Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

1,8t nyki -Ongelman ratkaisu

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • 1,8t nyki -Ongelman ratkaisu

    Kerrotaanpa nyt tiivistelmä viasta ja ratkaisusta: Audi nyki aika miehekkäästi kun otti kovia kiihdytyksiä. Auto toimi normaalisti kun malttoi ajaa rauhallisesti. Kun otti muutaman vedon niin auto alkoi nykimään. Kun tämän jälkeen jaksoi ajaa rauhallisesti noin 15 min matka-ajoa niin nykiminen tasoittui pikkuhiljaa pois. Vika tasoittui myös kun otti MAF:n johdon irti.

    Vikakoodeina oli aina "pressure drop between turbo and throttle valve" sekä toinen vikakoodi liian rikkaalla käymisestä. Painetestissä ei löytynyt vuotoja. Kone testattiin myös uudella MAF anturilla joka ei korjannut vikaa.

    Ratkaisuksi löytyi yllättäen y-putki joka lähtee venttiilikopan päästä ja haarautuu imuputkeen sekä toinen haara menee öljyn putsarille päin. Kyse on siis huohotinputkesta. Mielenkiintoiseksi asian tekee se että päällisin puolin putki näyttää ehjältä. Kun putkea katsoo sisäpuolelta on kumista ilmeisesti liuennnut yksi kumin komponentti huohotinhöyryjen mukana pois. Pinta on putken sisäpuolelta piikikäs kuin siili. Vaihdoin putken uuteen ja nyt olen ajanut n. 1500 km ilman ensimmäistäkään vikakoodia.

    Itselläni meni aikaa, hermot ja tuli tehtyä kaikenlaisia kokeiluja ennen kuin sattumalta katsoin tuon putken sisälle ja ostin uuden ennakko "varotoimenpiteenä". Yllätys oli oikeasti suuri kun vikakoodit hävisivät :)
    Ei tullut ekana mieleen että päällisin puolin ehjässä putkessa olisi vika..

    Vissiin kohtuu kuraa nuo huohotinletkut...

  • #2
    Omassa 1.8T ANB koneessa vastaavanlaista vikaa.
    Ainoana lisänä öljyn käry nykimisen jälkeen.
    Näyttäisi siltä että ajaa painetta liikaa venttiilikoppaan josta
    öljyä ajautuu ulos. Kuulostaakö öljyn käry tutulta ko. ongelman kanssa ?
    Viimeksi muokannut avantic; 8.9.2010, 10:43.

    Comment


    • #3
      Öljyn käryä ei ilmennyt. Jos painetta tulee liikaa venttiilikoppaan niin syynä voi olla esim. venttiili joka on siinä imusarjan alla sen putken sisällä.

      Comment


      • #4
        Sen kumisen T-haaran sisässä olevan venttiilin olen jo vaihtanut kun epäilin ihan samaa.

        Comment

        Working...
        X