastaukset. Rahikaisen menetelmällä arvioituna en laittaisi mahdollisesti kulunutta osaa ilmeisesti kuluvan osan tilalle. Enkä muokkaisi tavalliseksi, jos ei ole suurempia vireistyssuunnitelmia.

        Comment

        Working...
        X